+31 76 - 5331331

Glasvezel Zwolle

In Zwolle zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven en instellingen om aangesloten te worden op een glasvezelnetwerk. Zwolle beschikt over een uitstekende digitale infrastructuur, hierdoor kunnen bedrijven vrijwel overal tegen aantrekkelijke condities een snelle internet aansluiting realiseren.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Zwolle die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

Doe de Glasvezel postcodecheck

Glasvezelinfrastructuur in Zwolle

Zwolle is van oudsher een belangrijk knooppunt in het landelijke KPN glasvezelnetwerk en behoort tot één van de vier belangrijkste glasvezel knooppunten van Nederland. De grote centrale aan de Parkstraat in de historische binnenstad van Zwolle is opgenomen in de belangrijkste landelijke glasvezel backbone en vormt daarmee het hart van de Zwolse Cityring, die in meerdere lussen door de stad loopt. Dit zorgt ervoor dat vrijwel overal in Zwolle snel internet beschikbaar is via een breedband verbinding tegen gunstige voorwaarden.

Glasvezeltarieven in Zwolle

Bij het aansluiten van uw bedrijf op het glasvezelnetwerk krijgt u te maken met zowel eenmalige als maandelijkse kosten. De eenmalige kosten van een glasvezelaansluiting zijn afhankelijk van waar uw pand zich bevindt ten opzichte van de glasvezelinfrastructuur. Hoe kleiner de afstand tot het dichtstbijzijnde knooppunt waarop u kunt worden aangesloten, hoe lager de kosten. De maandelijkse kosten worden bepaald door de huur van de vezel, de gewenste snelheid voor internet en de contractduur. Aan de hand van de Postcodecheck kunt u direct inzicht krijgen in alle mogelijkheden en tarieven.

Levertijd van Zakelijk Glasvezel in Zwolle

De levertijd van een glasvezel verbinding is afhankelijk van een aantal factoren. De gemiddelde doorlooptijd van aanvraag tot oplevering bedraagt drie tot vier maanden. Als speciale vergunningen nodig zijn om onder een snelweg, spoor of ondergrondse leidingstraat door te moeten, kan de levertijd soms oplopen.

Vestiging(en) koppelen met Zakelijk Glasvezel

Met Zakelijk Glasvezel is het mogelijk om vestigingen aan elkaar te koppelen. Door twee of meer vestigingen aan elkaar te koppelen creëert u een centrale netwerkinfrastructuur, waardoor beheer wordt vereenvoudigt en data en applicaties voor iedere vestiging benaderbaar zijn. Het koppelen van vestigingen met behulp van Zakelijk Glasvezel kan op verschillende manieren. Zo kan er voor een optimale Quality of Service gebruik worden gemaakt van een IP-VPN. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om vestigingen te koppelen met behulp van een Ethernet VPN. Naast alleen vestigingen is er ook de mogelijkheid om een directe koppeling op te zetten naar het datacenter waar uw servers en applicaties zich bevinden. Het werken in de Cloud wordt op deze manier een stuk aangenamer, doordat er via een VLAN een directe koppeling naar uw serverapparatuur wordt gerealiseerd.