IP-VPN

al uw bedrijfslocaties in één besloten bedrijfsnetwerk

IP-VPN

Met een IP-VPN koppelt u al uw bedrijfslocaties in één besloten bedrijfsnetwerk. Een IP-VPN is dankzij het besloten karakter een stuk veiliger dan een VPN-verbinding die via het internet wordt opgebouwd.

Hoge beschikbaarheid en veiligheid

Binnen een IP-VPN staat geen enkele bedrijfslocatie in directe verbinding met het internet. Al het verkeer tussen uw vestigingen verloopt via ons core netwerk. De toegang tot het internet vindt plaats via een beveiligde centrale internetkoppeling. Hierdoor is er een extra laag van beveiliging tussen uw bedrijfsnetwerk en het internet.

Alle componenten in ons core netwerk zijn redundant uitgevoerd, waardoor een hoge beschikbaarheid van het IP-VPN is gegarandeerd. Naast de hoge beschikbaarheid van de centrale infrastructuur van het IP-VPN zijn er ook tal van mogelijkheden om de beschikbaarheid per bedrijfslocatie te verhogen. Dit kan door de toegang voor een of meerdere bedrijfslocaties redundant uit te voeren.

IP-VPN - schematische weergave

IP-VPN in combinatie met Internet

Een volledig eigen netwerk op basis van MPLS

De noodzakelijke netwerkinfrastructuur van het IP-VPN in ons core netwerk wordt gedeeld met andere gebruikers. Toch beschikt u met een IP-VPN over een eigen netwerk dat volledig is geïsoleerd van andere VPN's. Dit komt omdat IP-VPN werkt op basis van Multi Protocol Label Switching (MPLS).

MPLS is een technologie om schaalbaarheid en snelheid binnen het WAN-netwerk te verenigen. Ieder IP-VPN krijgt een uniek label voor het verkeer toegewezen. Deze labels maken een strikte verkeersscheiding mogelijk waardoor voor iedere klant een klantspecifiek VPN opgezet kan worden waartoe iedere klant exclusief toegang heeft. De routers in ons netwerk herkennen deze labels en leiden uw verkeer via een vooraf dynamisch opgebouwd pad door het netwerk.

De juiste hoeveelheid bandbreedte

Cruciale bedrijfsprocessen vragen niet alleen steeds vaker om de nieuwste apparatuur en software, maar ook om een continue hoeveelheid aan bandbreedte. Wanneer het netwerk "volloopt" en de benodigde hoeveelheid bandbreedte niet meer geleverd kan worden of als verkeer voor tijdsgevoelige applicaties niet meteen afgehandeld wordt, dan hebben alle bedrijfsprocessen hier last van in de vorm van (kleine) verstoringen. Class of Service biedt hiervoor een oplossing.

Binnen IP-VPN is het mogelijk om gegevens op basis van verschillende verkeersklassen over het netwerk te transporteren, zodat iedere applicatie beschikt over een gegarandeerde hoeveelheid bandbreedte en indien gewenst voorrang krijgt boven andere applicaties in het netwerk.

Binnen IP-VPN zijn er twee Class of Service profielen waarvan u gebruik kunt maken.

Enhanced Class of Service

Met Enhanced Class of Service worden gegevens op basis van vier verkeersstromen over het IP-VPN getransporteerd. Dit zijn Goud (40%), Zilver (20%), Brons (10%) en Best-Effort (restverkeer). Per verkeersstroom is een gegarandeerde hoeveelheid aan bandbreedte beschikbaar. Wanneer een verkeersstroom tijdelijk minder bandbreedte nodig heeft, dan wordt de beschikbaar gekomen bandbreedte dynamisch verdeeld over de overige verkeersstromen.

Real-Time Class of Service

Real-Time Class of Service kent naast de verkeersstromen van Enhanced Class of Service nog een extra verkeersstroom, namelijk Platinum. Hiermee kan er dus in totaal van vijf verkeersstromen gebruik gemaakt worden. Met de Platinum verkeersstroom kan 17%, 35%, 70% of zelfs 90% van de totale bandbreedte gereserveerd worden. Deze verkeersstroom is hierdoor uitermate geschikt voor tijdgevoelige toepassingen zoals video conferencing of Voice over IP. De overgebleven bandbreedte wordt verdeeld over de verkeersstromen die horen bij Enhanced Class of Service.

Een netwerk voor nu... en in de toekomst

Met een IP-VPN is uw bedrijf verzekerd van een toekomstvast netwerk. Hoe vaak uw bedrijf ook met veranderingen te maken krijgt, het IP-VPN gaat moeiteloos met deze veranderingen mee. Zo zijn er mogelijkheden om voor het gehele IP-VPN of slechts specifieke locaties aansluitingen te up- of downgraden. Hierbij kan de hoeveelheid aan beschikbare bandbreedte of het Class of Service profiel gewijzigd worden. Wanneer u over meerdere IP-VPN's beschikt, dan zijn er ook mogelijkheden om aansluitingen te verplaatsen of om IP-VPN's met elkaar te integreren. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op.

Met een IP-VPN kunt u altijd profiteren van de nieuwste technologische mogelijkheden, zonder dat hier complexe wijzigingen in het gehele netwerk voor hoeven te worden doorgevoerd. Een IP-VPN sluit hierdoor feilloos aan bij uw huidige bedrijfssituatie, maar ook bij toekomstige bedrijfssituaties.

Flexibel en overal werken

Medewerkers voeren hun werkzaamheden steeds vaker ook vanaf andere locaties uit, zoals thuis of in het openbaar vervoer. Met de dienst Mobiele Toegang hebben deze medewerkers vanaf iedere locatie veilig toegang tot het bedrijfsnetwerk. Alle mobiele apparaten kunnen via 4G verbinding maken met het IP-VPN via het mobiele netwerk van IP Visie. Toegang tot het IP-VPN via het mobiele netwerk van IP Visie gebeurt niet via een instelling op de Simkaart, maar via een Access Point Name (APN) door middel van een gebruikersnaam en wachtwoord.

  • beveiligde toegang tot uw bedrijfsnetwerk
  • vanaf iedere locatie flexibel werken
  • een ideale oplossing voor tijdelijke of moeilijk bereikbare locaties
  • ideaal voor medewerkers met een laptop, smartphone of tablet

IP-VPN - Mobiele Toegang

Mobiele toegang tot het IP-VPN