Bellen met Microsoft Teams

Bellen met Microsoft Teams

Communicatieplatforms zoals Microsoft Teams en 3CX zijn bij de meeste bedrijven niet meer weg te denken. Deze oplossingen bieden veel meer mogelijkheden én voordelen op het gebied van audio- en videogesprekken, chat en online conferenties.

De kracht van samenwerking tussen MS Teams en 3CX

Microsoft Teams is met meer dan 115 miljoen actieve gebruikers voor veel bedrijven dé standaard op het gebied van communicatie. Als zelfstandig "telefoonsysteem" heeft Microsoft Teams echter op een aantal vlakken ondersteuning nodig.

De belangrijkste elementen die 3CX aan Microsoft Teams kan toevoegen zijn:

  • Uitgebreide intelligente call routing (met keuzemenu en voicemail)
  • Callcenteroplossing en visuele wachtrij
  • Gespreksrapportage
  • Gespreksopname

IP Visie beschikt over een integratietool die zorgt voor samenwerking tussen Microsoft Teams en het 3CX Hosted telefonieplatform. Met deze integratie kunt u in één omgeving gebruik maken van alle beschikbare tools die Microsoft Teams en 3CX te bieden hebben. Een perfecte samenwerking tussen 2 bijzondere platformen.

Microsoft Teams en 3CX

Hoe ben ik bereikbaar en kan ik bellen via Teams?

Dit kan op verschillende manieren:

  1. Via een vaste telefoontoestel (aanbevolen voor de beste geluidskwaliteit) MS Teams vast telefoontoestel
  2. Via de Teams (of 3CX) client voor Windows en Mac Teams client

  3. Via de Teams app voor IOS en Android Teams client

Hoe werkt de koppeling?

Iedere gebruiker dient over de juiste Microsoft 365 licentie te beschikken. Wij zorgen voor de koppeling tussen Microsoft Teams en ons 3CX platform. Wij gebruiken hiervoor de e-mailadressen van de gebruikers en verzorgen de inkomende- en uitgaande routes via gecertificeerde SBC's. Zo kunnen wij nauwkeurig bepalen welke gebruikers / toestellen moeten gaan rinkelen.