+31 76 - 5331331

Glasvezel Zoetermeer

In Zoetermeer zijn volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Zoetermeer heeft een uitgebreide glasvezel infrastructuur, waardoor bedrijven vrijwel overal kunnen profiteren van snelle internet verbindingen.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Zoetermeer die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

Doe de Glasvezel postcodecheck

Glasvezel infrastructuur in Zoetermeer

Zoetermeer beschikt over diverse centrales, namelijk aan de Bernhardstraat, aan het Abdissenbos, aan de Van Aalstlaan en aan de Roomwit. De eenmalige aansluitkosten van een glasvezelaansluiting zijn afhankelijk van de locatie van uw pand en afstand tot deze glasvezelinfrastructuur. De maandelijkse kosten hangen af van de gewenste bandbreedte voor internet en de contractduur.

Glasvezel ondersteunt Dutch Innovation Park

Zoetermeer ontwikkelt zich op innovatief vlak. In Dutch Innovation Park werken bedrijven en onderwijsinstellingen, zoals de Haagse Hogeschool samen aan de ontwikkeling en het testen van nieuwe technologieën voor toepassingen in onder andere de zorg. Op de bijbehorende Dutch Tech Campus langs de A12 en in de Dutch Innovation Factory kunnen startups en bestaande bedrijven zich vestigen. Er zijn hier bovendien mogelijkheden voor conferenties, vergaderingen en flexplekken. Gebruikers profiteren op deze locatie van opties die mede door de glasvezelinfrastructuur ontstaan: snelle internettoegang, videoconferencing, back-up op afstand en software- of telefoniediensten draaiend op een server bij een leverancier. Ook bedrijventerreinen en businesscenters hebben baat bij het glasvezelnetwerk in Zoetermeer, zoals business center Zoetermeer Centraal Station dat aan de rand ligt van de Zoetermeerse wijk Rokkeveen.

Voordelen glasvezel Zoetermeer

Glasvezel kent veel voordelen. Als uw bedrijf is aangesloten op een glasvezelnetwerk beschikt u over een enorm groeipad op het gebied van capaciteit en diensten. Een glasvezelverbinding is vele male sneller dan ADSL, VDSL of een kabelverbinding. Glasvezelverbindingen zijn per definitie symmetrisch. Dat betekent dat de uploadsnelheid en de downloadsnelheid aan elkaar gelijk zijn. Samen met de hoge up-time van glasvezelverbindingen zorgt dat ervoor dat glasvezel uitermate geschikt is binnen uw bedrijf.

  • Modulair en schaalbaar
  • Toekomstvast
  • Uiterst betrouwbaar
  • Up-time SLA van 99,9 %

Glasvezeltarieven in Zoetermeer

Bij het aansluiten van uw bedrijf op het glasvezelnetwerk krijgt u te maken met zowel eenmalige als maandelijkse kosten. De eenmalige kosten van een glasvezelaansluiting zijn afhankelijk van waar uw pand zich bevindt ten opzichte van de glasvezelinfrastructuur. Hoe kleiner de afstand tot het dichtstbijzijnde knooppunt waarop u kunt worden aangesloten, hoe lager de kosten.