Wat gebeurt er met mijn Zakelijk Glasvezel wanneer ik verhuis?
Glasvezel postcodecheck

Wat gebeurt er met mijn Zakelijk Glasvezel wanneer ik verhuis?

Wanneer u met uw bedrijf gaat verhuizen is het belangrijk om te weten tot welke datum uw contract loopt. Glasvezelverbindingen zijn namelijk niet te verhuizen, omdat ze onlosmakelijk verbonden zijn met het pand waarin ze zijn aangelegd.

Een verhuizing van een glasvezelaansluiting wordt altijd gezien als een opheffing op de oude locatie en aanleg op de nieuwe locatie. De dienst Zakelijk Internet en eventuele andere diensten, zoals bijvoorbeeld Ethernet VPN en Epacity, die u afneemt op de glasvezelverbinding kunnen wel worden verhuisd als u op uw nieuwe locatie eveneens kiest voor glasvezel van KPN. Het is dan ook mogelijk om uw internetverbinding te verhuizen met behoud van IP adressen.

Het is belangrijk om te weten dat de ingangsdatum van het contract wordt bepaald door de zogenaamde Ready For Service datum. Dit is de datum waarop uw verbinding in werking is gesteld. Wanneer u wilt weten wanneer uw contract is ingegaan of wat de einddatum van uw contract is, neem dan contact op met een van onze specialisten.

Gaat u verhuizen en is de initiële contractduur nog niet verstreken dan heeft u drie mogelijkheden:

  1. U kunt het contract laten doorlopen tot de datum van einde contract en opzeggen per deze datum. Let op dat u één maand voor de einddatum van het contract dient op te zeggen.

  2. U kunt het contract ook direct opzeggen, rekeninghoudende met een opzegtermijn van 1 maand, waarbij KPN een afkoopsom berekend over het aantal resterende maanden van het contract.

  3. De laatste mogelijkheid is om een eventuele nieuwe huurder of eigenaar van het pand uw contract over te laten nemen. In dit geval neemt de nieuwe huurder of eigenaar van het pand alle rechten en plichten over van u als huidige contractant. De kosten van een contractovername bedragen 250 euro exclusief BTW.


Op de nieuwe locatie waar u naar toe verhuist betaalt u altijd weer de eenmalige kosten om glasvezel aan te leggen.

Regel een eventuele verhuizing tijdig wanneer op de nieuwe locatie nog glasvezel aangelegd moet worden. Neem contact met ons op voor een indicatie van de levertijd en het opstellen van de juiste documenten.

Wanneer de oplevertijd van glasvezel voor problemen zorgt is het eventueel mogelijk (om tegen extra kosten) tijdelijk een straalverbinding in te zetten of gebruik te maken van een tijdelijke ADSL verbinding.

Advies nodig?

Onze consultants geven u graag advies over onze verbindingen met aanvullende diensten.

076 - 5 331 331
info@ipvisie.com

Bel mij terug