Housing

Een goed onderkomen voor uw server
Glasvezel postcodecheck

Met Housing wordt u de mogelijkheid geboden om uw ICT-systemen (apparatuur) onder te brengen in een datacenter. In een Datacenter wordt gezorgd voor een optimaal beveiligde omgeving voor uw systemen. Deze beveiliging betreft onder meer de fysieke toegang tot het datacenter evenals de redundant uitgevoerde regeling van de stroomvoorziening, temperatuur en de luchtvochtigheid.

Housing biedt de ideale condities voor het plaatsen van apparatuur en IT-systemen (rackspace). Het Datacenter beheert de omgeving waarin de systemen worden opgesteld. Door de inrichting van de omgeving kan een hoge up-time worden gegarandeerd.

Beschikbaarheid

Een up-time van 99,98% op de Housing-omgeving wordt minimaal gegarandeerd. In de praktijk komt dat neer op de volgende onderdelen:

De stroomvoorziening

Het datacenter zorgt voor elektriciteit op basis van een dubbelzijdig ontsloten stroomvoorziening. Alle racks zijn standaard uitgevoerd met twee gescheiden stroomfeeds. Alle systemen zijn zo ontworpen dat in geval van een onderbreking van de netstroom direct wordt overgeschakeld op dieselgeneratoren (failover).

De klimaatvoorziening

Via een combinatie van verwarming, ventilatie en airconditioning (VVA) wordt zorg gedragen voor een goed geventileerde ruimte. De temperatuur ligt tussen 17 en 25 graden Celsius en wordt ingesteld op 21 graden Celsius. De luchtvochtigheid ligt tussen 30% en 70% en wordt ingesteld op 50%.

Fysieke beveiliging

Uitsluitend geautoriseerd personeel heeft toegang tot onze datacenters. Zonder goedkeuring en autorisatie vooraf is het niet mogelijk om de ruimtes te bezoeken. Een geavanceerde brandblusinstallatie zorgt er voor dat in geval van calamiteiten een brand zich niet kan ontwikkelen en verspreiden.

Redundant netwerk

Diverse hoog capacitaire glasvezelroutes en upstream providers zorgen voor meervoudige redundantie in ons datacenter. IP Visie heeft afspraken met internationale transitproviders en maakt gebruik van private peering met diverse partijen.

Colocation, van klein tot groot

IP Visie heeft eigen gereserveerde rackruimte beschikbaar in de KPN datacenters in Rotterdam en Eindhoven. Naast halve shared racks en hele private dedicated 19 inch racks biedt IP Visie u ook de mogelijkheid om uw eigen cages of suites in te richten. Ideaal voor bedrijven en instellingen die behoefte hebben aan een op maat gemaakte colocatie-oplossing. Op deze manier kunt u uw volledige server-infrastructuur in het datacenter huisvesten.

Een datacenter biedt klanten serverruimte, stroomvoorziening, klimaatbeheersing, koeling en fysieke beveiliging. Colocatie biedt een scala aan voorzieningen die ervoor zorgen dat uw apparatuur 24x7 online blijft. De colocatie oplossing wordt vaak verkozen boven de on-premise oplossing door de schaalvoordelen die te halen zijn.

Online back-up

Wanneer u uw servers heeft ondergebracht in het datacenter is het ideaal om gebruik te maken van een online back-up dienst. In het datacenter is zo veel capaciteit aanwezig dat het altijd eenvoudig is om grote hoeveelheden data te transporteren naar de dienstverlener van uw keuze. IP Visie levert vanuit haar datacenters volop mogelijkheden om gebruik te maken van back-up online.

Glasvezel en Internet in het datacenter

IP Visie levert naast rackspace voor housing ook connectiviteit in de meeste datacenters in Nederland. Op uw verzoek kunnen wij glasvezel leveren direct in uw kast of in de meetme room, afhankelijk van de situatie in het datacenter. Bekijk de volledige lijst van alle datacenters waar wij glasvezel verbindingen met bijbehorende diensten kunnen leveren.

Op speciaal verzoek koppelen wij uw eigen omgeving met het public cloud platform van Microsoft Azure en Amazon. De meeste organisaties zijn tegenwoordig gebaat bij een hybrid cloud oplossing. Vaak bied dit meer voordelen dan uitsluitend kiezen voor een public of private cloud.

Azure is beschikbaar in meer dan 30 regio's verdeeld over de hele wereld. Microsoft heeft vergevorde plannen om het aantal regio's sterk uit te breiden, omdat het klanten in staat stelt om betere prestaties te bereiken wanneer de afstanden van de verbindingen worden beperkt.

ExpressRoute

Met behulp van ExpressRoute is het mogelijk om een vaste koppeling te krijgen met Microsoft Azure vanuit het datacenter. Op deze manier kunt u hybride toepassingen bouwen waarbij on-premise applicaties middels Express Route worden gekoppeld aan de Azure omgeving zonder gebruik te maken van het openbare internet.?

Vanuit onze eigen racks in Rotterdam kunnen wij internetsnelheden bieden van 100 Mbit/s tot 10 Gbit/s. Klanten die willen bursten met hun internet verbinding kunnen wij berekenen op basis van het 95th percentile principe.

Voordelen van Housing

Altijd voorzien van stroom

Het datacenter zorgt voor elektriciteit op basis van een dubbelzijdig ontsloten stroomvoorziening. Zo zit u nooit zonder stroom.

klimaatvoorziening

Via een combinatie van verwarming, ventilatie en airconditioning (VVA) wordt zorg gedragen voor een goed geventileerde ruimte.

99,98% uptime garantie

Met een dubbelzijdig ontsloten stroomvoorziening en uitstekende klimaatvoorzieningen kan een uptime garantie van 99.98% gegeven worden.

Advies nodig?

De consultants van IP Visie geven u graag advies over Housing met bijbehorende producten.

076 - 5 331 331
info@ipvisie.com