+31 76 - 5331331
Wat is het verschil tussen een kooprouter en managed router ?
Glasvezel postcodecheck

Wat is het verschil tussen een kooprouter en managed router ?

Een kooprouter houdt in dat u eigenaar wordt van de router door een eenmalig bedrag te betalen. De router wordt uw eigendom en u bent verantwoordelijk voor het correct functioneren van de router. De router wordt werkend opgeleverd met standaard instellingen. Daarna bent u vrij om de configuratie naar eigen inzicht te wijzigen.

Managed router

Een managed router blijft eigendom van KPN. U betaalt een maandelijks bedrag voor het gebruik van deze router. KPN is in dit geval verantwoordelijk voor de juiste werking van het apparaat. U krijgt geen toegang tot het apparaat en het is ook niet mogelijk om aanpassingen te laten doen op de standaardinstellingen. Bij Corporate Internet is het mogelijk om op verzoek en tegen meerprijs te kiezen voor proactieve monitoring. In dit geval wordt de router 24x7 gemonitored door KPN.
 

Installatie op locatie

Een managed router wordt geleverd en geïnstalleerd door een monteur van KPN. De monteur komt de router installeren op uw locatie en stelt de router transparant in. Dat wil zeggen dat het apparaat alle verkeer doorlaat van binnen naar buiten en andersom. Dit wordt ook wel bridge mode genoemd. De managed router zorgt voor de juiste autenticatie richting het KPN netwerk met behulp van PPPoE (bij snelheden tot 100 Mbit/s) en zorgt voor de afhandeling van Traffic Shaping.
 

Eigen apparatuur

Wanneer u heeft gekozen voor een managed router van KPN wordt verwacht dat u een eigen device in de vorm van een router of firewall plaatst achter de apparatuur van KPN. Op deze apparatuur kunt u specifieke zaken instellen als port forwarding en het opbouwen van VPN tunnels.
 

Service en garantie

KPN blijft te allen tijde verantwoordelijk voor het juist functioneren van de managed router. Bij een defect zullen zij de router op locatie gratis komen vervangen. Op afstand is het mogelijk dat software updates worden doorgevoerd en dat de configuratie wordt uitgelezen door KPN. De router blijft eigendom van KPN en het voordeel is dat u geen vervangingsinvestering hoeft te doen bij een defecte router.


 

Gerelateerd Blogartikel over routers


Siemens router SE588x

Siemens router SE588x - Blog IP Visie

ipvisie.com/blog/
Vorige week heeft KPN een brief verstuurd naar alle klanten die in de afgelopen jaren een Siemens router van het type SE588x hebben aangeschaft in...

 

Onze consultants geven u graag advies over onze verbindingen met aanvullende diensten.

076 - 5 331 331
info@ipvisie.com

Bel mij terug