Hoe kan ik een eigen netwerkomgeving hebben als de infrastructuur gedeeld wordt met andere klanten?

Hoe kan ik een eigen netwerkomgeving hebben als de infrastructuur gedeeld wordt met andere klanten?

Binnen het IP-VPN wordt de centrale netwerkinfrastructuur gedeeld met andere gebruikers. Toch beschikt u met een IP-VPN over een volledig eigen netwerkomgeving die geïsoleerd is van andere VPN's.

In ons core netwerk wordt gebruik gemaakt van Multi Protocol Label Switching (MPLS) om netwerkverkeer zo efficiënt mogelijk over het netwerk te transporteren en om een strikte verkeersscheiding mogelijk te maken. Datapakketjes worden met behulp van MPLS niet meer op basis van een IP-adres, maar op basis van labels over het netwerk getransporteerd. Vanwege deze labels is het ook geen enkel probleem meer als datapakketjes van verschillende gebruikers hetzelfde IP-adres hebben, datapakketjes met IP-adres 192.168.20.1 label 50 zijn immers voor een ander netwerk bestemd dan datapakketjes met IP-adres 192.168.20.1 label 60.

MPLS VPN

Binnen IP-VPN wordt gebruik gemakt van een variant van MPLS, MPLS VPN. MPLS VPN wordt gebruikt om met behulp van MPLS VPN-netwerk te creëren. Met MPLS VPN worden datapakketjes ook met behulp van labels over het core netwerk van IP Visie getransporteerd. Al het verkeer dat het IP-VPN binnenkomt krijgt twee labels toegewezen. Dit zijn een bestemmingslabel en een VPN-label. Met het bestemmingslabel wordt aangegeven voor welk netwerkapparaat of welke netwerkdienst een datapakketje bestemd is. Het VPN-label geeft aan voor welk specifiek IP-VPN het datapakketje bestemd is. Het VPN-label is voor ieder IP-VPN uniek, waardoor de routers in het core netwerk van IP Visie precies weten naar welk IP-VPN ieder datapakketje verstuurd moet worden. Hierdoor beschikt u, ondanks een gedeelde infrastructuur, toch over een volledig eigen netwerk waartoe alleen uw organisatie exclusief toegang heeft.