+31 76 - 5331331
Glasvezel tarieven
Glasvezel postcodecheck

Glasvezel tarieven

De tarieven voor Zakelijk Glasvezel zijn locatie-afhankelijk en kunnen door het hele land verschullen. De verscillen kunnen diverse reden hebben zoals de aanbieder of de afstand tot het glasvezelnetwerk. De tarieven zijn ook niet per aanbieder altijd even duidelijk wat de kosten zijn voor aanleg en het gebruik van een verbinding. Daarom wordt er vaak gewerkt met staffeltarieven.

In de afgelopen jaren is op vele bedrijventerreinen een uitgebreid glasvezelnetwerk uitgerold. Op deze terreinen gelden vaste tarieven voor de aanleg van een (nieuwe) verbinding en de maandelijkste kosten voor de glasvezel access. Op alle andere locaties treden staffels in werkeing. Daarbij wordt gekeken naar wat dichtstbijzijnde knooppunt is tussen uw locatie en het glasvezelnetwerk om een aansluiting te realiseren. Hoe groter de afstand, hoe hoger u in de staffel komt. 

Unieke glasvezel tarieven per locatie

De meeste aanbieders zijn transparant in de opbouw van hun glasvezel tarieven en aanbiedingen. Dat wil zeggen dat de verschillende elementen/diensten los gespecificeerd staan op hun offertes.

Unieke glasvezel tarieven per locatie

De tarieven voor Zakelijk Glasvezel zijn afhankelijk van de locatie van uw pand ten opzichte van het dichtstbijzijnde netwerk. Dit geldt zowel voor de eenmalige aansluitkosten als de maandelijkse kosten. Elke locatie in Nederland heeft haar eigen unieke glasvezel tarieven, zowel voor de eenmalige  als de maandelijkse kosten voor het abonnement.


Eenmalige tarieven

De eenmalige aansluitkosten worden voor het grootste deel bepaald door de locatie van uw pand ten opzichte van de in de buurt aanwezige glasvezel infrastructuur. Hoe makkelijker het voor ons is om de aansluiting op het glasvezelnetwerk te realiseren, hoe lager de eenmalige kosten zullen zijn.


Maandelijkse tarieven

De maandelijkse kosten worden bepaald door de contractduur, huur van de vezel (glasvezel access), gewenste snelheid van de internetverbinding, het aantal externe IPv4 adressen, de keuze van de router en eventuele aanvullende diensten die u wil afnemen. De som van de kosten van alle verschillende componenten bepaalt het maandelijkse tarief dat u uiteindelijk gaat betalen.

Zakelijk Glasvezel Postcodecheck

Unieke glasvezel tarieven per locatieOm uitsluitsel te krijgen over de mogelijkheden en tarieven voor uw locatie is het noodzakelijk om een glasvezel postcodecheck uit te voeren. De postcodecheck van IP Visie is uniek in Nederland en wordt gevoed door enerzijds het kadaster (Basis Administratie Gebouwen) en anderzijds de systemen van de carriers die een netwerk beheren waarover wij onze diensten leveren. Hierdoor zijn wij in meer dan 95% van alle checks in staat om direct de prijzen en mogelijkheden te laten zien en deze prijzen te garanderen.

Op het moment dat wij de getoonde tarieven niet kunnen garanderen zal duidelijk worden aangegeven dat het gaat om een indicatief tarief. Wanneer u de tarieven wil opvragen van een nieuwbouwpand en de melding krijgt dat de postcode-huisnummer combinatie niet voorkomt in onze database kunt u het best contact met ons opnemen, zodat wij een en ander voor u kunnen uitzoeken.

Alternatief bij hoge glasvezel aansluitkosten

Alternatief bij hoge glasvezel aansluitkostenHet aanleggen van een glasvezelverbinding is altijd mogelijk, ook wanneer de afstand tot het dichtstbijzijnde glasvezelknooppunt groot is. Echter, hoe groter de afstand, hoe hoger de eenmalige kosten worden, waardoor het minder aantrekkelijk kan zijn om tot aanschaf over te gaan zoals dit vaak het geval is in een buitengebied. Bij IP Visie denken we graag met uw organisatie.

Wanneer de afstand tot het dichtstbijzijnde ondergrondse knooppunt meer dan 1 kilometer bedraagt en er geen lege buizen op de route liggen die we kunnen gebruiken wordt het interessant om een Ethernet over Koper aansluiting of een Ethernet over Radio (straalverbinding) te overwegen vanwege de hoge eenmalige aansluitkosten van glasvezel.


Etnernet over Koper

De dienst Ethernet over Koper is uitermate geschikt voor bedrijven en instellingen die gebruik willen maken van een synchrone verbinding met meer bandbreedte, maar geconfronteerd worden met hoge investeringen voor het realiseren van een glasvezel aansluiting. Bij Ethernet over Koper wordt de koper-infrastructuur gekoppeld aan het glasvezelnetwerk en kunnen toch relatief hoge transportsnelheden worden bereikt, zowel voor de upload als de download.

Meer over Ethernet over Koper


Etnernet over Radio (straalverbinding)

Bij Ethernet over Radio (straalverbinding) wordt een speciale antenne op uw locatie geplaatst. Via deze antenne wordt een verbinding opgebouwd met het dichtstbijzijnde zichtbare antennepunt van de provider. Op deze manier wordt een ethernetverbinding gerealiseerd. Deze verbinding heeft dezelfde eigenschappen als een glasvezel verbinding. Ethernet over Radio is altijd maatwerk. Er is een site-survey noodzakelijk om te kunnen bepalen of de verbinding überhaupt te realiseren is en wat de eventuele eenmalige aansluitkosten zijn.

Meer over Ethernet over Radio