+31 76 - 5331331
Bellen over Zakelijk Glasvezel
Glasvezel postcodecheck

Bellen over Zakelijk Glasvezel

Bellen over Zakelijk Glasvezel is een veilige en betrouwbare manier om uw telefoonverkeer via uw internet te laten lopen. Traditioneel werd de infrastructuur voor telefonie apart aangevraagd, naast uw bestaand lijn voor internet. Wanneer u beschikt over Zakelijk Glasvezel kunnen daar meerdere diensten over verlopen, waardoor niet steeds opnieuw infrastructuur hoeft worden aangevraagd.

VoIP maakt bellen over glasvezel mogelijk

Bellen over zakelijk glasvezel via VoIPAls u belt via uw glasvezelverbinding dan maakt u gebruik van de techniek VoIP (Voice over IP). Dit wilt simpelweg zeggen dat uw telefoonverkeer over het internet getransporteerd wordt. VoIP kent meer mogelijkheden voor gebruikers dan het traditioneel telefoonverkeer over een analoge verbinding.

Zelf een telefooncentrale beheren of juist niet

IP Visie biedt een tweetal diensten om uw telefoonverkeer via VoIP aan te sluiten op Zakelijk Glasvezel. U heeft hierbij de keuze om uw eigen telefooncentrale op locatie aan te sluiten op het IP-netwerk met een SIP Trunk. Daarnaast is er de mogelijkheid om zonder eigen telefooncentrale gebruik te maken van VoIP, door gebruik te maken van Hosted Telefonie. Met Hosted Telefonie wordt een telefooncentrale voor u beheerd zonder dat u ervoor hoeft te investeren.

Hosted Telefonie

Met Hosted Telefonie hoeft u niet meer zelf te investeren in een telefooncentrale. Tegen een vaste vergoeding per maand kunt u nu gebruik maken van een telefooncentrale met geavanceerde faciliteiten. U heeft geen omkijken naar de installatie, configuratie en onderhoud, omdat dit door IP Visie voor u wordt verzorgt.

Meer informatie over Hosted Telefonie

 SIP trunk

Uw telefooncentrale kan middels een SIP Trunk worden aangesloten op het telefonienetwerk. Het is een vervanger voor ISDN en biedt meer mogelijkheden. U heeft hierbij geen additionele hardware nodig in uw telefooncentrale, zoals ISDN kaarten.

Meer informatie over SIP Trunk


Voordelen van bellen over zakelijk glasvezel

Bellen over zakelijk glasvezel kent een aantal voordelen tegenover het traditioneel bellen over een PSTN of ISDN verbinding. Hieronder zijn een aantal voordelen op een rij gezet:

Kwalitatief beter signaal bij bellen over zakelijk glasvezel

Kwalitatief beter signaal

Voice over IP kent een betere kwaliteit signaal dan een traditionele PSTN verbinding. Zo is er de mogelijk voor High Definition bellen, extra hoge geluidskwaliteit tijdens het telefoneren.

Meer capaciteit met bellen over zakelijk glasvezel

Meer capaciteit

Het aantal gesprekken dat gelijktijdig plaats kan vinden via VoIP is vrijwel onbeperkt. Dit houdt in dat wanneer uw bedrijf groeit uw gemakkelijk hierop kan anticiperen.
Bellen over zakelijk glasvezel is flexibel

Flexibel

VoIP is niet locatie gebonden zoals bij traditioneel telefonie via een PSTN verbinding. U kunt zonder moeite werkplekken opnieuw indelen of verhuizen terwijl het telefonieverkeer op de juiste plek wordt afgeleverd.
Integratie met ERP/CRM

Integratie met ERP/CRM

Met VoIP kunt u uw telefonie integreren met uw ERP of CRM-pakket. Denk bijvoorbeeld aan het loggen van uw klantgesprekken. U kunt samen met de klantgegevens een duidelijk klantprofiel opzetten.

Kosten besparen door bellen over glasvezel

Bellen over zakelijk glasvezel kent een aantal financiële voordelen ten opzicht van het traditioneel bellen over een PSTN lijn. Ontdek hoe u kosten kunt besparen op uw telefonie implementatie.

Besparen op infrastructuur

Door gebruik te maken van telefonie over zakelijk glasvezel is het niet meer nodig om telefoonlijnen zoals PSTN of ISDN te behouden. Dit levert maandelijks al een besparing op doordat deze abonnementen opgeheven kunnen worden. Dit zorgt automatisch dat aparte telefoniebekabeling naar elke werkplek niet meer nodig is. Dit brengt als voordelen dat u deze bekabeling niet meer hoeft te onderhouden of aan te leggen als nieuwe medewerkers in dienst komen. U bent vanaf dat moment zeer flexibel in het indelen van de werkplekken.

Aantrekkelijkere tarieven

Telefoongesprekken via een traditionele analoge lijn zijn relatief duur vergeleken met VoIP diensten zoals Hosted Telefonie en een SIP-Trunk. Niet alleen het starttarief is lager maar u bespaard ook op de gesprekskosten. Maar denk ook aan zaken als bellen naar mobiel of het buitenland, deze tarieven liggen ook een stuk lager vergeleken met een traditionele telefoonlijn. Door te bellen over glasvezel met VoIP kunt u dus flink besparen op uw telefoniekosten.

Onderling bellen is gratis.

Een bedrijf met meerdere vestigingen dat traditioneel belt kent hoge kosten betreft het intern bellen naar andere vestigingen. VoIP is niet locatie gebonden en het maakt dus niet uit waar de gebruikers zich bevinden zolang deze binnen hetzelfde netwerk opereren. Hiermee kan dus een groot deel van de telefonierekening geschrapt worden. Ook richting klanten kan dit een voordeel opleveren doordat u kosteloos kunt doorverbinden naar andere vestigingen.

VoIP dienst afnemen

De consultants van IP Visie geven u graag advies over het kiezen van een geschikte telefonieoplossing voor uw bedrijfssituatie. Heeft u interesse of wenst u een van de VoIP diensten af te nemen, neem dan contact op met onze consultants, zij helpen u graag op weg.