+31 76 - 5331331
Bellen over Internet

Bellen over Internet

Om gebruik te maken van Voice over IP (Hosted Telefonie) is het noodzakelijk om over een internetverbinding te beschikken. De keuze voor internetverbinding is afhankelijk van een aantal factoren zoals het type internetverbinding dat u heeft en het aantal gelijktijdige gesprekken.

Gelijktijdige gesprekken

Het is belangrijk om te bepalen hoeveel gelijktijdige gesprekken mogelijk moeten zijn. Hebt u een bedrijf bestaande uit 20 man, moeten deze 20 medewerkers dan allemaal tegelijk kunnen bellen? En als dit er slechts 8 hoeven te zijn, wat moet er dan gebeuren met (potentiële) klanten die u proberen te bereiken? Komen zijn in een wachtrij, en zijn er dus meer gesprekskanalen nodig of krijgen zij een bezettoon?

Garantie op de spraakkwaliteit

Voor het bellen middels het IP-protocol is maar weinig bandbreedte nodig ten opzichte van download- en upload verkeer van bestanden, connecties met cloud applicaties of het streamen van video's. Toch is het heel belangrijk om goed na te denken over de voor de verbinding die ter beschikking wordt gesteld voor het telefonieverkeer.

Om de spraakkwaliteit te garanderen wordt aangeraden om altijd een separate internetverbinding ter beschikking te stellen voor telefonie. U dient per 8 gesprekskanalen rekening te houden met een bandbreedte van 1 Mb. Voor garantie op de bandbreedte kiest voor een Premium internetdienst, zodat deze niet overboekt wordt.

Soorten verbindingen

Het is belangrijk om niet alleen voor internet, maar ook voor telefonie de juiste infrastructuur te kiezen. Op die manier zorgt u voor een optimaal werkende telefonie-oplossing.

 

Zakelijk Glasvezel

Wanneer u reeds over een zakelijke glasvezelverbinding beschikt voor internet is het verstandig om de bestaande glasvezel access een extra dienst internet te activeren. U creeërt op deze manier aparte route voor het telefonieverkeer. Op deze manier kan de spraakkwaliteit nooit beïnvloed worden door het internetverkeer.

Meer over Zakelijk Glasvezel

 

Straalzender

Bij een straalzender wordt een access inpandig geïnstalleerd die beschikt over één poort. Hierop kunnen meerdere diensten tegelijk worden geactiveerd, waaronder één voor internet en één voor telefonie. De technische benaming hiervoor is 'Tagged VLAN' wat niet meer betekent dan dat op één fysieke poort, meerdere VLAN's geactiveerd zijn. Uw internet- en telefonieverkeer is daardoor 100% gescheiden en hebben geen invloed op elkaar.

Meer over Straalzender

 

Ethernet over Koper

Met Ethernet over Koper beschikt u over een verbinding waarbij de maximale bandbreedte -afhankelijk van de locatie- maximaal 20 megabits is. U kunt de maximaal te behalen bandbreedte verdelen over een totaal van 4 elektrische poorten, zodat de diensten volledig van elkaar gescheiden zijn.

Meer over Ethernet over Koper

 

ADSL/VDSL

Een vierde optie is om telefonie te laten verlopen over een ADSL of VDSL verbinding. Het is niet mogelijk om diensten te stapelen. Het advies is dan ook altijd om één verbinding voor één doel te gebruiken. Heeft een VDSL en gebruikt u deze voor internet? Vraag dan een nieuwe verbinding aan voor telefonie.

Meer over ADSL/VDSL

Naast internet is een SIP Trunk essentieel

Houdt u er rekening mee dat u met het aanvragen van een (extra) internetdienst niet klaar bent. Middels een SIP Trunk is het mogelijk om te kunnen bellen over internet. De SIP Trunk is de vervanging van de oude telefoonlijnen zoals ISDN en PSTN.