+31 76 - 5331331
Zakelijk glasvezel aanleggen
Glasvezel postcodecheck

Zakelijk glasvezel aanleggen

Zakelijk glasvezel aanleggen is overal in Nederland mogelijk. Op elke gewenste locatie is het mogelijk om een zakelijke glasvezelverbinding aan te leggen. Dit in tegenstelling tot de particuliere markt waarbij de provider zelf beslist wanneer en waar een netwerk aangelegd wordt. De eenmalige aansluitkosten van een zakelijke glasvezelaansluiting worden grotendeels bepaald door de afstand die wij moeten overbruggen van een bestaand glasvezelknooppunt tot aan de gewenste locatie, die u wilt aansluiten. De voor uw locatie geldende tarieven kunt u terug vinden aan de hand van onze Glasvezel Postcodecheck. Door uw postcode + huisnummer combinatie in te vullen worden direct de actuele tarieven voor zowel de eenmalige aansluitkosten als de maandelijkse kosten voor het abonnement weergegeven.

Knooppunt bij u in de buurt ?

Zakelijk Glasvezel aansluiten op het glasvezelknooppuntWanneer er bij u in de buurt een knooppunt aanwezig is of bij u in de directe omgeving zijn al meerdere bedrijven aangesloten op ons glasvezelnetwerk dan zullen de eenmalige aansluitkosten lager zijn dan wanneer er bij u in de buurt geen glasvezel aansluitpunt aanwezig is. Dat heeft alles te maken met het gemakkelijk uit kunnen breiden van onze infrastructuur. In veel gevallen kunnen we simpelweg gebruik maken van reeds aanwezige buizen om vezels door te blazen. Op deze manier hoeven we niet opnieuw te graven, waardoor kosten bespaard kunnen worden.

Hoe gaat het aanleggen in de praktijk ?

Aanleggen van Zakelijk Glasvezel in de praktijkWanneer u het contract ondertekend aan ons retourneert zal de opdracht door ons in behandeling worden genomen, zal een projectleider aan het project worden gekoppeld en zullen alle werkzaamheden worden ingepland. Binnen twee weken na ondertekening zal de projectmanager een voorlopige opleverdatum aan u mededelen. Deze datum is geen harde datum. Later in het traject kan blijken dat we eerder kunnen opleveren door bijvoorbeeld opdrachten in de buurt slim te combineren. In een aantal gevallen kunnen onvoorziene omstandigheden er toe leiden dat de levertijd langer wordt dan in eerste instantie is ingeschat. Helaas kunnen wij nooit keiharde datums garanderen voor het opleveren van glasvezel aansluitingen. In de praktijk blijken wij in 98% van de gevallen te kunnen leveren in een tijdsbestek van 3 tot 4 maanden. Dit met uitzondering van aansluitingen waarvoor wij speciale vergunningen moeten aanvragen wanneer wij werkzaamheden in de buurt van snelwegen, ondergrondse leidingstraten of in de buurt van water moeten uitvoeren. De vergunningstrajecten hiervoor kunnen langere tijd in beslag nemen evenals de werkzaamheden die meestal complex zijn (gestuurde boringen, etc.).

Projectleider, uw aanspreekpunt

Projectleider bij het aanleggen van Zakelijk GlasvezelDe projectleider is uw vaste aanspreekpunt gedurende het gehele traject van aanvraag tot definitieve oplevering. Hij of zij is verantwoordelijk voor het gehele traject tot uw verbinding werkend is opgeleverd. De projectleider zal samen met u de stappen doornemen van planning tot en met de aansluiting. Bij oplevering van uw verbinding zal onze projectleider ook aangeven welke IP reeks gebruikt is, welke IP adres is toegekend aan de router en fungeert als default gateway. Op speciaal verzoek kunt u eventueel al in een vroegtijdig stadium (voor oplevering) de IP adressen opvragen.

IP Visie heeft in de afgelopen jaren meer dan 4.000 glasvezel verbindingen in Nederland gerealiseerd en weet als geen ander hoe ze het gehele proces zo soepel mogelijk kan laten verlopen om zakelijk glasvezel aan te leggen. In alle gevallen zullen wij er alles aan doen om de gewenste verbinding zo snel mogelijk te realiseren of uw wensdatum te halen.

Fysieke afwerking

fysieke afwerking glasvezelAlle glasvezel aansluitingen worden door ons werkend afgeleverd in uw patchkast. De verbinding wordt opgeleverd door een glaslade en een ethernetswitch te plaatsen in de patchkast. Beide apparaten gebruiken 1 hoogte-eenheid in uw kast. Per poort op de switch kan een router worden aangesloten afhankelijk van het aantal diensten wat u heeft besteld en de specifieke eigenschappen van die dienst. Wanneer u de dienst Zakelijk Internet afneemt is het altijd noodzakelijk dat u een router aansluit op de poort van de ethernetswitch waarop wij de internetverbinding configureren. De router zorgt er voor dat al het IP-verkeer wordt gerouteerd van het interne netwerk (LAN) naar het Internet en vice versa.

Zakelijk glasvezel altijd mogelijk

Zakelijk Glasvezel aanleggen is altijd mogelijkVoor het aanleggen van glasvezel voor particulieren en het aanleggen van glasvezel voor bedrijven zitten grote verschillen. Bij particulieren wordt altijd gekozen voor een strategie waarbij zoveel mogelijk panden in een bepaald gebied allemaal tegelijkertijd worden aangesloten. In zo’n geval wordt een netwerk aangelegd in een woonwijk of dorpskern en worden alle panden voorzien van een glasvezelaansluiting mits de pandeigenaren toestemming geven om de aansluiting ook echt fysiek te realiseren. Zakelijk wordt een heel andere wijze gehanteerd. Het is namelijk zo dat elk bedrijf individueel een zakelijke glasvezel verbinding kan laten aanleggen op eigen verzoek. Vooraf wordt in dat geval altijd bekeken wat de kosten zijn om te kunnen aanleggen en wordt een offerte gemaakt waarin wordt aangegeven wat de eenmalige kosten zijn om aan te leggen en wat de maandelijkse kosten van het abonnement zijn.

Wilt u meer weten over de verschillen tussen zakelijk en particulier glasvezel dan kunt u die vinden op de pagina Verschillen tussen zakelijk en particulier glasvezel.

Overgaan tot aanschaf ?

Wanneer u aan de hand van de online postcodecheck uw tarieven heeft gecontroleerd en u bent akkoord met de contractduur, eenmalige aansluitkosten en maandelijkse abonnementskosten dan kunt u contact met ons opnemen om alles in gang te zetten en uw glasvezelverbinding in combinatie met Internetdienst aan te laten leggen.