+31 76 - 5331331
Vestigingen koppelen met Zakelijk Glasvezel
Glasvezel postcodecheck

Vestigingen koppelen met Zakelijk Glasvezel

Wanneer uw organisatie bestaat uit twee of meer vestigingen, is het mogelijk om deze middels een VPN aan elkaar te koppelen. U realiseert daardoor van meerdere netwerken één groot intern netwerk. Op deze manier is veilig werken en communiceren onderling gewaarborgd. Het koppelen van vestigingen met behulp van Zakelijk Glasvezel zorgt voor een oneindig groeipad, waardoor nieuwe vestigingen makkelijk toegevoegd kunnen worden. Het koppelen van uw vestigingen brengt diverse voordelen met zich mee.

  • iedereen gebruikt dezelfde applicaties
  • iedereen kan overal bij alle bestanden
  • veilig samenwerken en communiceren
  • vereenvoudigt beheer van data en applicaties

Uw bedrijfsnetwerk over internet of een besloten VPN?

Om vestigingen te koppelen in een bedrijfsnetwerk, wordt vaak een VPN ingezet. VPN staat voor virtual private network. ‘Virtueel’ geeft hier aan dat over een bestaande infrastructuur een netwerk wordt geconfigureerd.


Internet VPN

Zakelijk glasvezel internetSteeds vaker overwegen organisaties voor het realiseren van hun bedrijfsnetwerk het openbare internet als drager in te zetten. Hierdoor zijn thuis, en op de werkplek informatie en toepassingen via het internet beschikbaar. De relatief lage aanschafkosten spelen daarbij een belangrijke rol. Maar juist voor bedrijfsnetwerken is het ontzettend belangrijk om naast (aanschaf)kosten, ook andere aspecten zoals veiligheid mee te nemen in de overweging bij de keuze van de infrastructuur.

Bij realiseren van een bedrijfsnetwerk over internet komen echter nog meer activiteiten en investeringen kijken. Dit is voornamelijk het geval wanneer de informatie van meerdere locaties dient te worden versleuteld. De investeringen in installatie en apparatuur zijn vaak eenmalig, maar beheer is een doorlopende kostenpost.

Besloten VPN

Zakelijk glasvezel internetEen besloten VPN maakt in feite gebruik van hetzelfde datatransport protocol als bij een internet VPN. Echter bij een besloten VPN-bedrijfsnetwerk vindt het datatransport niet plaats over het openbare internet. In plaats hiervan vindt de datatransport plaats over een afzonderlijk en besloten IP-netwerk.

De provider die dit exploiteert, beheert alle componenten binnen dit netwerk. Alle partijen (klanten van provider) maken gebruik van ‘fysiek’ dezelfde infrastructuur. De domeinen van de verschillende partijen zijn echter strikt gescheiden met behulp van de MPLS-techniek (Multi Protocol Layer Switching). Hierdoor heeft elke partij binnen hun bedrijfsnetwerk eigenschappen van een privé-netwerk.

IP-VPN

Met IP-VPN koppelt u uw computer- of bedrijfsnetwerken van verschillende vestigingen aan elkaar, zodat 1 uitgebreid beveiligd en eigen besloten bedrijfsnetwerk ontstaat. IP-VPN word geleverd op basis van Glasvezel (Ethernet), ADSL, SDSL, een vaste verbinding of ATM (gestapelde vaste verbindingen). De klant kiest de verbinding en de bandbreedte die het beste bij de wensen passen. Deze verbinding wordt door de eigen organisatie beheerd.

Meer informatie voer IP-VPN

Ethernet VPN

De dienst E-VPN (Ethernet VPN) biedt een oplossing voor het onderling koppelen van verschillende vestigingen via een netwerk dat is gebaseerd op het Ethernet-protocol (OSI laag 2). E-VPN wordt geleverd via de hoogwaardige glasvezelinfrastructuur van KPN. Dit waarborgt hoge snelheden voor het data- en internetverkeer. E-VPN biedt daarbij verschillende bandbreedtes tot 1 Gbit/s.

Ethernet VPN is uitermate geschikte voor organisaties die een eigen ICT afdeling hebben, die het beleid hebben om vanuit security en/of flexibiliteit zelf de invulling van de IP laag in eigen beheer willen houden.

Meer informatie over Ethernet VPN

Voordeel koppelen vestigingen met glasvezel

Door koppelen van uw vestigingen middels Zakelijk Glasvezel geniet u van de voordelen die glasvezel u te bieden heeft. Hieronder vindt u enkele van deze voordelen.

voldoende capaciteit met zakelijk glasvezel

Voldoende capaciteit

Wanneer u meerdere vestigingen met elkaar gaat koppelen loopt de verbruikte bandbreedte al snel op. Met Zakelijk Glasvezel kunt u verschillende bandbreedtes tot 1 Gbit/s realiseren. Doordat de upload- en downloadsnelheid gelijk zijn bij glasvezel bent u in staat om grote hoeveelheden bestanden en data snel te versturen en ontvangen.

Besparen op beheer

Besparen op beheer

Door hard- en software te centraliseren kunt u besparen op het beheer van uw bedrijfsnetwerken. Zo hoeven bijvoorbeeld software updates maar een keer centraal uitgevoerd te worden.

Klaar voor uw bedrijfsgroei

Klaar voor uw bedrijfsgroei

Door gebruik te maken van Zakelijk Glasvezel voor het koppelen van uw vestiging en staat u garant voor voldoende bandbreedte voor al uw diensten. Zakelijk Glasvezel kent een capaciteit van 1.000 Mbit/s, waardoor u naar eigen wens diensten kan blijven stapelen op deze verbinding, zolang u de limiet van 1.000 Mbit/s niet overschrijdt. Als uw bedrijf groeit kunt u de diensten gemakkelijk aanpassen om aan uw wensen te blijven voldoen.

Conclusie internet VPN vs besloten VPN

Internet VPN kan zeker voordelen bieden op het gebied van laagdrempelig gebruik van moderne IP-toepassingen. Een besloten VPN biedt als bedrijfsnetwerk duidelijk meer garanties waar het gaat om performance en veiligheid. Ook vanuit het beheerperspectief neemt een besloten VPN een voorsprong op internet VPN’s. Een besloten VPN is flexibeler en kent minder complex beheer.