+31 76 - 5331331
Overstappen op Zakelijk Glasvezel
Glasvezel postcodecheck

Overstappen op Zakelijk Glasvezel

De vraag naar bandbreedte onder bedrijven blijft groeien. Of bedrijven nou gaan werken in de cloud of gebruik gaan maken van (meerdere) onlinediensten, veel bedrijven lopen tegen de limiet aan van hun huidige internetverbinding. Overstappen op Zakelijk Glasvezel is de oplossing.

Waarom overstappen op Zakelijk Glasvezel?

Wanneer u gebruik maakt van Zakelijk Internet via een ADSL, VDSL of de kabel breedbandverbinding dan kunt u met Zakelijk Glasvezel genieten van vele voordelen tegenover uw huidige verbinding.

Overstappen op Zakelijk Glasvezel met hoge uploadsnelheid

Hoge uploadsnelheid

Zakelijk Glasvezel biedt symmetrische verbindingen. Dat wilt zeggen dat de uploadsnelheid gelijk is aan de downloadsnelheid. Dit is met name een ontzettend groot voordeel als u gebruik gaat maken van cloud diensten waarbij veel data geüpload wordt.

Meerdere diensten over een verbinding

Meerdere diensten over één verbinding

Op een glasvezelaansluiting (ook wel ‘glasvezel access’ genoemd) kunnen meerdere diensten worden aangesloten. Denk bijvoorbeeld aan internet en telefonie, waarvoor u niet langer 2 verschillende lijnen hoeft af te nemen. Ook zaken als een aparte verbinding voor het pinverkeer behoort tot de verleden tijd. U kunt diensten blijven stapelen zolang u de limiet van 1 Gbit/s van de glasvezel acces of het aantal beschikbare poorten niet overschrijdt.

Zakelijk Glasvezel is stabiel

Stabiel

Zakelijke glasvezelverbindingen zijn stabiel en betrouwbaar en kennen een uptime garantie van 99,9% en hoger. De meeste bedrijven die de overstap naar glasvezel al gemaakt hebben kunnen beamen dat ze zelden of nooit last hebben van storingen of onderbrekingen.

Zakelijk Glasvezel aanvragen begint met een postcodecheck

Postcodecheck

Is de bandbreedte van cruciaal belang voor uw bedrijfsvoering? Er is de mogelijkheid om snelheidsgaranties af te nemen, of wanneer nodig zelfs de gehele verbinding redundant uit te voeren. U kunt er dan op vertrouwen dat uw bedrijf nooit zonder internet komt te zitten.

Overstappen naar een andere glasvezel provider

Wenst u van uw huidige zakelijk glasvezelprovider over te stappen op Zakelijk Glasvezel van een andere provider? Dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden.

  • Zo is het in het zakelijk landschap niet vanzelfsprekend dat je kosteloos tijdens de looptijd van uw contract over te stappen naar een andere internetprovider. Wanneer u een glasvezelcontract wenst te eindigen tijdens de contractperiode moet u in vrijwel alle gevallen het contract volledig afkopen. Elk resterend maandbedrag dient te afgekocht te worden. Daarom is het verstandig om te wachten met de overstap tot uw huidig contract af loopt.

  • U krijgt vrijwel altijd te maken met opnieuw eenmalige kosten voor de aanleg van vezels. Het is niet gebruikelijk dat providers gebruik maken van elkaars netwerk, en om die reden zal elke provider haar eigen vezels binnen brengen. Dit brengt eenmalige kosten met zich mee voor de aansluiting.

  • In alle gevallen krijgt u nieuwe externe IP-adressen. Wanneer uw huidige adressen ingeruild kunnen worden is er geen enkel probleem. Wilt u deze toch graag behouden, is het continueren van diensten bij uw huidige provider de enige optie.

Begeleiding bij overstappen op Zakelijk Glasvezel

Neem contact met ons op voor als u vragen heeft over het overstappen op Zakelijk Glasvezel. Onze consultants begeleiden u in het traject van overstappen en zullen u bijstaan waar nodig of gewenst.