+31 76 - 5331331
Zakelijk glasvezel internet
Glasvezel postcodecheck

Zakelijk glasvezel internet

Met Zakelijk Internet over het  Zakelijke Glasvezel netwerk bent u verzekerd van een betrouwbare en veilige internetverbinding en kunt u genieten van hoge internetsnelheden. Zakelijk glasvezel en Internet worden bijna altijd in één adem genoemd. Toch zijn glasvezel en Zakelijk Internet feitelijk twee compleet verschillende zaken. Met Zakelijk Glasvezel wordt altijd de fysieke kabel genoemd, wat niet meer is dan een transportmedium, ofwel de infrastructuur. Over deze infrastructuur kunt u diensten afnemen zoals Zakelijk Internet of Voice over IP.

Wat is glasvezel?

Wat is glasvezel en hoe werkt het? Wat is glasvezelGlasvezel is een haar dunne vezel van glas, veilig in een flexibele beschermmantel. Licht wordt door deze dunne vezel gestuurd met behulp van een laser. Het glas in de glasvezelkabel is optisch zeer helder zodat het signalen (data) betrouwbaar over zeer grote afstanden kan transporteren. Door laserlicht met zeer hoge snelheid aan en uit te schakelen, worden digitale gegevens verstuurd.

In theorie is de capaciteit van glasvezel onbeperkt. Met glasvezel is het mogelijk om informatie te versturen met de snelheid van het licht. De snelheid wordt vaak beperkt door de provider, die de kabel levert en wordt afgestemd op het soort abonnement wat u afsluit. Doorgaans heeft de glasvezel access een maximale capaciteit van 1 Gbit/s (1.000 Mbit/s).

Wat is Zakelijk Internet?

Zakelijk glasvezel internetOver Zakelijk Glasvezel is de dienst Zakelijk Internet de meest afgenomen dienst. Zakelijk Internet wordt op glasvezel altijd geleverd als een symmetrische dienst. Dit betekent dat de downloadsnelheid en uploadsnelheid aan elkaar gelijk zijn, wat grote voordelen wanneer een hoge en stabiele upload nodig, zoals bij een verbinding naar uw datacenter of wanneer grote bestanden van een server geladen en bewerkt moeten worden.

Met deze dienst beschikt u over de mogelijkheid gebruik te maken van het World Wide Web waardoor u gebruik kunt maken van websites en cloud applicaties. Ook voor communicatie is Zakelijk Internet op glasvezel ideaal zoals e-mail, pin transcacties en Voice over IP.

Glasvezel Internetsnelheid

Glasvezel internetsnelheidHeel vaak wordt bij Internet en glasvezel gesproken over snelheid en bandbreedte. In feite zijn dit verkeerde begrippen. Beter zou het zijn om te spreken van capaciteit. Wanneer u een abonnement afsluit voor 100 Mbit/s Internet wil dat zeggen dat u een capaciteit heeft om per seconde 100 Megabit (niet te verwarren met 100 Megabyte) te versturen of ontvangen. Een betere naam voor een speedtest zou dan ook een capaciteitscheck zijn.

Het is op elk moment mogelijk om uw internetsnelheid te up- of downgraden. Om een up- of downgrade aan te vragen kunt u contact opnemen met één van onze consultants. Wij zullen uw verzoek in behandeling nemen en koppelen terug op welke datum u de nieuwe internetsnelheid kan verwachten.

Bestelling, levering en installatie

De dienst Zakelijk Internet is een de meest afgenomen dienst in combinatie met Zakelijk Glasvezel. Het bestellen van Zakelijk Internet gaat er hetzelfde aan toe als Zakelijk Glasvezel. Hieronder in het kort samengevat welke stappen u dient te volgen.

Glasvezel postcodecheck

Postcodecheck

Met onze glasvezel postcodecheck krijgt u direct inzicht in de tarieven en mogelijkheden voor uw locatie. U kunt een verbinding samenstellen naar uw wensen. Vervolgens kunt u een offerte van de door u samengestelde glasvezelverbinding direct laten versturen per email.


Glasvezel overeenkomst

Overeenkomst

Wanneer u akkoord bent met de eenmalige en maandelijkse tarieven van het abonnement kunnen wij voor u glasvezel aanvragen en het contract opmaken om zo in het bezit te komen van een glasvezelaansluiting.


Planning glasvezel werkzaamheden

Planning werkzaamheden

Binnen twee weken na ondertekening van het contract neemt een projectleider contact met u op en worden alle werkzaamheden ingepland en eventueel benodigde vergunningen aangevraagd. De projectleider zal op dat moment ook een voorlopige opleverdatum aan u mededelen en is uw vaste aanspreekpunt totdat de order geheel is afgerond en uw verbinding werkend is opgeleverd.

Alternatieve dragers voor Zakelijk Internet

De dienst Zakelijk Internet kan naast Zakelijk Glasvezel ook op andere internet dragers worden afgenomen. Er zijn naast Zakelijk Internet een tweetal alternatieven.

Ethernet over koper

De dienst Ethernet over Koper is uitermate geschikt voor bedrijven en instellingen die gebruik willen maken van meer bandbreedte, maar geconfronteerd worden met hoge investeringen voor het realiseren van een glasvezelaansluiting.

Meer informatie over Ethernet over Koper

VDSL

Zakelijk Internet is over Zakelijk VDSL te leveren in verschillende bandbreedtes. De bandbreedtes worden alleen op basis van Best Effort geleverd waardoor er geen snelheidsgarantie is.

Meer informatie over VDSL