Hoe komt het dat er zoveel verschillende tarieven zijn voor glasvezel en internet?
Glasvezel postcodecheck

Hoe komt het dat er zoveel verschillende tarieven zijn voor glasvezel en internet?

Glasvezelaansluitingen hebben in Nederland verschillende prijzen. Dat verschil kan zitten in de aanbieder, maar ook per aanbieder is het niet altijd duidelijk wat de kosten zijn voor aanleg en gebruik. Voor meer inzicht in de eenmalige kosten werken aanbieders vaak met staffels gebaseerd op afstanden. Op de grootste industrieterreinen met eigen glasvezelnetwerken gelden vaste tarieven. Op andere locaties treden de staffels in werking. Daarbij wordt gekeken wat de afstand is tussen uw bedrijf en het dichtstbijzijnde 'knooppunt' waar aansluitingen samenkomen. Hoe groter de afstand, hoe hoger u in de staffel komt.

Identieke dienst tegen een compleet andere prijs

Voor de maandelijkse kosten gelden er eveneens wisselende tarieven. Ook hier hebben een groot aantal bedrijventerreinen een vaste prijs. Bent u elders gevestigd, dan hangt het maandelijkse tarief af van het gebied waarin u bent gevestigd. Op basis van het aantal jaren dat u een contract aangaat wordt vaak een korting verleend.

Het is daarom noodzakelijk om een glasvezel postcodecheck uit te voeren om te zien wat de éénmalige en maandelijkse kosten zullen zijn voor uw specifieke locatie.

Advies nodig?

Onze consultants geven u graag advies over onze verbindingen met aanvullende diensten.

076 - 5 331 331
info@ipvisie.com

Bel mij terug