+31 76 - 5331331
KPN ÉÉN MKB Internet

KPN ÉÉN MKB Internet

Een stabiele internetverbinding is vandaag de dag dé levensader van iedere organisatie. De internet verbinding is naast standaard internetverkeer en e-mail nodig voor communicatie met klanten en het gebruik van applicaties voor boekhouding en CRM. Met KPN ÉÉN MKB kan voor elke organisatie een passende internetverbinding worden geboden op basis van het koper- of glasvezelnetwerk van KPN.

Kenmerken KPN EEN MKB Internet

  • snelheden van 20 Mbit/s tot en met 1.000 Mbit/s
  • symmetrische internetverbindingen mogelijk op glasvezel
  • standaard bescherming vanuit het netwerk tegen virussen en malware

Zakelijk Internet van KPN

De dienst Zakelijk Internet wordt door KPN geleverd over het koper- of glasvezelnetwerk. Standaard wordt Zakelijk Internet geleverd met 8 externe IP-adressen waarvan er 6 vrij zijn om te gebruiken. Van deze 6 adressen dient er één gereserveerd te worden voor de router. Zakelijk Internet kan worden geleverd in de volgende bandbreedtes:

  • Zakelijk Internet 50 Mbit/s
  • Zakelijk Internet 100 Mbit/s
  • Zakelijk Internet 200 Mbit/s
  • Zakelijk Internet 500 Mbit/s
  • Zakelijk Internet 1.000 Mbit/s

Maakt u gebruik van een zakelijke glasvezel aansluiting? Dan kunnen er maximaal 6 afzonderlijke diensten worden geactiveerd tot een maximum van 1 Gbit/s (1.000 Mbit/s)

De getoonde bandbreedtes zijn overboekt en kennen om die reden geen garanties. Bij de wens voor premium verbindingen (non-overbooked) kunt u contact opnemen met een consultant van IP Visie.

Router en Firewall

Voor de router dient er één beschikbaar gesteld te worden. Betreft de hardware (lees: router en firewall) zijn er enkele opties:


U kiest voor een managed router

U kunt kiezen voor een managed router. Deze wordt door IP Visie geconfigureerd in routed-mode en is volledig transparant ingesteld. Dit betekent dat -als het om veiligheid gaat- de voordeur volledig openstaat. U dient hier zelf een firewall achter te plaatsen om uw netwerk te beschermen tegen invloeden van buitenaf. De managed router kent -afhankelijk van de bandbreedte- een maandelijks tarief en blijft ten alle tijden eigendom van IP Visie.

U kiest voor een managed firewall

Heeft u liever dat IP Visie alles verzorgt zodat u enkel uw LAN (interne netwerk) kan aansluiten? Dan kiest u voor een managed firewall. De managed firewall vervangt de managed router en wordt aanvankelijk geleverd met Standard Support. Dit betekent dat er gebruik gemaakt kan worden van de basis firewall functionaliteiten en proxies. Voor meer beveiliging kan er gekozen worden voor Basic of Total Security.

U kiest ervoor om zelf de hardware te (laten) verzorgen

Uiteraard mag u ook ervoor kiezen om zelf de benodigde apparatuur te verzorgen. U draagt dan zelf zorg voor geschikte apparatuur voor de betreffende verbinding en de installatie en configuratie. IP Visie zorgt dat u de technische specificaties ontvangt om de configuratie te kunnen doen.

Glasvezel of een koperverbinding

Zakelijk Internet van KPN kan worden geleverd over het koper- of glasvezelnetwerk. De keus hiervoor is in eerste instantie afhankelijk van uw wensen en eisen ten aanzien van de verbinding. Daarna dient de postcodecheck uitsluitsel te geven in de mogelijkheden op uw locatie. Glasvezel kan vrijwel door heel Nederland geleverd worden, er bestaan al fiber-only gebieden. Een koperverbinding, zoals ADSL of VDSL kan niet overal geleverd worden. Het kan zijn dat het kopernetwerk niet toereikend is of dat er geen capaciteit beschikbaar is. In deze gevallen biedt een glasvezelaansluiting uitkomst.