IP-VPN wijzigen

IP-VPN wijzigen

Ieder bedrijf krijgt vroeg of laat te maken met veranderingen. Denk aan verhuizingen, overnames, fusies of uitbreidingen. Een IP-VPN is schaalbaar van opbouw en zeer flexibel, waardoor het in staat is om met al deze veranderingen mee te gaan.

Up- en downgraden

Een IP-VPN is uiterst flexibel en schaalbaar. Elke locatie of vestiging die u wil aansluiten op het IP-VPN kan op maat geconfigureerd worden. Dit kan door de betreffende aansluiting(en) te voorzien van een upgrade of juist een downgrade. Het up- en downgraden van een aansluiting is gemakkelijk en vaak binnen enkele dagen doorgevoerd.

Een van de bekendste upgrades voor IP-VPN aansluitingen is het verhogen van de bandbreedte voor een bepaalde aansluiting. Andere veelvoorkomende vormen van een upgrade zijn wijzigingen van het Class of Service pakket, bijvoorbeeld door van Class of Service Enhanced naar Class of Service Real-Time te gaan met de toevoeging van een Platinum verkeersklasse, of door naar een hoger serviceniveau te gaan.

IP-VPN aansluitingen verplaatsen

Wanneer er van meerdere IP-VPN's gebruik wordt gemaakt, dan is er de mogelijkheid om een of meerdere aansluitingen van het ene IP-VPN naar het andere IP-VPN te verplaatsen. Op deze manier is het mogelijk om uw bedrijfsnetwerk op een schaalbare en flexibele manier aan te passen, bijvoorbeeld bij een fusie of verkoop van een bedrijfsonderdeel.

 

IP-VPN aansluitingen verplaatsen

Verplaatsen van een vestiging van het ene IP-VPN naar het andere

IP-VPN aansluitingen samenvoegen

Naast het verplaatsen van een of meerdere aansluitingen is het er ook de mogelijkheid om twee IP-VPN's samen te voegen. Bij een samenvoeging worden alle aansluitingen van het ene naar het andere IP-VPN verplaatst, waarna het oude IP-VPN opgeruimd kan worden.

 

IP-VPN aansluitingen samenvoegen

Samenvoegen van twee IP-VPN netwerken

 

Bij een verplaatsing of samenvoeging van IP-VPN aansluitingen zullen onze engineers de wijzigingen met u doorspreken en er voor zorgen dat de IP adresseringsschema's op elkaar afgestemd worden.

Verhoogde beschikbaarheid

Het is mogelijk om de beschikbaarheid van het IP-VPN voor alle of specifieke bedrijfslocaties te verhogen. Dit kan bereikt worden door de toegang tot het netwerk redundant uit te voeren of door gebruik te maken van een "uitwijkverbinding" met behulp van dynamische routering.

Subnetten

Iedere IP-VPN aansluiting beschikt standaard over twee subnetten. Het is mogelijk om extra subnetten te creëren. met subnetten kunt u clusters van bijbehorende IP-adressen maken. Het doel hiervan is om een groot netwerk op te splitsen in kleinere netwerken. Hierdoor kan verkeer preciezer over het netwerk getransporteerd worden, beheer worden vereenvoudigd en de beveiliging worden verbeterd.