Oplevering

Oplevering

Er komt het nodige kijken bij het aanleggen van een glasvezelaansluiting, zeker wanneer er nog gegraven moeten worden om uw pand aan te sluiten op het dichtstbijzijnde glasvezel knooppunt.

Aanvragen van de vergunningen

Nadat uw aanvraag door ons is geaccepteerd zal een door ons geselecteerde aannemer starten met de aanvraag van vergunningen om de glasvezelverbinding te kunnen aanleggen. De aannemer neemt in de tussentijd contact met u op voor het plannen van een Site Survey.

Site Survey op locatie

De aannemer zal bij u op locatie komen voor het uitvoeren van een Site Survey. Tijdens deze Site Survey kunt u aangeven waar de glasvezel access opgeleverd moet worden, zodat hij kan bepalen welke werkzaamheden in uw pand nodig zijn om de verbinding werkend op te leveren in uw patchkast.

Er wordt een planning gemaakt

Na de Site Survey zal de aannemer een planning maken op basis van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Er zal een verwachte leverdatum worden gecommuniceerd. De werkzaamheden bestaan uit graaf- en laswerkzaamheden, blazen (trekken) van glasvezel, binnenbekabeling en het installeren van de glasvezelswitch.

Werkzaamheden op en naar uw locatie

De werkzaamheden kunnen worden aangevangen als de vergunningen binnen zijn. De aannemer start met het graven van een sleuf naar uw pand en net onder het maaiveld wordt een gat geboord in de gevel om de kabel naar binnen te brengen. Indien u beschikt over een mantelbuis waarin voldoende ruimte vrij is voor een kabel met een diameter van 2,5 centimeter wordt deze bij voorkeur gebruikt om de kabel naar binnen te brengen.

Internet wordt geactiveerd

Nadat de aannemer de werkzaamheden heeft afgemeld is het mogelijk om de internetverbinding te activeren op de glasvezel access. Doorgaans wordt dit gedaan op poort 1 van de switch. Vervolgens kunt u de Managed Router aansluiten die u van ons heeft ontvangen. Heeft u gekozen voor een Managed Firewall? Dan komen wij deze bij u op locatie installeren.

Noodoplossingen

Wanneer u gaat verhuizen en u kunt niet langer in uw pand verblijven, kunnen wij als noodoplossing een 4G router of een voorloop-DSL inzetten, waardoor u toch de beschikking kunt krijgen over een werkende internetverbinding.

4G router

4G routers, die tijdelijk worden ingezet, worden altijd in bruikleen verstrekt. De kosten zijn afhankelijk van het model wat wij leveren inclusief bijbehorende SIM kaarten en een standaard hoeveelheid data.

Voorloop DSL

Wanneer op voorhand duidelijk is dat de levertijd van de glasvezel aansluiting te lang is kan worden overwogen om een DSL verbinding te leveren. In de meeste gevallen kan een DSL verbinding binnen 10 tot 15 werkdagen gerealiseerd worden.