Kan ik mijn zakelijke glasvezelverbinding redundant uitvoeren?

Kan ik mijn zakelijke glasvezelverbinding redundant uitvoeren?

Steeds meer bedrijven zijn volledig afhankelijk van het internet. Men vindt het zo logisch als water dat uit de kraan komt, dat het internet werkt. Niets is minder waar: dat een verstoring ontstaan kan, is een feit. Reparaties kunnen al gauw minimaal enkele uren in beslag nemen. Is dit onacceptabel voor u organisatie? Dan is het verstandig uw connectiviteit redundant uit te voeren.

Hoe moet ik mijn verbinding redundant uitvoeren?

Er zijn diverse varianten voor het redundant uitvoeren van uw connectiviteit. De keus voor welke optie is afhankelijk van het door u gestelde budget, maar ook zaken zoals de gewenste bandbreedte bij verstoring van de primaire verbinding speelt een rol. Dit alles is weer afhankelijk van welke bedrijfsprocessen ongestoord verder moeten kunnen gaan, en welke bedrijfsprocessen stil mogen komen te liggen.

Verstoring heeft een hoge impact

Heeft de storing van de primaire lijn een hoge impact op uw organisatie, dan is het verstandig dit op te vangen met een back-up verbinding in de vorm van Zakelijk Glasvezel of een Straalzender. Beide verbindingen geven de mogelijkheid om hoge bandbreedtes te behalen met garanties. Voor een straalzender is het van groot belang dat op locatie een zichtlijn is, waarnaar gestraald moet worden.

Verstoring heeft een lage impact

Wanneer de impact van een verstoring van de primaire lijn laag is en de benodigde bandbreedte is niet hoger dan 50 Mbit/s kan dit opgevangen worden met een 4G router. U maakt hierbij gebruik van een 4G internet abonnement, wat bij grootverbruik behoorlijke kosten met zich mee kan brengen.

Wanneer de impact laag is, maar hogere bandbreedtes gewenst zijn, kan een VDSL verbinding een geschikte back-up oplossing zijn. De bandbreedte die u door krijgt is geheel afhankelijk van de afstand naar de wijkcentrale en het aantal vrije vezelparen. Er wordt nog maar weinig geïnvesteerd in het kopernetwerk, wat ervoor zorgt dat een dergelijke oplossing niet overal leverbaar is.

Welke optie is voor mijn organisatie geschikt?

Vanwege het groot aantal mogelijkheden is het niet voor iedereen duidelijk welke optie geschikt is. Er zijn diverse oplossingen en talloze combinaties te bedenken. Bent u geïnteresseerd in het redundant uitvoeren van uw netwerk? Neemt u dan contact op met één van onze consultants.