+31 76 - 5331331
Zakelijk Glasvezel aanvragen
Glasvezel postcodecheck

Zakelijk Glasvezel aanvragen

Bij het aanvragen van Zakelijk Glasvezel komen een aantal zaken om de hoek. Naast de vereiste bedrijfsgegevens zijn er een aantal zaken die we van u dienen te ontvangen. U zult een keuze moeten maken in gewenste diensten, keuze van router, aantal IP-adressen en de looptijd van het contract.

Aanvraagproces Zakelijk Glasvezel

Het proces voor zakelijk glasvezel aanvragen bevat een aantal stappen die doorlopen moeten worden en hieronder worden toegelicht:

Zakelijk Glasvezel aanvragen begint met een postcodecheck

Postcodecheck

Met onze glasvezel postcodecheck krijgt u direct inzicht in de tarieven en mogelijkheden voor uw locatie. U kunt een verbinding samenstellen naar uw wensen. Vervolgens kunt u een offerte van de door u samengestelde glasvezelverbinding direct laten versturen per email.

Overeenkomst Zakelijk Glasvezel

Overeenkomst

Wanneer u akkoord bent de eenmalige en maandelijkse investering kunt u de offerte die u via de postcodecheck of één van onze consultants heeft ontvangen, ondertekenen retourneren. Wij bestellen daarna uw glasvezelverbinding.

Planning werkzaamheden glasvezel

Planning werkzaamheden

Binnen enkele dagen na ondertekening van het contract neemt een projectleider contact met u op. De infrastructuur is besteld en een aannemer zal een afspraak met u maken voor een site survey. De projectleider zal na de site survey een voorlopige opleverdatum aan u mededelen en is uw vaste aanspreekpunt totdat de glasvezelverbinding geheel werkend is opgeleerd.

Vereiste gegevens voor het aanvragen van Zakelijk Glasvezel

Bij uw aanvraag voor Zakelijk Glasvezel  zijn een aantal gegevens van belang om de overeenkomst op te kunnen stellen. Hieronder vindt u de gegevens die we aan u zullen vragen.

  • exact aansluitadres
  • KvK nummer
  • gewenste looptijd van het contract
  • gewenste dienst(en) en bijbehorende bandbreedte
  • aantal externe IP adressen
  • keuze voor de router


Exact aansluitadres van groot belang

Het is van groot belang dat het exacte aansluitadres op de offerte genoemd staat. Hou8dt u hier rekening mee bij net uitgegeven postcode-huisnummerbesluiten en in geval een huisnummertoevoeging van toepassing is. Wanneer het aansluitadres bij de aanvraag niet overeenkomt met de combinatie die aan het betreffende pand toegewezen is, loopt de aanvraag in de meeste gevallen behoorlijke vertraging op.


Gewenste diensten aanvragen

Standaard wordt Zakelijk Glasvezel geleverd met de dienst Corporate Internet. Uiteraard is het ook mogelijk om -in plaats van internet- andere diensten af te nemen zoals Ethernet VPN of Voice over IP.

Na het sluiten van een overeenkomst is het ten alle tijden mogelijk, om op een later tijdstip, diensten toe te voegen op de glasvezel access. Bij het aanvragen van diensten is het altijd van belang aan te geven welke bandbreedtes gewenst zijn.    


Aantal IP-adressen

Bij Corporate Internet van IP Visie beschikt u standaard over 4 externe IP-adressen. Van dit blok wordt het eerste en het laatste adres gebruikt voor het netwerk. De tweede van de reeks wordt gereserveerd voor een router, waardoor u effectief één IP-adres overhoudt voor eigen gebruik. 

Wanneer u over meer IP-adressen wil beschikken, is het mogelijk om tegen meerprijs een blok van 8 of een veelvoud daarvan af te nemen. Omdat het aantal beschikbare IPv4 adressen sterk terugloopt, is een motivatieformulier nodig om de adressen te mogen uitleveren. De Stichting RIPE, die de IP-adressen in Europa beheert, moet hier toestemming voor geven.


Keuze voor router en/of firewall

Om gebruik te kunnen maken van uw glasvezelverbinding is het noodzakelijk om een geschikte router en/of firewall aan te schaffen. U heeft enkele opties ten aanzien van de apparatuur.

Managed Router

Wanneer u kiest voor een Managed Router is IP Visie verantwoordelijk voor de juiste werking van de verbinding tot en met de router. voor het gebruik betaalt u een vast bedrag per maand en wordt bij een defect onder normale omstandigheden kosteloos vervangen. U krijgt geen toegang tot de router en het is niet mogelijk om aanpassingen te laten doen aan de standaardconfiguratie. De router blijft eigendom van IP Visie.

Managed Firewall

IP Visie afviseert u te kiezen voor een Managed Firewall. Deze Next Generation Firewall is van alle benodigde services te voorzien om uw netwerk te beschermen tegen invloeden van buitenaf zoals Malware, pogingen om uw data te ontvreemden en Zero-Days. Wanneer u kiest voor een Managed Firewall, komt een router te vervallen, waardoor er maart één apparaat aangesloten hoeft te worden op de glasvezel switch.

Routerloos

U bent niet verplicht om een router of firewall af te nemen bij IP Visie. U mag er voor kiezen om zelf een geschikte router en/of firewall te plaatsen of dit te laten verzorgen doow uw automatiseerder. Houdt er rekening mee dat er wat eisen aan de router verbonden zijn. Komt u er niet uit, kunt u altijd contact opnemen met één van onze consultants.

Wachttijd na aanvraag

De levertijd van een glasvezelverbinding is afhankelijk van een aantal factoren. De gemiddelde doorlooptijd van aanvraag tot oplevering bedraagt drie tot vier maanden. In het geval er speciale of extra vergunningen vereist zijn, kan de levertijd oplopen. Wanneer in het pand al een glasvezel aansluiting aanwezig is, en er nog vrije vezels beschikbaar zijn, zal dat een positieve invloed hebben op de doorlooptijd van de opdracht.