Hoe wordt de glasvezelverbinding opgeleverd?
Glasvezel postcodecheck

Hoe wordt de glasvezelverbinding opgeleverd?

De glasvezelverbinding wordt compleet werkend opgeleverd.

Graven

Er wordt een sleuf gegraven naar uw pand en net onder het maaiveld wordt een gat geboord in de gevel om de kabel naar binnen te brengen. Daar wordt de kabel afgewerkt op een soort ISRA punt. Indien u beschikt over een mantelbuis waarin voldoende ruimte vrij is voor een kabel met een diameter van 2,5 centimer wordt deze bij voorkeur gebruikt om de kabel naar binnen te brengen.

Binnenbekabeling

Er wordt met een speciale flexibele kabel (diameter 1 centimeter) een verbinding gemaakt van het interne aansluitpunt naar uw patchkast (distributiekast).

Patchkast

In uw patchkast wordt de kabel afgewerkt op een glasvezelmodule. Deze module is 1 HE (hoogte eenheid) hoog en wordt geplaatst in uw patchkast. Met een speciale kabel wordt deze verbonden met een Ethernet Switch ( 1 HE).

Ethernetswitch

Standaard bevat de Ethernetswitch 8 elektrische poorten (RJ-45) en 2 optische poorten. Deze Ethernetswitch is tegelijkertijd de NTU (Network Termination Unit). Op de eerste poort van de switch wordt doorgaans het Internet signaal gezet. Op deze poort zal de router worden aangesloten.

Router

De router bevat meerdere ethernetpoorten en wordt met behulp van een UTP kabel en RJ45 connector gekoppeld aan uw interne LAN, waardoor uw netwerk is verbonden met Internet. De monteur die de router en ethernetswitch oplevert laat zien dat hij toegang heeft tot Internet over de glasvezelverbinding. U bent vervolgens zelf verantwoordelijk voor de aanpassingen in uw eigen netwerk (LAN).

Advies nodig?

Onze consultants geven u graag advies over onze verbindingen met aanvullende diensten.

076 - 5 331 331
info@ipvisie.com

Bel mij terug