+31 76 - 5331331
Hardware
Glasvezel postcodecheck

Hardware

Er worden verschillende typen routers geleverd. Sommige (met name de kleinere modellen) zijn geen typische 19 inch modellen en kunnen het best op een legplank worden geplaatst. U moet rekening houden met het feit dat u ongeveer 4 HE (hoogte-eenheden) nodig heeft om de apparatuur te plaatsen in uw 19” kast. De glaslade waar de verbinding fysiek op wordt afgewerkt neemt 1 HE in beslag en is een 19” module. De Ethernetswitch neemt 1 HE in beslag en is ook een 19” module. Verder is het raadzaam om rekening te houden met een diepte van ongeveer 60 centimeter en het feit dat de switch niet geluidloos is vanwege de ventilator die continu draait. Houdt u alstublieft rekening met het feit dat er een 230 Volt stroomvoorziening aanwezig dient te zijn.

Het is ook mogelijk om uw eigen router te blijven gebruiken in combinatie met de managed router. In uw huidige situatie zorgt uw router, firewall of laag 3 switch voor de PPPoE (Point-to-Point Protocol over Ethernet) sessie. In de nieuwe situatie verzorgt de door IP Visie beheerde router de PPPoE sessie. Hieronder vind u een schematisch overzicht van de oude en nieuwe situatie. Deze situatie is van toepassing wanneer u op dit moment gebruik maakt van een eigen router/firewall op een door IP Visie geleverde zakelijk internet verbinding over zakelijk glasvezel en gebruik wilt gaan maken van een managed router.

IP Visie blijft eigenaar van de glaslade en de ethernetswitch, die in uw patchkast worden geplaatst. Wanneer u een router koopt wordt deze uw eigendom en bent u verantwoordelijk voor het correct functioneren hiervan. Wanneer u een managed router besteld blijft deze eigendom van IP Visie en zijn wij verantwoordelijk voor het juist functioneren van deze router. In geval van een defecte router, die u heeft gekocht zult u zelf moeten zorgen voor een nieuwe router. Wanneer u gebruik maakt van een managed router zal IP Visie zorgen voor een nieuwe router.

Wanneer u besluit het contract te beeindigen zullen wij de verbinding deactiveren en vervolgens de glaslade en ethernetswitch komen ophalen. In het geval dat gebruik gemaakt wordt van een managed router wordt ook deze aan het eind van het contract opgehaald.

Het is noodzakelijk om de instellingen van uw eigen apparatuur aan te passen om ervoor te zorgen dat deze kan samenwerken met de managed router.

Configuratie aanpassen

  1. Controleer of uw router, firewall of laag 3 switch kan werken met NAT (Network Address Translation). Indien uw randapparatuur geen NAT ondersteund, neem dan contact met ons op om de alternatieven te bespreken.
     
  2. Stel het WAN IP adres van uw apparatuur in. Dit moet een vrij adres uit het subnet zijn dat de netwerkbeheerder beschikbaar stelt.
     
  3. Stel de gateway in (het PPPoE adres van de door IP Visie beheerde router). Dit moet het 2e adres uit het subnet zijn dat IP Visie beschikbaar stelt. Ten opzichte van de oude situatie is er dus 1 publiek IP adres extra nodig.
     
  4. Stel de default gateway in, deze dient te wijzigen naar het PPPoE adres van de managed router