Wat is het verschil tussen een verbinding met genummerde of ongenummerde interface?

Wat is het verschil tussen een verbinding met genummerde of ongenummerde interface?

Een verbinding naar het IP-VPN kan met een genummerde of ongenummerde interface tot stand worden gebracht. Het belangrijkste verschil hierbij zit hem in welk IP-adres de routerinterface richting het IP-VPN krijgt toegewezen.

Genummerde interface

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een genummerde interface, dan wordt er een apart subnet gecreëerd op de verbinding tussen uw eigen router en de router van IP Visie. Dit subnet heeft een prefix van /30. Uw router krijgt van dit subnet het laagst beschikbare IP-adres toegewezen en de router van IP Visie het hoogst beschikbare IP-adres. Verbindingen die via een Ethernet access naar het IP-VPN zijn opgebouwd kunnen enkel middels een genummerde interface tot stand worden gebracht.

Ongenummerde interface

Bij een ongenummerde verbinding wordt er een IP-adres uitgeleend aan de interface die in verbinding staat met onze router. Het IP-adres dat hierbij wordt uitgeleend is vaak een IP-adres dat is geconfigureerd op een interne of ethernet interface van de router. Voor het gebruik van een ongenummerde interface is het belangrijk dat uw router PPP/IPCP optie ondersteunt.