+31 76 - 5331331
Zakelijk Glasvezel verhuizen
Glasvezel postcodecheck

Zakelijk Glasvezel verhuizen

Als u gaat verhuizen met uw bedrijf heeft u veel om rekening mee te houden. Een van de eerste zaken waar je aan dient te denken is het verhuizen van je zakelijk glasvezelverbinding. IP Visie weet als geen ander dat veel bedrijven hierop misgaan omdat ze niet tijdig hebben ingespeeld op de verhuizing. Dagelijks helpt IP Visie bedrijven om hun verhuizing soepel te laten verlopen waarbij ze kunnen blijven genieten van Zakelijk Glasvezel.

Glasvezelverbinding verhuizen bestaat niet

Er wordt vaak gepraat over het verhuizen van een glasvezelverbinding. Het gekke is echter dat een glasvezelverbinding helemaal niet te verhuizen is. Een glasvezelaansluiting is onlosmakelijk verbonden met het pand nadat de verbinding gerealiseerd is. Een verhuizing is in feite dan ook een opheffing van het abonnement op de oude locatie. Op de nieuwe locatie dient u een nieuwe glasvezelverbinding aan te vragen.

Het abonnement van diensten die u huidig afneemt op uw glasvezelverbinding zijn uiteraard wel te verhuizen. Zo kunt u gebruik blijven maken van diensten als Internet, Ethernet VPN’s en MPLS-koppelingen op uw nieuwe locatie.

Wees op tijd

Wees op tijd met verhuizen glasvezelverbindingZakelijk Glasvezel kent een gemiddelde levertijd van 3 tot 4 maanden. Dit is in het geval dat fysieke niet aanwezig zijn in het pand en alles nieuw aangelegd dient te worden. De doorlooptijd van opdracht tot realisatie heeft alles te maken met de inrichting van het proces. Omdat er bij het aansluiten van een pand op een glasvezelnetwerk een hoop komt kijken wordt deze opdracht opgesplitst in ongeveer 20 deelprocessen. Vaak worden deze verdeeld over meerdere partijen die betrokken zijn bij de oplevering. Daarnaast zijn er een aantal factoren die levertijd doen vertragen.

Omdat de levertijd van een zakelijk glasvezelaansluiting relatief lang bedraagt, adviseert IP Visie om tijdig hierop in te spelen. IP Visie adviseert aan haar klanten om minimaal 4 maanden voor de verhuizing contact op te nemen. De kundige adviseurs van IP Visie helpen u graag met u verzoek tot verhuizing. Zij helpen u stap voor stap en begeleiden tijdens het gehele proces. U wordt door onze adviseurs op de hoogte gehouden over de voortgang. Neem contact met ons op om uw verhuizing van uw glasvezelverbinding in gang te zetten.

Bereid u voor, voorkom verassingen

Prijsopbouw glasvezel providersWanneer u besluit te gaan verhuizen raad IP Visie u aan om in zo vroeg mogelijk stadium te informeren naar de mogelijkheden van een snelle internetverbinding op uw (mogelijk) nieuwe locatie. U zou voordat u het koop- of huurcontract tekent uzelf te vergewissen van de mogelijkheden van een snelle breedband internetverbinding op locatie. Op deze manier komt u niet voor verassingen te staan als het gaat om een breedbandverbinding. Zo voorkomt u dat u kort dag tijdelijk dure oplossingen moet realiseren zoals een voorloopverbinding over koperinfrastructuur of een 4G router met bijbehorend abonnement.

Verhuizen binnen contractperiode

Waar veel bedrijven ook geen rekening mee houden is het feit dat ze vaak een meerjarig contract hebben afgesloten voor glasvezel en internet. Tijdens het afsluiten van het contract was het aantrekkelijk om een contract te tekenen voor een meerjarig termijn, omdat op deze wijze de eenmalige aansluitkosten en maandelijkse abonnementskosten te drukken waren. Een nadeel van een zakelijk glasvezelverbinding is dat deze fysiek niet te verhuizen is, de infrastructuur ligt immers al onder de grond.


Afkoopsom glasvezel verhuizen binnen contractperiode

Afkoopsom

Glasvezelproviders brengen in geval van verhuizing binnen uw contractperiode een afkoopsom in rekening. Deze afkoopsom bedraagt maandelijkse abonnementskosten van alle overige maanden tot het einde van de initiële contractperiode. De reden dat deze afkoopsom in rekening wordt gebracht is omdat de glasvezelprovider haar businesscase (of terugverdientijd) gebaseerd heeft op de duur van het afgesloten contract. In vrijwel alle gevallen worden op basis van de gekozen contractduur de eenmalige aansluitkosten laag gehouden zodat de klant een mindere grote investering hoeft te doen. Vaak zit dus een deel van de kosten, die nodig zijn om een glasvezelaansluiting te realiseren verwerkt in de maandelijkse abonnementskosten.

Contractovername glasvezel verhuizen binnen contractperiode

Contractovername

De meest voordelige optie bij het verhuizen terwijl uw contractperiode nog niet verstreken is het laten overnemen van uw contract door de nieuwe huurder/koper van het pand. Dit brengt voor de nieuwe huurder/koper ook een groot voordeel met zich mee. De zakelijk glasvezelaansluiting is namelijk al gerealiseerd. Dit houdt in dat er niet nogmaals de eenmalige aansluitkosten in rekening gebracht wordt, het voordeel voor de nieuwe bezetter van het pand. Het is vaak een mooie win-win combinatie. De oude eigenaar of huurder van het pand hoeft in dit geval geen afkoopsom te betalen.