Zakelijk Glasvezel aanvragen
Glasvezel postcodecheck

Zakelijk Glasvezel aanvragen

Bij Zakelijk Glasvezel aanvragen komen een aantal zaken om de hoek. Naast de vereiste bedrijfsgegevens zijn er een aantal zaken die we van u dienen te ontvangen. U zult een keuze moeten maken in gewenste diensten, keuze van router, aantal IP-adressen en de looptijd van het contract. Wanneer u direct wenst te bestellen kunt u ook altijd contact opnemen met een van onze consultants.

Aanvraagproces Zakelijk Glasvezel

Het proces voor zakelijk glasvezel aanvragen bevat een aantal stappen die doorlopen moeten worden en hieronder worden toegelicht:

Zakelijk Glasvezel aanvragen begint met een postcodecheck

Postcodecheck

Met onze glasvezel postcodecheck krijgt u direct inzicht in de tarieven en mogelijkheden voor uw locatie. U kunt een verbinding samenstellen naar uw wensen. Vervolgens kunt u een offerte van de door u samengestelde glasvezelverbinding direct laten versturen per email.

Overeenkomst Zakelijk Glasvezel

Overeenkomst

Wanneer u akkoord bent met de eenmalige aansluitkosten en de maandelijkse kosten van het abonnement kunnen wij voor u glasvezel aanvragen en het contract opmaken om zo in het bezit te komen van een glasvezelaansluiting.

Planning werkzaamheden glasvezel

Planning werkzaamheden

Binnen enkele dagen na ondertekening van het contract neemt een projectleider contact met u op en worden alle werkzaamheden ingepland en eventueel benodigde vergunningen aangevraagd. De projectleider zal op dat moment ook een voorlopige opleverdatum aan u mededelen en is uw vaste aanspreekpunt totdat de order geheel is afgerond en uw verbinding werkend is opgeleverd.

Vereiste gegevens voor het aanvragen van Zakelijk Glasvezel

Indien u wenst Zakelijk Glasvezel aan te vragen dienen wij een overeenkomst voor u op te stellen. Voor deze overeenkomst hebben wij een aantal gegevens van u nodig. Hieronder vindt u zoal de gegevens die we van u zullen vragen, deze worden later nog in detail behandeld.

 • Exact aansluitadres
 • KvK nummer
 • Gewenste looptijd van het contract
 • Gewenste dienst(en) en bijbehorende bandbreedte
 • Aantal externe IP adressen
 • Keuze voor de router

Gewenste diensten aanvragen

Standaard wordt Zakelijk Glasvezel geleverd met de dienst Zakelijk Internet. Hiernaast heeft u vrije keuze in het afnemen van diensten.

Retail diensten

 • Pinnen over IP is een aanvullende dienst die geactiveerd kan worden binnen het KPN-netwerk en zorgt ervoor dat u uw pinverkeer op basis van IP kunt afhandelen.
 • Met Alarm over IP wordt uw alarmsysteem wordt dan gekoppeld aan uw internetverbinding en op deze manier wordt een koppeling gemaakt naar de PAC.

            Voice diensten

 • Met Hosted Telefonie kunt u tegen een vaste vergoeding per gebruiker gebruik maken van een telefooncentrale met geavanceerde faciliteiten.
 • Als u uw eigen telefooncentrale wilt behouden, maar toch gebruik wilt maken van de voordelen van IP, is een SIP Trunk voor u de juiste oplossing.

Vestigingen koppelen

 • Epacity IP-VPN van KPN stelt u in staat om verschillende locaties onderling met elkaar te koppelen in een besloten VPN (Virtual Private Network).
 • Met Ethernet VPN van KPN koppelt u uw vestigingen op basis van ethernet techniek waardoor in feite één groot Local Area Network (LAN) wordt gecreëerd.

Aantal IP-adressen

Bij zowel Zakelijk Internet als Corporate Internet van KPN krijgt u standaard 8 externe vaste IP-adressen tot uw beschikking. Van het blok van 8 IPv4 adressen is het eerste en laatste adres niet te gebruiken (het zogenaamde network- en broadcastadres). Eén adres wordt gebruikt voor de router waardoor u effectief nog 5 adressen overhoudt, die u naar eigen inzicht kunt gebruiken.

Het is mogelijk om (tegen meerprijs) 16, 32 of meer IP-adressen aan te vragen. Vanwege de schaarste van IPv4 adressen is het noodzakelijk dat u een motivatieformulier invult. Indien gewenst is er is de mogelijkheid om IPv6 adressen aan te vragen.

Keuze voor glasvezelrouter

Om gebruik te maken van uw glasvezelverbinding zult u gebruik moeten maken van een geschikte glasvezelrouter. IP Visie levert en installeert deze routers indien gewenst. Tijdens het aanvragen heeft u een drietal keuzes betreft de router.

Kooprouter

Een kooprouter houdt in dat u eigenaar wordt van de router door een eenmalig bedrag te betalen. De router wordt uw eigendom en u bent zelf verantwoordelijk voor het correct functioneren van de router. De router wordt werkend opgeleverd met standaard instellingen. Hierna bent u vrij om de configuratie naar eigen inzicht te configureren.

Managed router

Een managed router blijft eigendom van KPN. U betaalt een maandelijks bedrag voor het gebruik van deze router. In dit geval is KPN verantwoordelijk voor de juiste werking van het apparaat. U krijgt geen toegang tot het apparaat en het is ook niet mogelijk om aanpassingen te laten doen op de standaardinstellingen. Bij Corporate Internet is het mogelijk om op verzoek en tegen meerprijs te kiezen voor proactieve monitoring. In dit geval wordt de router 24x7 gemonitord door KPN.

Routerloos

Het is geen verplichting een kooprouter af te nemen bij IP Visie. Indien uw eigen automatiseerder een glasvezelrouter wilt aanleveren dan is dan geheel mogelijk. Houdt er rekening mee dat er wat eisen aan de router verbonden zijn. Geef deze eisen door aan uw automatiseerder.

Hoe lang moet ik wachten na mijn aanvraag?

De levertijd van een glasvezelverbinding is afhankelijk van een aantal factoren. De gemiddelde doorlooptijd van aanvraag tot oplevering bedraagt drie tot vier maanden. In het geval er speciale vergunningen vereist zijn om onder een snelweg, spoor of ondergrondse leidingstraat door te moeten kan de levertijd oplopen. Wanneer in het pand al een glasvezel aansluiting aanwezig is en er nog vrije vezels beschikbaar zijn zal dat een positieve invloed hebben op de doorlooptijd van de opdracht.