Telefoontoestellen

Telefoontoestellen

De keuze voor toestellen is sterk afhankelijk van de gewenste manier om te werken. Wilt u kunnen lopen tijdens het bellen? Wilt u alle werkplekken voorzien van dezelfde toestellen?

Vaste toestellen

Vaste toestellen worden op het bureau geplaatst en kunnen voorzien in standaard functionaliteit (bellen en gebeld worden) of uitgebreide functionaliteit met doorkiestoetsen, functietoetsen en een scherm voor videobellen. De toestellen worden middels een switch aangesloten op het netwerk en kunnen middels een PoE (Power over Ethernet) of middels een adapter voorzien worden van stroom.

Looptoestellen (DECT)

Bent u vaak van uw plek af tijdens uw werkzaamheden, kan het zinvol zijn om gebruik te maken van DECT toestellen. DECT toestellen worden aangemeld op een basisstation waardoor een vast bereik van vaak enkele tientallen meters. Afhankelijk van het gekozen type DECT basisstation kunnen daar meerdere toestellen op worden aangemeld.

Multicell DECT-netwerk

Heeft u reeds een multicell DECT-netwerk aangelegd en stapt u over naar IP Visie? Dan kunt u altijd gebruik blijven maken van het multicell DECT-netwerk. Dit komt doordat onze virtuele PBX uitgerust kan worden met een single- of multicell DECT-omgeving. Ieder basisstation dient wel uitgerust te zijn met minimaal een UTP cat5e netwerkaansluiting.

Mobiele toestellen

Een andere optie is om (deels of) volledig te werken met mobiele toestellen. U kunt elke medewerkers uitrusten met een mobiel toestellen. IP Visie levert haar telefonie-oplossing op basis van 3CX. Beide platformen hebben een mobiele applicatie die geïnstalleerd kan worden zodat er gebruik gemaakt kan worden van alle telefooncentrale functionaliteiten. Voorwaarde is dat er uitermate goedwerkend wifi of 4G netwerk beschikbaar is.

Het is ook mogelijk om middels een volledig VAMO integratie gebruik te maken van het GSM netwerken. Dit wordt doorgaans geadviseerd wanneer wifi of 4G geen optie is.

Switch met of zonder Power over Ethernet

Om toestellen aan te sluiten is er altijd een switch nodig die de toestellen in het netwerk koppelt. Heeft u slechts enkele toestellen kan er gekozen worden voor een laagdrempelige switch in combinatie met een adapter per toestel. Heeft u een groot aantal toestellen, kan het zinvol zijn om te kiezen voor een uitgebreidere switch met PoE (Power over Ethernet). De PoE switch verzorgt direct de stroomvoorziening voor de toestellen.