Glasvezel Zwolle

In Zwolle zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven en instellingen om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Zwolle beschikt over een uitstekende digitale infrastructuur, hierdoor kunnen bedrijven vrijwel overal tegen aantrekkelijke condities een snelle internet aansluiting realiseren.

Doe de glasvezel postcodecheck

Glasvezelinfrastructuur in Zwolle

Zwolle is van oudsher een belangrijk knooppunt in het landelijke glasvezelnetwerk en behoort tot één van de vier belangrijkste glasvezel knooppunten van Nederland. De grote centrale aan de Parkstraat in de historische binnenstad van Zwolle is opgenomen in de belangrijkste landelijke glasvezel backbone en vormt daarmee het hart van de Zwolse Cityring, die in meerdere lussen door de stad loopt. Dit zorgt ervoor dat vrijwel overal in Zwolle snel internet beschikbaar is via een breedband verbinding tegen gunstige voorwaarden.

Stadshagen als pilot gebied

KPN gaat in een aantal gebieden stoppen met het leveren van koperverbindingen. Een van die gebieden is de wijk Stadshagen in Zwolle. Alle klanten die in dit deel van Zwolle gebruik maken van een koperaansluiting zullen worden omgezet naar glasvezel via het FTTH netwerk.

Glasvezel op bedrijventerreinen in Zwolle

Zwolle heeft diverse bedrijventerreinen. Op de meeste terreinen ligt een glasvezelnetwerk, waardoor er tegen aantrekkelijke voorwaarden glasvezelaansluitingen gerealiseerd kunnen worden.

De Marslanden

Bedrijventerrein De Marslanden beschikt sinds 2019 over een eigen glasvezelnetwerk. In 2017 was al een deel van het terrein voorzien van glasvezel. Nadat bedrijven die op dit netwerk aangesloten waren de voordelen van snel internet hebben kunnen ervaren is besloten om het gehele terrein van een glasvezelnetwerk te voorzien. Met het glasvezelnetwerk zijn bedrijven die op De Marslanden gevestigd zijn klaar voor de (digitale) toekomst. Alle bedrijven die in de straten van het terrein gevestigd zijn hebben de mogelijkheid om tegen aantrekkelijke voorwaarden op dit netwerk aangesloten te worden.

Voorst

Bedrijventerrein Voorst beschikt ook over een eigen glasvezelnetwerk. In alle straten van het terrein zijn er voor bedrijven mogelijkheden om eenvoudig op dit netwerk te worden aangesloten.

Hessenpoort

Bedrijventerrein Hessenpoort beschikt over een fijnmazig glasvezelnetwerk. Met de beschikking over een glasvezelnetwerk blijft de Hessenpoort een aantrekkelijke optie voor ondernemingen die zich op het terrein willen vestigen. In alle straten van het terrein liggen de uitlopers van het netwerk, waardoor bedrijven- en instellingen gemakkelijk- en tegen aantrekkelijke voorwaarden kunnen worden aangesloten. Dit komt omdat de afstand tussen het bedrijfspand en het dichtstbijzijnde knooppunt vrijwel altijd relatief kort is.

Overige locaties in Zwolle

Naast de grootste bedrijventerreinen zijn er op diverse andere bedrijfslocaties in Zwolle ook mogelijkheden om op het glasvezelnetwerk aangesloten te worden. Bedrijven die een vestiging hebben op De Vrolijkheid, Hanzeland, Kamperpoort, Oosterenk, Westenholte, Bedrijvenpark Berkum, Holtenbroek en Scholtenssteeg kunnen ook een aansluiting op het uitgebreide glasvezelnetwerk van Zwolle realiseren.

Glasvezeltarieven in Zwolle

Bij het aansluiten van uw bedrijf op het glasvezelnetwerk krijgt u te maken met zowel eenmalige als maandelijkse kosten. De eenmalige kosten van een glasvezelaansluiting zijn afhankelijk van waar uw pand zich bevindt ten opzichte van de glasvezelinfrastructuur. Hoe kleiner de afstand tot het dichtstbijzijnde knooppunt waarop u kunt worden aangesloten, hoe lager de kosten. De maandelijkse kosten worden bepaald door de huur van de vezel, de gewenste snelheid voor internet en de contractduur.

Datacenter Equinix

IP Visie kan alle vormen van connectiviteit en bandbreedtes leveren in het datacenter van Equinix, gevestigd aan de Telfordstraat 3. Ook diensten als Cloud Connect worden hier aangeboden.