+31 76 - 5331331
Zakelijk Glasvezel in het buitengebied
Glasvezel postcodecheck

Zakelijk Glasvezel in het buitengebied

In het buitengebied is het realiseren van een zakelijke glasvezelverbinding vrijwel altijd mogelijk. Doordat er in veel buitengebieden relatief weinig glasvezel ligt, kunnen de hiermee gemoeide kosten snel oplopen door een aantal zaken die hieronder besproken worden.

Glasvezelaansluiting in het buitengebied mogelijk

In tegenstelling tot particulier glasvezel is Zakelijk Glasvezel vrijwel altijd beschikbaar. Dit komt omdat elk bedrijf op eigen verzoek een zakelijk glasvezelverbinding kan laten aanleggen. In de particuliere markt wordt vaak een hele wijk gelijktijdig aangesloten. Dit houdt in dat Zakelijk Glasvezel in vrijwel geheel Nederland te leveren is, dus ook in het buitengebied.

Prijsopbouw glasvezel providersAansluitkosten

Wanneer er bij u in de buurt een glasvezelknooppunt aanwezig is of bij u in de directe omgeving zijn al meerdere bedrijven aangesloten op ons glasvezelnetwerk dan zullen de eenmalige aansluitkosten lager zijn dan wanneer er bij u in de buurt geen glasvezel aansluitpunt aanwezig is.

Samen kan je besparen

samen besparen op zakelijk glasvezel in het buitengebiedWanneer er bij u in de buurt nog geen bedrijven of organisaties zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk van KPN en u bent de eerste die zich wilt laten aansluiten dan zullen de aansluitkosten hoog uitvallen. Dit komt omdat de glasvezelverbinding over een grotere afstand gerealiseerd moet worden.

In het geval dat u een zakelijk glasvezelverbinding heeft afgenomen en gerealiseerd is, dan kan uw buren hierna goedkoper aangesloten worden. Dit komt doordat uw aanvraag het glasvezelknooppunt tot aan uw gebied is gelegd. De afstand van uw buren tot het glasvezelknooppunt is korter na uw aanvraag dan de afstand van uw eigen aanvraag.

Toch is het mogelijk om te besparen op de eenmalige aansluitkosten door de aanvraag van meerdere bedrijven bij u in de buurt te bundelen. Deze besparing kan gemaakt worden doordat de aansluitingen niet los uitgevoerd worden. Nodige vergunningen en werkzaamheden kunnen tegelijk worden ingepland en uitgevoerd worden. De grond hoeft dan niet meermaals open om het glasvezelnetwerk uit te breiden.

Indien u gebruik wenst te maken van een gezamenlijke aanvraag, neem dan contact op met ons. De kundige adviseurs van IP Visie helpen u graag op weg.

Alternatief bij hoge aansluitkosten

Zit u in het buitengebied gevestigd en zijn er geen overige bedrijven en of organisaties gevestigd bij u in de directe omgeving? Dan zijn er nog oplossingen in het geval dat de eenmalige aansluitkosten te hoog uitvallen om toch te kunnen genieten van een breedbandverbinding.

Ethernet over Koper

Het stapelen van meerdere diensten over een enkele verbinding is een van de krachten van Zakelijk Glasvezel. Wanneer lagere bandbreedtes voldoende volstaat dan kan Ethernet over Koper een geschikt alternatief zijn voor uw afgelegen locatie. Omdat een koperinfrastructuur vrijwel altijd aanwezig is bespaard u op de eenmalige aansluitkosten tegenover een zakelijk glasvezelverbinding.

Meer informatie over Ethernet over Koper

Ethernet over Radio (straalverbinding)

Met Ethernet over Radio wordt uw bedrijfslocatie gekoppeld aan het glasvezelnetwerk door middel van een speciale antenne die op locatie geplaatst wordt. Tussen de antenne op uw locatie en de antenne van de provider wordt een ethernetverbinding gerealiseerd. Deze ethernetverbinding heeft dezelfde eigenschappen als een glasvezelverbinding. Het is altijd noodzakelijk om een site-survey te laten uitvoeren om te bepalen of de straalverbinding gerealiseerd kan worden. Ook worden hier de eenmalige aansluitkosten opgebouwd waar u van op de hoogte wordt gesteld.

Meer informatie over Ethernet over Radio