+31 76 - 5331331
Verhuizing

Verhuizing

Bij een verhuizing van uw bedrijf komen een hoop zaken kijken waar u aanvankelijk misschien niet aan heeft gedacht. Het is bijvoorbeeld mogelijk om uw toestellen in dozen te stoppen, op de nieuwe locatie aan te sluiten, maar dit geldt niet voor uw internetverbinding. Dat betekent dat u zonder dit goed te regelen niet kunt bellen op uw nieuwe locatie. Hier kan IP Visie u bij helpen.

Houdt u rekening met:

  • tijdige bestelling van een nieuwe internetverbinding
  • behoud van telefooncentrale en SIP Trunk is mogelijk
  • behoud van geografische telefoonnummers niet altijd mogelijk

Uw telefooncentrale

De telefooncentrale en de configuratie kan bij een verhuizing behouden blijven. De telefooncentrale staat in de cloud waardoor, ongeacht de locatie, deze blijft werken, mits er een geschikte internetverbinding is waarover gebeld kan worden.

Uw internetverbinding

Om te bellen over internet heeft u een internetaansluiting nodig. Deze is fysiek gebonden aan uw pand en is om die reden niet te verhuizen. U zal voor uw nieuwe locatie een nieuwe verbindingen moeten aanvragen. Hiervoor kunt u ten alle tijden terecht bij IP Visie. Wees er tijdig bij, diverse soorten verbindingen hebben verschillende levertijden:

  • Zakelijk Glasvezel - gemiddeld 8 tot 16 weken
  • Straalzender - gemiddeld 8 tot 12 weken
  • VDSL - gemiddeld 4 tot 6 weken
  • Ethernet over Koper - gemiddeld 8 tot 12 weken

In alle gevallen is het noodzakelijk om te onderzoeken of de betreffende infrastructuur beschikbaar is.

Uw SIP Trunk

Uw SIP Trunk maakt het mogelijk dat er gebeld wordt middels het IP-protocol. U hoeft deze bij een verhuizing niet opnieuw aan te vragen. Deze is gekoppeld aan uw telefooncentrale en betreft geen fysieke verbinding. Houdt u er rekening mee dat wanneer u een Managed SIP Trunk afneemt deze een internetverbinding bevat. Deze is alleen mee te verhuizen als u een verbinding van IP Visie afneemt op uw nieuwe locatie.

Telefoonnummers

Maakt u gebruik van bedrijfsnummers of servicenummers? Dan kunt u deze in alle gevallen behouden. Dit geldt niet voor geografische telefoonnummers. Gaat u verhuizen buiten uw huidige netnummergebied, bijvoorbeeld van Utrecht naar Amsterdam, dan kunt u deze nummers niet behouden. U krijgt dan een nieuw netnummers uit het netnummergebied waar u gevestigd bent.

Telefoontoestellen

De telefoontoestellen zijn niet gekoppeld aan uw pand en kunt u ten alle tijden behouden en meeverhuizen naar de nieuwe locatie. Houdt u er rekening mee dat u alleen kunt bellen wanneer deze gekoppeld zijn aan het internet.