+31 76 - 5331331
Op welke infrastructuur wordt KPN ÉÉN MKB internet aangesloten?
Glasvezel postcodecheck

Op welke infrastructuur wordt KPN ÉÉN MKB internet aangesloten?

KPN ÉÉN MKB internet kan worden aangesloten op glasvezel of koper. Beide infrastructuren zijn volledig van elkaar gescheiden en hebben eigen kenmerken. De keus voor koper of glasvezel is afhankelijk van uw wensen en eisen aan de internetverbinding.

Glasvezel

De internetdiensten die geleverd worden over het glasvezelnetwerk van KPN zijn altijd symmetrisch van aard. Dit betekent dat de download- en uploadsnelheid gelijk zijn aan elkaar. Glasvezel biedt op veel locaties mogelijkheden voor hoge snelheden met hoge garanties als het gaat om zekerheid en stabiliteit.

Internet kan geleverd worden over het zakelijke glasvezel netwerk of het FTTH netwerk. FTTH staat voor Fiber to the Home en wordt, zoals de naam het al doet vermoeden voornamelijk dienst voor kleine ondernemers en consumenten. Gaat u voor zekerheid is het advies om te kiezen voor een zakelijke glasvezel aansluiting afhankelijk van de beschikbaarheid op uw locatie.

Koper (ADSL/VDSL/BVDSL)

In de afgelopen jaren zijn verschillende technieken ontwikkeld om hogere snelheden te kunnen bieden over het kopernetwerk van KPN. Daar waar de lage snelheden geboden worden onder de noemer ADSL worden hogere snelheden geboden onder de naam VDSL of Bonded VDSL (BVDSL).

De internetsnelheden op DSL kunnen variëren van 1 Mbit/s tot 200 Mbit/s. De beschikbaarheid en de te behalen snelheid is ten alle tijden afhankelijk van de beschikbare infrastructuur en capaciteit. De voorwaarde hiervoor is dat er een IS/RA punt aanwezig is op uw adres. De snelheid is daarna afhankelijk van externe factoren zoals de afstand van uw pand naar de wijkcentrale.

De uploadsnelheid ligt altijd vele malen lager bij een ADSL, VDSL of BVDSL verbinding dan de download. Als u gebruik maakt van diensten waar uploadcapaciteit een rol speelt, zoals telefonie, verbindingen naar een datacenter of cloud applicaties is een glasvezelaansluiting geen overbodige luxe.

Onze consultants geven u graag advies over onze verbindingen met aanvullende diensten.

076 - 5 331 331
support@ipvisie.com

Bel mij terug