Datacenter Roosendaal

Datacenter Roosendaal

De TV toren in Roosendaal is omgebouwd tot een volwaardig datacenter. De toren heeft ruimte voor 10 vloeren met in totaal 160 racks en is voorzien van state-of-the-art technologie als het gaat om toegang, verbindingen en koeling.

Alticom Roosendaal

Ideale locatie voor een datacenter

IP Visie exploiteert dit bijzondere datacenter in de TV toren van Roosendaal, die eigendom is van Cellnex (voorheen Alticom). Het datacenter is in 2019 in gebruik genomen. De locatie voor het datacenter is ideaal vanwege het feit dat de mediatoren in Roosendaal destijds gebouwd is als onderdeel van de Nederlandse noodinfrastructuur.

De aanwezige infrastructuur en voorzieningen op het gebied van continuïteit bleken de ideale bouwstenen te zijn voor een tweede leven als datacenter.

Hot spot voor West-Brabant

Ons datacenter in Roosendaal is primair gebouwd om bedrijven uit West-Brabant de mogelijkheid te bieden, gebruik te maken van een regionaal datacenter. Voor veel bedrijven, die regelmatig in het datacenter moeten zijn, is het niet altijd handig om naar Amsterdam en omgeving te moeten rijden.

Cold corridor principe

Door de cellenstructuur van de toren en het feit dat het datacenter steeds per vloer wordt gerealiseerd zijn we continu in staat de laatste techniek te integreren. De racks zijn op een verhoogde vloer geplaatst, volgens het 'cold corridor principe', waardoor een optimale conditionering van alle apparatuur gerealiseerd kan worden. De corridors zijn voorzien van een systeem voor toevoer van koele lucht en afvoer van warme lucht, zodat de ruimte perfect op temperatuur blijft.

Halve en hele racks

In ons datacenter in Roosendaal bieden wij de mogelijkheid voor zowel hele als halve racks. Het datacenter biedt de mogelijkheid om redundant aangesloten te worden op de netwerken van meerdere carriers. Vrijwel alle combinaties op het gebied van connectiviteit kunnen gemaakt worden.

Datacenter Roosendaal IP Visie cold corridor

Top 3

Ons datacenter in Roosendaal is ISO 9001 en ISO 27001 gecertificeerd en het concept voldoet aan de ontwerpeisen van de Tier III Classificering. Om de beschikbaarheid per vloer te verhogen is het datacenter per verdieping autonoom. Een eventuele calamiteit op een willekeurige datacentervloer hoeft zo geen invloed te hebben op een andere vloer. De elektrische installaties zijn gebouwd conform NEN1010 en NEN3140. Als eerste datacenter in Nederland wordt gebruik gemaakt van Direct Free Air Cooling. Mede door het gebruik van energiezuinige koelsystemen en groene stroom, behoort het datacenter tot de top 3 van groenste datacenters in Nederland

Bekijk hoe het datacenter is gebouwd