Glasvezel Zwolle

In Zwolle zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven en instellingen om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk van KPN. De eenmalige aansluitkosten van Zakelijk Glasvezel zijn afhankelijk van de locatie van uw pand en de afstand tot de glasvezelinfrastructuur. De maandelijkse kosten worden onder andere bepaald door de gewenste bandbreedte voor internet en contractduur.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Zwolle die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

Doe de Glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Zwolle

Zwolle is van oudsher een belangrijk knooppunt in het landelijke KPN glasvezelnetwerk en behoort tot één van de vier belangrijkste glasvezel knooppunten van Nederland. De grote centrale aan de Parkstraat in de historische binnenstad van Zwolle is opgenomen in de belangrijkste landelijke glasvezel backbone en vormt daarmee het hart van de Zwolse Cityring, die in meerdere lussen door de stad loopt. Dit zorgt ervoor dat vrijwel overal in Zwolle snel internet beschikbaar is via een breedband verbinding tegen gunstige voorwaarden.

Hanzestad Zwolle

Zwolle is een Hanzestad. Van oudsher is de hoofdstad van Overijssel een plaats met veel bedrijvigheid. Natuurlijk heeft dit te maken met de gunstige ligging van Zwolle aan de Overijsselse Vecht en het Zwarte Water. Ook nu nog is Zwolle een stad waar ruimte is voor ondernemersgeest. Regio Zwolle behoort namelijk tot de top vijf van Nederlands sterkste groeiregio´s. De investering in de regionale economie speelt daarbij een rol, evenals de samenwerking tussen bedrijfsleven, overheid en studenten. Hogeschool Windesheim trekt met de locaties Zwolle en Almere 20.500 studenten en duizenden cursisten. Snel en betrouwbaar internet is voor zowel studenten, overheid als bedrijfsleven evident; de aanwezigheid van het glasvezelnetwerk van KPN maakt dit mogelijk

Bedrijvigheid in Zwolle

Eind 2015 kreeg Zwolle bezoek van koning Willem-Alexander. Hij opende in Zwolle het grootste e-commerce distributiecentrum ter wereld, namelijk van Wehkamp. Hier liggen pakketten binnen dertig minuten na ontvangst van de bestelling klaar om verzonden te worden. Dit geheel geautomatiseerde proces wordt ondersteund door de aanwezigheid van de stabiele en betrouwbare glasvezelinfrastructuur. Zwolle heeft ook een IKEA vestiging binnen de gemeentegrenzen. Deze winkel kreeg het predicaat ‘meest duurzaam van Nederland’. Het van oorsprong Zweedse warenhuis trekt bezoekers van binnen en buiten Zwolle. Zwolle zelf telt ruim 123.000 inwoners.

Innovatie in Zwolle

Het Health Innovation Park aan de Dr. Stolteweg biedt initiatieven om innovatie in de zorg te stimuleren en bedrijfsprocessen te optimaliseren. Doel is dat ondernemers en zorgaanbieders door samen te werken sneller tot innovatie komen en daarmee de regio Zwolle economisch versterken. Voor toeristen heeft Zwolle al een sterke aantrekkingskracht, door de middeleeuws uitziende binnenstad met de stadsgracht en o.a. de Sassenpoort. Het winkelaanbod is veelzijdig. Een aantal detaillisten speelt in op het Hanze karakter van de stad. Zo stelt het Hanze Huis Zwolle het assortiment samen door in te kopen bij een van de 205 andere Hanzesteden in Europa. Overigens wordt elders in Europa, in vergelijking met Nederland, minder geïnvesteerd in de aanleg van glasvezelnetwerken.

Glasvezeltarieven in Zwolle

Bij het aansluiten van uw bedrijf op het glasvezelnetwerk krijgt u te maken met zowel eenmalige als maandelijkse kosten. De eenmalige kosten van een glasvezelaansluiting zijn afhankelijk van waar uw pand zich bevindt ten opzichte van de glasvezelinfrastructuur. Hoe kleiner de afstand tot het dichtstbijzijnde knooppunt waarop u kunt worden aangesloten, hoe lager de kosten. De maandelijkse kosten worden bepaald door de huur van de vezel, de gewenste snelheid voor internet en de contractduur. Aan de hand van de postcodecheck kunt u direct inzicht krijgen in alle mogelijkheden en tarieven.

Zakelijk glasvezel aanvragen in Zwolle

De levertijd van een glasvezel verbinding is afhankelijk van een aantal factoren. De gemiddelde doorlooptijd van aanvraag tot oplevering bedraagt drie tot vier maanden. Als speciale vergunningen nodig zijn om onder een snelweg, spoor of ondergrondse leidingstraat door te moeten, kan de levertijd oplopen.

Overige locaties in Zwolle

Aa-landen, Assendorp, Berkum, Brinkhoek, Dieze Oost, Diezerpoort, Floresstraat, Herfte, Holtenbroek, Ittersum Noord, Noordwestrand, Stadshagen, Spoolde, Veerallee, Veldhoek, Voorsterpoort, Wijthem, Windesheim, Wipstrik