Wat is APT Blocker?

Wat is APT Blocker?

APT Blocker is een oplossing om uw netwerk te beveiligen tegen Advanced Persistent Threats. APT Blocker geeft realtime inzicht in bedreigingen, identificeert verdachte bestanden en stuurt deze naar een sandbox in de cloud, waar deze getest worden door een geavanceerd emulatiesysteem. De test zal bepalen of de bestanden schadelijk zijn en al dan niet geblokkeerd dienen te worden. 

Kenmerken APT Blocker

  • analyseert uitvoerig (verdachte) uitvoerbare bestanden en documenten
  • biedt bescherming tegen ransomware, zero-day bedreigingen en advanced malware
  • gemiddelde analysetijd van verdachte bestanden gemiddeld minder dan twee minuten

Uw netwerk beschermen met meerdere lagen

In de meest ideale wereld zou elke bedreiging bij de gateway worden tegengehouden. Veel bedreigingen kunnen middels de handtekening gebaseerde database al bij de voordeur worden geëlimineerd, maar dit geldt niet voor alle bedreigingen. De eerste laag van beveiliging bestaat in een goed beveiligde IT-omgeving dan ook uit Anti-Virus Gateway en Anti-Malware Gateway.

Naarmate bedreigingen blijven evolueren en complexer worden bestaat er niet één technologie die een complete bescherming biedt. Als aanvulling op de eerste laag van beveiliging kan gebruik gemaakt worden van de APT Blocker, gebaseerd op de technologie van Lastline. APT Blocker zal verdachte bestanden en documenten naar een sandbox sturen om deze uitgebreid te laten testen en bepalen of het schadelijk is. Blijkt het bestand kwaadaardig? Dan zal APT Blocker actie ondernemen om er voor te zorgen dat uw netwerk en digitale bedrijfsmiddelen veilig blijven.

Bedreiging geldt voor alle bedrijven

Dat virussen, malware, phishing en hacking voor alle bedrijven een gevaar vormen mogen duidelijk zijn. Het is vaak niet de vraag of, maar wanneer u ermee te maken krijgt. APT's, Advanced Persistent Threats zijn vaak langdurig en hardnekkig van aard. Deze bedreiging waren in het verleden voornamelijk gericht op overheden en grote ondernemingen, maar steeds vaker geldt dit ook voor het MKB, met alle gevolgen van dien. Om uw bedrijf en medewerkers te beschermen én te (blijven) voldoen aan steeds strenger wordende wetgeving ontkomt u er niet aan uw netwerk degelijk te beschermen tegen dergelijke invloeden van buitenaf.