+31 76 - 5331331
Cybercrime

Cybercrime

Iedereen heeft tegenwoordig op de één of andere manier ongewenst kennisgemaakt met cybercrime, ook wel computercriminaliteit genoemd. Cybercriminaliteit komt in vele vormen voor en het is niet alleen verstandig, maar ook noodzakelijk om maatregelen te nemen om uw bedrijf, medewerkers en klanten daartegen te beschermen en potentiële schade te beperken danwel te voorkomen.

Bescherm uw bedrijf tegen cybercrime

 • 24/7 bescherming tegen cybercrime
 • bescherming tegen aanvallen door onbekende lekken in software
 • bescherming van uw bedrijfsgevoelige data zoals financiële of cliënten gegevens

Cybercrime komt in vele vormen voor

Cybercrime beperkt zich niet tot het pogen om een computer of netwerk te hacken. Het gaat vele malen verder en criminelen proberen ofwel geld buit te maken, ofwel data die kunnen worden doorverkocht of gebruikt kunnen worden als pressiemiddel. Cybercrime komt veelvuldig voor in de volgende vormen:

 • Phishing (via e-mail, sms...)
 • Pharming (verwijzen naar frauduleuze websites)
 • Virussen
 • Malware
 • Ransomware
 • Botnets
 • Identiteitsfraude
 • DDoS-aanvallen
 • Hacking

De mogelijkheden om uw netwerk binnen te dringen zijn ongekend groot. Zonder bescherming tegen deze vormen van criminaliteit is uw bedrijf zeer kwetsbaar. Gevoelige data zoals financiële gegevens, cliëntengegevens, kunnen zonder uw weten worden ontvreemd en worden gebruikt voor frauduleuze zaken of simpelweg om geld te verdienen door degene die de gegevens heeft 'gestolen'.


Wat is phishing?

Phishing is een manier om persoonlijke gegevens van u te ontvreemden. Dit gebeurt door nep e-mails of sms-berichten of websites die eruit zien zoals die van échte dienstverleners. Ze zijn bijna niet van de echte sites of e-mail te onderscheiden. U kunt bijvoorbeeld gevraagd worden om een betaling te doen of nog simpeler: het tekstbericht geeft aan dat uw pinpas vervangen dient te worden. Zodra u klikt op de meegestuurde URL en uw gegevens invult, kunnen de criminelen bij al uw gegevens.


Wat is ransomware?

Ransomware is tegenwoordig een bedreiging voor vrijwel elk bedrijf. Cybercriminelen proberen uw mensen te misleiden met steeds slimmere trucs. Phishing e-mails zijn vaak niet meer van echt te onderscheiden en het is dan ook geen wonder dat veel werknemers in de val lopen. Vaak met als gevolg dat malware wordt geinstalleerd of uw netwerk binnendringt. Indien het lukt kunt u vaak pas na het betalen van "losgeld" uw bestanden terugkrijgen.


De Managed Firewall van IP Visie zorgt ervoor dat u beschermd bent op het internet. Risico's worden geminimaliseerd, maar zijn nooit allemaal 100% geëlimineerd. U dient altijd gebruik te maken van common sense en na te denken of hetgeen u gaat doen logisch is en/of via een betrouwbare website. Iets dat u niet vertrouwt kunt u het beste laten gaan.

De Managed Firewall kan afgenomen met verschillende securityniveau's: Standard, Basic en Total. Elk level heeft specifieke kenmerken. Bij standard maakt u al gebruik van de meest standaard firewall functionaliteiten terwijl u bij Total gebruik kan maken van alle functionliteiten die de Unified Threat Manager biedt.