+31 76 - 5331331

IP-VPN

Tot 10.000 vestigingen in één netwerk

Bedrijven kunnen tegenwoordig niet meer zonder een eigen bedrijfsnetwerk. Informatie-uitwisseling tussen medewerkers- en systemen binnen één bedrijfslocatie verloopt vaak soepel en is goed geregeld. Dit geldt in veel gevallen helaas niet voor informatie-uitwisseling tussen meerdere bedrijfslocaties. Ondanks de noodzaak blijft een allesomvattend bedrijfsnetwerk voor veel bedrijven een onvervulde wens. Een IP-VPN biedt een oplossing om deze wens uit te laten komen. Met een IP-VPN kunt u al uw bedrijfslocaties met elkaar verbinden in één uitgebreid en besloten bedrijfsnetwerk.

Eén netwerk voor al uw bedrijfslocaties

Het aanleggen van een eigen bedrijfsnetwerk om bedrijfslocaties met elkaar te verbinden is een hele onderneming. De kosten voor het aanleggen, gebruiken, onderhouden, beheren en eventueel uitbreiden van het netwerk zijn vaak hoog, onoverzichtelijk en onvoorspelbaar. Een IP-VPN maakt de aanleg van een eigen netwerk niet langer nodig. Met een IP-VPN beschikt u over een hoogwaardig en besloten netwerk waarop al uw bedrijfslocaties zijn aangesloten. Belangrijke bedrijfsinformatie is hierdoor voor iedere locatie razendsnel beschikbaar en medewerkers kunnen op een efficiëntere manier met elkaar communiceren en samenwerken. Bovendien zijn (centrale) bedrijfsapplicaties zoals ERP-systemen zijn hierbij voor iedere locatie gemakkelijk toegankelijk. Het IP-VPN is een volledig afgeschermd netwerk. Hiermee krijgt u dus alles wat u verwacht van een eigen bedrijfsnetwerk, maar dan zonder bijkomende zorgen en grote investeringen.

Hoge beschikbaarheid & veiligheid

Het IP-VPN portfolio van IP Visie werkt volledig volgens de nieuwste technologie. Een IP-VPN is dankzij het besloten karakter een stuk veiliger dan een VPN-verbinding die via het internet wordt opgebouwd. Wellicht vindt u het niet prettig om bedrijfsgegevens via het internet uit te wisselen vanwege het risico dat onbevoegden inzicht krijgen in deze gegevens of dat uw bedrijf gevoelig is voor computeraanvallen. Binnen een IP-VPN staat geen enkele bedrijfslocatie in directe verbinding met het internet. Al het verkeer tussen uw vestigingen verloopt via het core netwerk van IP Visie. De toegang tot het internet vindt plaats via een beveiligde centrale internetkoppeling. Hierdoor is er een extra laag van beveiliging tussen uw bedrijfsnetwerk en het internet.

Doordat al het netwerkverkeer via het netwerk van IP Visie verloopt is het mogelijk om garanties af te geven wat betreft de beschikbaarheid en prestaties van het netwerk. Alle componenten in het netwerk van IP Visie zijn redundant uitgevoerd, waardoor een hoge beschikbaarheid van het IP-VPN is gegarandeerd en uw bedrijfsvoering dus altijd doorgang kan vinden. Naast de hoge beschikbaarheid van de centrale infrastructuur van het IP-VPN zijn er ook tal van mogelijkheden om de beschikbaarheid per bedrijfslocatie te verhogen. Dit kan door de toegang tot het netwerk voor een of meerdere bedrijfslocaties redundant uit te voeren of door gebruik te maken van specifieke netwerkprotocollen zoals het exterior Border Gateway Protocol (eBGP).

Schematische weergave IP-VPN

Een volledig eigen netwerk op basis van MPLS

De noodzakelijke netwerkinfrastructuur van het IP-VPN in het netwerk van IP Visie wordt gedeeld met andere gebruikers. Toch beschikt u met een IP-VPN over een eigen netwerk dat volledig is geïsoleerd van andere VPN's. Dit komt omdat IP-VPN werkt op basis van Multi Protocol Label Switching (MPLS). MPLS is een technologie om schaalbaarheid en snelheid binnen WAN-netwerk te verenigen. Ieder IP-VPN krijgt een uniek label voor het verkeer toegewezen. Deze labels maken een strikte verkeersscheiding mogelijk waardoor voor iedere klant een klantspecifiek VPN opgezet kan worden waartoe iedere klant exclusief toegang heeft. De routers in het netwerk van IP Visie herkennen deze labels en leiden uw verkeer via een vooraf dynamisch opgebouwd pad over het netwerk. Hierdoor kunnen uw vestigingen onderling met elkaar communiceren en beschikt u over een volledig eigen omgeving.

