Kan ik gebruik maken van de bestaande glasvezel aansluiting in mijn pand?

Kan ik gebruik maken van de bestaande glasvezel aansluiting in mijn pand?

In veel gevallen beschikt uw pand reeds over een glasvezelaansluiting, doordat deze in opdracht van de vorige eigenaar is aangelegd. Ondanks de aanwezigheid van vezels, apparatuur of een aansluiting is dit niet in alle gevallen te gebruiken voor een nieuwe verbinding.

Er staat nog apparatuur in mijn pand van een vorige aansluiting

In sommige gevallen staat er nog apparatuur in uw pand van een vorige glasvezel aansluiting. In de meeste gevallen is de verbinding niet meer in gebruik en zijn routeringen uit het netwerk van de provider verwijderd. Dit betekent dat het niet mogelijk is om de apparatuur aan te zetten gebruik te maken van het internet. U dient opnieuw een aanvraag te doen voor glasvezel.

Na uw aanvraag zal een aannemer op locatie bepalen of bestaande vezels gebruikt kunnen worden. Indien dit mogelijk is kan dit invloed hebben op de levertijd. IP Visie zal een netwerkdesign maken om de meest efficiƫnte route door het netwerk te bepalen om uw pand aan te sluiten op het internet.

Wanneer de apparatuur er nog staat en er is nog een actief abonnement van de vorige eigenaar, kunt u deze in veel gevallen overnemen middels een contractovername. U kunt bij de vorige huurder of pandeigenaar informeren of de glasvezelverbinding nog steeds actief is.