Zakelijk Glasvezel in het buitengebied

Zakelijk Glasvezel in het buitengebied

In het buitengebied is het realiseren van een zakelijke glasvezelverbinding vrijwel altijd mogelijk, ondanks dat in veel buitengebieden relatief weinig glasvezel ligt.

Glasvezelaansluiting in het buitengebied

In tegenstelling tot particulier glasvezel is Zakelijk Glasvezel vrijwel altijd beschikbaar. Dit komt omdat elk bedrijf op eigen verzoek een zakelijk glasvezelverbinding kan laten aanleggen. In de particuliere markt wordt vaak een hele wijk gelijktijdig aangesloten.

Aansluitkosten

Prijsopbouw glasvezel providers

Wanneer er bij u in de buurt een glasvezelknooppunt aanwezig is of in de directe omgeving zijn al meerdere bedrijven aangesloten op ons glasvezelnetwerk dan zullen de eenmalige aansluitkosten lager uitvallen.

Collectief

samen besparen op zakelijk glasvezel in het buitengebiedWanneer er bij u in de buurt nog geen bedrijven zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk en u bent de eerste die zich wilt laten aansluiten dan zullen de aansluitkosten relatief hoog. Dit komt omdat de glasvezelverbinding over een grotere afstand gerealiseerd moet worden.

In het geval dat u een zakelijk glasvezelverbinding heeft afgenomen en gerealiseerd is, dan kunnen bedrijven in de buurt hiervan profiteren. Dit komt doordat door uw aanvraag het glasvezelknooppunt tot aan uw omgeving is aangelegd. De afstand tot het glasvezelknooppunt wordt daardoor korter.

Toch is het mogelijk om te besparen op de eenmalige aansluitkosten door de aanvraag van meerdere bedrijven bij u in de buurt te bundelen. Deze besparing kan gemaakt worden doordat de aansluitingen niet los uitgevoerd worden. Nodige vergunningen en werkzaamheden kunnen tegelijk worden ingepland en uitgevoerd worden. De grond hoeft dan niet meermaals open om het glasvezelnetwerk uit te breiden.