De juiste hoeveelheid bandbreedte voor iedere applicatie

Cruciale bedrijfsprocessen vragen niet alleen steeds vaker om de nieuwste apparatuur0 en software, maar ook om een continue hoeveelheid aan bandbreedte. Wanneer het netwerk "volloopt" en de benodigde hoeveelheid bandbreedte niet meer geleverd kan worden of als verkeer voor tijdsgevoelige applicaties niet meteen afgehandeld wordt, dan hebben alle bedrijfsprocessen hier last van in de vorm van (kleine) verstoringen. Class of Service biedt hiervoor een oplossing. Binnen IP-VPN is het mogelijk om gegevens op basis van verschillende verkeersklassen over het netwerk te transporteren, zodat iedere applicatie beschikt over een gegarandeerde hoeveelheid bandbreedte en indien gewenst voorrang krijgt boven andere applicaties in het netwerk.

Binnen IP-VPN zijn er twee Class of Service profielen waarvan u gebruik kunt maken.

Enhanced Class of Service

Met Enhanced Class of Service worden gegevens op basis van vier verkeersstromen over het IP-VPN getransporteerd. Dit zijn Goud (40%), Zilver (20%), Brons (10%) en Best-Effort (restverkeer). Per verkeersstroom is een gegarandeerde hoeveelheid aan bandbreedte beschikbaar. Wanneer een verkeersstroom tijdelijk minder bandbreedte nodig heeft, dan wordt de beschikbaar gekomen bandbreedte dynamisch verdeeld over de overige verkeersstromen.

Real-Time Class of Service

Real-Time Class of Service kent naast de verkeersstromen van Enhanced Class of Service nog een extra verkeersstroom, namelijk Platinum. Hiermee kan er dus in totaal van vijf verkeersstromen gebruik gemaakt worden. Met de Platinum verkeersstroom kan 17%, 35%, 70% of zelfs 90% van de totale bandbreedte gereserveerd worden. Deze verkeersstroom is hierdoor uitermate geschikt voor tijdgevoelige toepassingen zoals video conferencing of Voice over IP. De overgebleven bandbreedte wordt verdeeld over de verkeersstromen die horen bij Enhanced Class of Service.

Een netwerk voor nu... en in de toekomst

Met een IP-VPN is uw bedrijf verzekerd van een toekomstvast netwerk. Hoe vaak uw bedrijf ook met veranderingen te maken krijgt, het IP-VPN gaat moeiteloos met deze veranderingen mee. Zo zijn er mogelijkheden om voor het gehele IP-VPN of slechts specifieke locaties aansluitingen te up- of downgraden. Hierbij kan de hoeveelheid aan beschikbare bandbreedte of het Class of Service profiel gewijzigd worden. Wanneer u over meerdere IP-VPN's beschikt, dan zijn er ook mogelijkheden om aansluitingen te verplaatsen of om IP-VPN's met elkaar te integreren. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op. Met een IP-VPN kunt u altijd profiteren van de nieuwste technologische mogelijkheden, zonder dat hier complexe wijzigingen in het gehele netwerk voor hoeven te worden doorgevoerd. Een IP-VPN sluit hierdoor feilloos aan bij uw huidige bedrijfssituatie, maar ook bij toekomstige bedrijfssituaties.

Flexibel en overal werken

Medewerkers voeren hun werkzaamheden steeds vaker ook vanaf andere locaties uit, zoals thuis of in het openbaar vervoer. Met de dienst Mobiele Toegang hebben deze medewerkers vanaf iedere locatie veilig toegang tot het bedrijfsnetwerk. Alle mobiele apparaten kunnen via 4G of 3G verbinding maken met het IP-VPN via het mobiele netwerk van IP Visie. Medewerkers die werken vanuit een locatie met een slechte mobiele dekking hebben hierdoor ook altijd toegang tot het bedrijfsnetwerk. Toegang tot het IP-VPN via het mobiele netwerk van IP Visie gebeurt niet via een instelling op de Simkaart, maar via een Access Point Name (APN) doormiddel van een gebruikersnaam- en wachtwoord.

  • Beveiligde toegang tot uw bedrijfsnetwerk
  • Vanaf iedere locatie flexibel werken
  • Een ideale oplossing voor tijdelijke of moeilijk bereikbare locaties
  • Ideaal voor medewerkers met een laptop, smartphone of tablet

Schematische opbouw Mobiele Toegang


Onze consultants zijn telefonisch te bereiken op:

076 - 5 331 331
support@ipvisie.com

Bel mij terug