+31 76 - 5331331

Glasvezel Zwolle

In Zwolle zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven en instellingen om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Zwolle beschikt over een uitstekende digitale infrastructuur, hierdoor kunnen bedrijven vrijwel overal tegen aantrekkelijke condities een snelle internet aansluiting realiseren.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Zwolle die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

Doe de Glasvezel postcodecheck

Glasvezelinfrastructuur in Zwolle

Zwolle is van oudsher een belangrijk knooppunt in het landelijke glasvezelnetwerk en behoort tot één van de vier belangrijkste glasvezel knooppunten van Nederland. De grote centrale aan de Parkstraat in de historische binnenstad van Zwolle is opgenomen in de belangrijkste landelijke glasvezel backbone en vormt daarmee het hart van de Zwolse Cityring, die in meerdere lussen door de stad loopt. Dit zorgt ervoor dat vrijwel overal in Zwolle snel internet beschikbaar is via een breedband verbinding tegen gunstige voorwaarden.

Glasvezeltarieven in Zwolle

Bij het aansluiten van uw bedrijf op het glasvezelnetwerk krijgt u te maken met zowel eenmalige als maandelijkse kosten. De eenmalige kosten van een glasvezelaansluiting zijn afhankelijk van waar uw pand zich bevindt ten opzichte van de glasvezelinfrastructuur. Hoe kleiner de afstand tot het dichtstbijzijnde knooppunt waarop u kunt worden aangesloten, hoe lager de kosten. De maandelijkse kosten worden bepaald door de huur van de vezel, de gewenste snelheid voor internet en de contractduur. Aan de hand van de Postcodecheck kunt u direct inzicht krijgen in alle mogelijkheden en tarieven.

Stadshagen als pilot gebied

KPN gaat in een aantal gebieden stoppen met het leveren van koperverbindingen. Een van die gebieden is de wijk Stadshagen in Zwolle. Alle klanten die in dit deel van Zwolle gebruik maken van een koperaansluiting zullen worden omgezet naar glasvezel via het FTTH netwerk. Het is de bedoeling dat in april 2020 de operatie is voltooid. Het gaat om een uitgebreide pilot.

Vestiging(en) koppelen met Zakelijk Glasvezel

Met Zakelijk Glasvezel is het mogelijk om vestigingen aan elkaar te koppelen. Door twee of meer vestigingen aan elkaar te koppelen creëert u een centrale netwerkinfrastructuur, waardoor het beheer wordt vereenvoudigd en data en applicaties voor iedere vestiging benaderbaar zijn. Het koppelen van vestigingen met behulp van glasvezel kan op verschillende manieren. Zo kan er gekozen worden voor Quality of Service. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om vestigingen te koppelen met behulp van een Ethernet VPN. Naast alleen vestigingen is er ook de mogelijkheid om een directe koppeling op te zetten naar het datacenter waar uw servers en applicaties zich bevinden. Het werken in de Cloud wordt op deze manier een stuk aangenamer, doordat er via een VLAN een directe koppeling naar uw serverapparatuur wordt gerealiseerd.

Datacenter Equinix

IP Visie kan alle vormen van connectiviteit en bandbreedtes leveren in het datacenter van Equinix, gevestigd aan de Telfordstraat 3. Ook diensten als Cloud Connect worden hier aangeboden.