Hoeveel gelijktijdige gesprekken kan ik voeren?

Hoeveel gelijktijdige gesprekken kan ik voeren?

Het aantal gelijktijdige gesprekken dat u kunt voeren is afhankelijk van een aantal factoren. Niet alleen de oplossing, de telefooncentrale, maar ook de beschikbare bandbreedte (internet) en de SIP Trunk hebben hier invloed op.

Telefooncentrale

In veel gevallen zal de telefooncentrale voor een deel bepalend zijn voor het aantal gelijktijdige gesprekken dat gevoerd kan worden. Maakt u gebruik van 3CX? Dan betaalt u niet per gebruiker, maar per gesprekskanaal. Dat is vaak gunstiger, maar u dient dan wel goed in de gaten te houden of het aantal beschikbare gelijktijdige gesprekken voldoende is. Wanneer dit niet is, dan kunt u dit upgraden.

Internetverbinding

Het is belangrijk om een stabiele en betrouwbare internetverbinding te hebben voor telefonie. Bij voorkeur niet dezelfde internetverbinding als die gebruikt wordt voor uw internetactiviteiten. Als stelregel kunt u aanhouden dat er 1 Mbit/s nodig is per 8 gesprekskanalen.

SIP trunk

De SIP Trunk beperkt niet het aantal gesprekskanalen, omdat hierbij voornamelijk de telefooncentrale en internetverbinding van belang zijn. Toch kan het zijn, vooral bij buitenlandse telefoonnummers, dat het aantal kanalen door de SIP Trunk beperkt wordt. Het is belangrijk om vooraf af te stemmen hoeveel gelijktijdige gesprekken voor het betreffende nummer mogelijk moeten zijn.

Conclusie

Wilt u het beschikbare aantal gelijktijdige gesprekken uitbreiden? Dat kan! Het is dan wel belangrijk om na te gaan of dat alle onderdelen het hogere aantal gesprekskanalen ondersteund.