+31 76 - 5331331
Vestigingen koppelen met Zakelijk Glasvezel
Glasvezel postcodecheck

Vestigingen koppelen met Zakelijk Glasvezel

Door twee of meer vestigingen aan elkaar te koppelen maakt uw van de netwerken van uw vestigingen één groot netwerk. Hiermee vereenvoudigt u het beheer en zijn data en applicaties op elke vestiging beschikbaar. Door gebruik te maken van een zakelijk glasvezelverbinding staat u garant voor voldoende capaciteit voor uw data- en internetverkeer.

Uw bedrijfsnetwerk over internet of een besloten VPN?

Om vestigingen te koppelen in een bedrijfsnetwerk, wordt vaak een VPN ingezet. VPN staat voor virtual private network. ‘Virtueel’ geeft hier aan dat over een bestaande infrastructuur een netwerk wordt geconfigureerd.


Internet VPN

Zakelijk glasvezel internetSteeds vaker overwegen organisaties voor het realiseren van hun bedrijfsnetwerk het openbare internet als drager in te zetten. Hierdoor zijn thuis en op de werkplek informatie en toepassingen via het internet beschikbaar. De relatief lage aanschafkosten spelen daarbij een belangrijke rol. Maar juist voor bedrijfsnetwerken is het ontzettend belangrijk om naast (aanschaf)kosten, ook andere aspecten mee te nemen in de overweging bij de keuze van de infrastructuur.

Bij realiseren van een bedrijfsnetwerk over internet komen echter nog meer activiteiten en investeringen kijken. Dit is voornamelijk het geval wanneer de informatie van meerdere locaties dient te worden versleuteld. De investeringen in installatie en apparatuur zijn vaak eenmalig, maar beheer is een doorlopend kostenpost. Besef je goed dat wijzigingen binnen internet VPN’s vaak arbeidsintensief en dus kostbaar zijn.

Besloten VPN

Zakelijk glasvezel internetEen besloten VPN maakt in feite gebruik van hetzelfde datatransportprotocol als bij een internet VPN. Echter bij een besloten VPN-bedrijfsnetwerk vindt het datatransport niet plaats over het openbare internet. In plaats hiervan vindt de datatransport plaats over een afzonderlijk en besloten IP-netwerk dat wordt geëxploiteerd door één provider, zoals KPN.

Deze provider beheerd alle componenten binnen dit netwerk. Alle partijen (klanten van provider) maken gebruik van ‘fysiek’ hetzelfde netwerk. De domeinen van de verschillende partijen zijn echter strikt gescheiden met behulp van de MPLS-techniek (Multi Protocol Layer Switching). Hierdoor heeft elke partij binnen hun bedrijfsnetwerk eigenschappen van een privé-netwerk.

Epacity IP-VPN

Met Epacity IP-VPN koppelt u uw computer- of bedrijfsnetwerken van verschillende vestigingen aan elkaar, zodat 1 uitgebreid beveiligd en eigen besloten bedrijfsnetwerk ontstaat. Epacity IP-VPN word geleverd op basis van Glasvezel (Ethernet), ADSL, SDSL, een vaste verbinding of ATM (gestapelde vaste verbindingen). De klant kiest de verbinding en de bandbreedte die het beste bij de wensen passen Deze verbinding wordt door de eigen organisatie beheerd.

Meer informatie voer Epacity IP-VPN

Ethernet VPN

De dienst E-VPN (Ethernet VPN) biedt een oplossing voor het onderling koppelen van verschillende vestigingen via een netwerk dat is gebaseerd op het Ethernet-protocol (OSI laag 2). E-VPN wordt geleverd via de hoogwaardige glasvezelinfrastructuur van KPN. Dit waarborgt hoge snelheden voor het data- en internetverkeer. E-VPN biedt daarbij verschillende bandbreedtes tot 1 Gbit/s.

Ethernet VPN is voor organisaties die een eigen ICT afdeling hebben die het beleid hebben om vanuit security en/of flexibiliteit zelf de invulling van de IP laag in eigen beheer willen houden.

Meer informatie over Ethernet VPN


Voordeel koppelen vestigingen met glasvezel

Door het koppelen van w bedrijfslocaties met Zakelijk Glasvezel levert u een hoop voordelen op. Hieronder een korte samenvatting van de meest ingrijpende voordelen.

voldoende capaciteit met zakelijk glasvezel

Voldoende capaciteit

Wanneer u meerdere vestigingen met elkaar gaat koppelen loopt de verbruikte bandbreedte al snel op. Met Zakelijk Glasvezel kunt u verschillende bandbreedtes tot 1 Gbit/s realiseren. Doordat de upload- en downloadsnelheid gelijk zijn bij glasvezel bent u in staat om grote hoeveelheden data snel te versturen/ontvangen.

Besparen op beheer

Besparen op beheer

Door hard- en software te centraliseren kunt u besparen op het beheer van uw bedrijfsnetwerken. Zo hoeven bijvoorbeeld software updates maar een keer centraal uitgevoerd te worden. Maar denk ook aan eventuele sofwarelicenties die teruggedrongen kunnen worden.

Klaar voor uw bedrijfsgroei

Klaar voor uw bedrijfsgroei

Doordat gebruik te maken van Zakelijk Glasvezel voor het koppelen van uw vestiging staat u garant voor voldoende bandbreedte voor al uw diensten. Zakelijk Glasvezel kent een acces van 1000 Mbit/s waardoor u naar eigen wenst diensten kan blijven stapelen op deze verbinding zolang u de limiet van 1000 Mbit/s niet overschrijdt. Als uw bedrijf groeit kunt u de diensten gemakkelijk aanpassen om aan uw wensen

Conclusie internet VPN vs besloten VPN

Internet VPN kan zeker voordelen bieden op het gebied van laagdrempelig gebruik van moderne IP-toepassingen. Een besloten VPN biedt als bedrijfsnetwerk duidelijk meer garanties waar het gaat om performance en veiligheid. Ook vanuit het beheerperspectief neemt een besloten VPN een voorsprong op internet VPN’s. Een besloten VPN is flexibeler en kent minder complex beheer.