Kan ik gebruik maken van NTP ?
Glasvezel postcodecheck

Kan ik gebruik maken van NTP ?

NTP staat voor Network Time Protocol en wordt gebruikt voor het ophalen van de juiste tijd. Het NTP protocol wordt gebruikt voor het gelijkstellen van de tijd op uw apparatuur met een NTP-server. Op internet zijn diverse NTP-diensten beschikbaar waar u de juiste tijd kunt ophalen om de tijd te synchroniseren.

Bij KPN kan gebruik gemaakt worden van de volgende NTP-servers

  • ntp1.kpn.net
  • ntp2.kpn.net


Het komt de laatste tijd geregeld voor dat het KPN Abuse Team u benadert vanwege een veiligheidslek en overgaat tot een blokkade van uw internet verbinding of deze verbinding in quarantaine plaatst. Bedenk dat een dergelijke blokkade altijd met een goede reden wordt toegepast en in uw eigen belang is. De blokkade biedt u de mogelijkheid om problemen op een veilige manier op te lossen.

Een veilig internet is in ieders belang en KPN maakt zich sterk om uw (vertrouwelijke) informatie te beschermen. Meestal gaat het om een beveiligingsprobleem dat wordt waargenomen op uw internetaansluiting.


Wat is er aan de hand en hoe kunt u dit oplossen?

Vanaf uw internetaansluiting kunnen kwaadaardige verzoeken naar andere internetgebruikers worden gestuurd. Een vloedgolf van deze verzoeken (DDOS) kan de internetaansluiting van een slachtoffer vrijwel geheel buiten werking stellen. Dit probleem wordt waarschijnlijk veroorzaakt doordat u gebruik maakt van een NTP-server.

Dit probleem kan ook worden veroorzaakt als u UDP poort 123 opengezet heeft waardoor uw NTP server bereikbaar is voor het gehele internet. Wij verzoeken u de configuratie aan te passen. Hierbij is het belangrijk dat de NTP functionaliteit niet langer beschikbaar is vanaf het internet.

Neem contact met ons op wanneer u hulp nodig heeft in deze kwestie.

Advies nodig?

Onze consultants geven u graag advies over onze verbindingen met aanvullende diensten.

076 - 5 331 331
info@ipvisie.com

Bel mij terug