+31 76 - 5331331
Kan bij IP-VPN gebruik gemaakt worden van verschillende infrastructuren?
Glasvezel postcodecheck

Kan bij IP-VPN gebruik gemaakt worden van verschillende infrastructuren?

Een IP-VPN is een oplossing om meerdere locaties met elkaar te verbinding om als het ware één groot LAN (Local Area Network) te verbinden. Elke locatie dient voorzien te zijn van tenminste één WAN verbinding (Wide Area Network) op basis van glasvezel, koper of straalzender. De diverse infrastructuren kunnen deel uitmaken van hetzelfde IP-VPN.

Gebruik maken van verschillende infrastructuren

Omdat er gebruik gemaakt kan worden van verschillende infrastructuren, kan het soms puzzelen zijn naar de beste oplossing die aansluit bij uw wensen en eisen. Elke WAN-verbinding heeft specifieke eigenschappen. Zo komen de eigenschappen van een glasvezelverbinding niet overeen met die van een koperverbinding.

 

Ethernet over Koper

Ethernet over Koper heeft veel eigenschappen gemeen met een zakelijke glasvezelaansluiting. De bandbreedte is symmetrisch en de beschikbaarheid is hoog. Het grote verschil is dat de maximaal haalbare capaciteit begrenst is op 20 Mbit/s. Voor een hogere capaciteit is het noodzakelijk om te kiezen voor een andere infrastructuur.

Meer over Ethernet over Koper

 

Zakelijk ADSL of VDSL

ADSL (Asymmetric digital subscriber line) en VDSL (Very high speed digital subscriber line) worden geleverd over het bestaande kopernetwerk. Bandbreedtes tot 200 Mbit/s zijn haalbaar op basis van VDSL, waarbij de downloadsnelheid altijd vele malen hoger is dan de uploadsnelheid. Bij deze verbindingen wordt vrijwel altijd gesproken over 'Best Effort', omdat er geen garanties op de te behalen snelheid wordt gegeven.

Meer over ADSL/VDSL

 

Zakelijk Glasvezel

Zakelijk Glasvezel is de betrouwbaarste infrastructuur voor het leveren van diensten zoals Zakelijk Internet en IP-VPN. Er zijn bandbreedtes beschikbaar tot 1 Gbit/s (1.000 Mbit/s) en zelfs hoger. De betrouwbaarheid en stabiliteit van deze verbindingen zijn erg hoog en afstand tot een centrale speelt geen rol, in tegenstelling tot ADSL- en VDSL-verbindingen. Diensten op glasvezel zijn zowel overboekt als non-overboekt te verkrijgen.

Meer over Zakelijk Glasvezel

 

Straalzender

Een straalzender kent grote gelijkenissen met een zakelijke glasvezelaansluiting. Bij deze infrastructuur wordt gebruik gemaakt van radiosignalen en zal het overgrote deel van de route niet fysiek zijn. Voor een straalverbinding is altijd een Line of Sight benodigd en afhankelijk van de locatie kan er tot 1 Gbit/s aan bandbreedte worden geleverd.

Meer over Straalzender

 

Beschikt u over een IP-VPN of bent u de mogelijkheden aan het onderzoeken uw vestigingen in een IP-VPN met elkaar te verbindingen? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij maken graag een afspraak met u om alle mogelijkheden te onderzoeken.

Onze consultants geven u graag advies over onze verbindingen met aanvullende diensten.

076 - 5 331 331
support@ipvisie.com

Bel mij terug