Bellen over Internet

Bellen over Internet

Om gebruik te maken van Voice over IP (Hosted Telefonie) is het noodzakelijk om over een internetverbinding te beschikken. De keuze voor internetverbinding is afhankelijk van een aantal factoren zoals het type internetverbinding dat u heeft.

Gelijktijdige gesprekken

Het is belangrijk om te bepalen hoeveel gelijktijdige gesprekken mogelijk moeten zijn. Heeft u een bedrijf bestaande uit 20 man, moeten deze 20 medewerkers dan allemaal tegelijk kunnen bellen? En als dit er slechts 8 hoeven te zijn, wat moet er dan gebeuren met (potentiële) klanten die u proberen te bereiken? Komen zijn in een wachtrij, en zijn er dus meer gesprekskanalen nodig of krijgen zij een bezettoon?

Garantie op de spraakkwaliteit

Voor het bellen middels het IP-protocol is maar weinig bandbreedte nodig ten opzichte van download- en upload verkeer van bestanden, connecties met cloud applicaties of het streamen van video's. Toch is het heel belangrijk om goed na te denken over de voor de verbinding die ter beschikking wordt gesteld voor het telefonieverkeer.

Om de spraakkwaliteit te garanderen wordt aangeraden om altijd een separate internetverbinding ter beschikking te stellen voor telefonie. U dient per 8 gesprekskanalen rekening te houden met een bandbreedte van 1 Mb. Voor garantie op de bandbreedte kiest voor een Premium internetdienst, zodat deze niet overboekt wordt.

Soorten verbindingen

Het is belangrijk om niet alleen voor internet, maar ook voor telefonie de juiste infrastructuur te kiezen. Op die manier zorgt u voor een optimaal werkende telefonie-oplossing.

Zakelijk Glasvezel

Wanneer u reeds over een zakelijke glasvezelverbinding beschikt voor internet is het verstandig om de bestaande glasvezel access een extra dienst internet te activeren. U creeërt op deze manier aparte route voor het telefonieverkeer. Op deze manier kan de spraakkwaliteit nooit beïnvloed worden door het internetverkeer.