+31 76 - 5331331
Contract

Contract

Neemt u KPN ÉÉN MKB Internet of KPN ÉÉN MKB Mobiel diensten af, dan sluit u hier een contract voor af voor een vastgestelde periode. De contractperiode is afhankelijk van de dienst, maar betreft doorgaans 36 of 24 maanden. Het contract kan tijdens de looptijd worden overgedragen of worden gewijzigd. Lopende overeenkomsten kunnen niet kosteloos worden beëindigt.

KPN ÉÉN MKB Internet contract

Het KPN ÉÉN MKB Internet contract wordt doorgaans afgesloten voor een periode van 36 maanden of 24 maanden. De keus voor de contractperiode heeft voor een groot deel te maken met de onderliggende infrastructuur. Kiest u voor bijvoorbeeld glasvezel, dan kunnen de tarieven behoorlijk oplopen, als er gekozen wordt voor een kortdurend contract, dit in tegenstelling tot een contract van drie jaar. Voor een ADSL of VDSL aansluiten (koper) weegt dit minder zwaar, en is een korter contract vaak wenselijker.


Upgraden Zakelijk Glasvezel

Tijdens het contract kan een zakelijke glasvezelaansluiting zonder problemen worden geüpgraded. De wijziging gebeurt binnen het bestaande contract. U sluit geen nieuw contract af. 


Contractovername

Gaat u verhuizen of verandert uw bedrijfsnaam? Dan is het belangrijk dat u dit op tijd doorgeeft. Bij een verhuizing is het noodzakelijk om zo snel mogelijk de beschikbare infrastructuur op de nieuwe locatie te onderzoeken, mede vanwege technische beschikbaarheid en levertijd. Buiten dat is het belangrijk dat de bedrijfsnaam altijd juist is en de contracten gekoppeld zijn aan een ingeschreven KvK-registratie.

Contract beëindigen

Uw contract kan na de initiële looptijd met één maand opzegtermijn kosteloos worden beëindigt. Wenst u het contract eerder te beëindigen, dan resulteert dit in alle gevallen in een afkoopsom.

KPN ÉÉN MKB Mobiel contract

Het contract voor uw KPN ÉÉN MKB Mobiel diensten gaat u aan voor de periode van 12 of 24 maanden. U sluit voor elk mobiel nummer een eigen contract. Meerdere telefoonnummers kunnen onderdeel zijn van één contract. De mobiele nummers kunnen na de initiële looptijd, rekening houdend met één maand opzegtermijn, afzonderlijk van elkaar worden beëindigt.


Upgraden mobiele abonnementen

Tijdens de looptijd van de overeenkomst kunnen de mobiele abonnementen worden gewijzigd. Heeft u een abonnement voorzien van 10 GB data, en wenst u dit te verhogen naar 20 GB? Dan is dat geen enkel probleem. U geeft deze wens door aan een consultant van IP Visie en de opdracht kan worden verwerkt.

Juiste tenaamstelling is cruciaal

Er kunnen cruciale wijzigingen worden gedaan aan mobiele abonnementen, denk daarbij aan het blokkeringen van een simkaart, het wisselen van een simkaart, blokkeren van bepaald verkeer of data en de aanvraag van een uitportering van het nummer. Om die reden is het van belang dat de tenaamstelling van het contract altijd juist is en duidelijk in beeld is wie wijzigingen kan aanvragen namens uw organisatie. Op deze manier kan fraude worden voorkomen.

Mantelovereenkomst

Heeft u een groot aantal mobiele abonnementen en wilt niet elk kwartaal tijd kwijt zijn aan uw mobiele abonnementen? Dan is een mantelovereenkomst de oplossing. Bij een mantelovereenkomst wordt er één overeenkomst opgesteld met een begin- en einddatum. Nieuwe abonnementen worden toegevoegd aan deze overeenkomst. Tevens kunnen er afspraken gemaakt worden over het tussentijds beëindigen van abonnementen.

Heeft u vragen over uw contract?

Heeft u vragen over uw contract voor KPN ÉÉN MKB Internet of Mobiel? Neem dan contact op met één van de consultants van IP Visie. Zij staan dagelijks voor u klaar met raad en daad.