Wat is Traffic Shaping?
Glasvezel postcodecheck

Wat is Traffic Shaping?

Traffic Shaping is een techniek die er voor zorgt dat er op piekmomenten geen verkeer wordt weggegooid door de router, maar kort wordt vastgehouden om na afloop van de piek alsnog afgeleverd te kunnen worden.

Het kan voorkomen dat internetverbindingen op piekmomenten meer verkeer te verwerken krijgen dan u aan bandbreedte heeft afgenomen. Dit kan zowel in de upload als in de download voorkomen. KPN past Traffic Shaping standaard toe in haar internetnetwerk om de performance van uw downstream internetverkeer te optimaliseren. Voor de upstream adviseert KPN om Traffic Shaping op uw eigen internetrouter te installeren.


Managed router in combinatie met Traffic Shaping

Bij afname van een Corporate Internet of Zakelijk Internet verbinding in combinatie met een managed router worden u de zorgen voor juiste routerinstellingen uit handen genomen.

Indien u geen managed router afneemt, bent u bij snelheidswijzigingen (upgrades en downgrades) zelf verantwoordelijk voor het toepassen van de juiste shaperinstellingen op uw internetrouter. Dit is noodzakelijk voor een optimale performance van uw internetaansluiting.

Voorkom teleurstellingen en neem bij twijfel contact op met één van onze technische specialisten. Wij helpen u graag !

Advies nodig?

Onze consultants geven u graag advies over onze verbindingen met aanvullende diensten.

076 - 5 331 331
info@ipvisie.com

Bel mij terug