Glasvezel Zoetermeer

In Zoetermeer zijn volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Zoetermeer heeft een uitgebreide glasvezel infrastructuur, waardoor bedrijven vrijwel overal kunnen profiteren van snelle internet verbindingen.

Doe de glasvezel postcodecheck

Glasvezel infrastructuur in Zoetermeer

Zoetermeer beschikt over diverse centrales, namelijk aan de Bernhardstraat, aan het Abdissenbos, aan de Van Aalstlaan en aan de Roomwit. Dat zorgt er voor dat bedrijven overal de beschikking kunnen krijgen over snelle internet aansluitingen.

Glasvezel ondersteunt Dutch Innovation Park

Zoetermeer ontwikkelt zich op innovatief vlak. In Dutch Innovation Park werken bedrijven en onderwijsinstellingen, zoals de Haagse Hogeschool samen aan de ontwikkeling en het testen van nieuwe technologieën voor toepassingen in onder andere de zorg. Op de bijbehorende Dutch Tech Campus en in de Dutch Innovation Factory kunnen startups en bestaande bedrijven zich vestigen. Er zijn hier bovendien mogelijkheden voor conferenties, vergaderingen en flexplekken. Gebruikers profiteren op deze locatie van opties die mede door de glasvezelinfrastructuur ontstaan: snelle internettoegang, videoconferencing, back-up op afstand en software- of telefoniediensten draaiend op een server bij een leverancier. Ook bedrijventerreinen en businesscenters hebben baat bij het glasvezelnetwerk in Zoetermeer, zoals business center Zoetermeer Centraal Station dat aan de rand ligt van de Zoetermeerse wijk Rokkeveen.

Zakelijk Glasvezel op bedrijventerreinen in Zoetermeer

Alle bedrijventerreinen in Zoetermeer zijn aangesloten op een glasvezelnetwerk, dat wordt geëxploiteerd door Glasnet Zoetermeer. Alle bedrijventerreinen in Zoetermeer-Noord en Zoetermeer-Zuid zijn op dit netwerk aangesloten en worden middels een ringverbinding met de Rotterdam Internet Exchange onderling met elkaar verbonden. De eerste plannen voor de aanleg van het netwerk waren gestart in 2013 door onder andere een haalbaarheidsonderzoek uit te voeren. In 2014 was het netwerk ontworpen en was er ook voldoende financiers gevonden om de aanleg van het netwerk te financieren.

Langsinghage

Bedrijventerrein Langsinghage beschikt over een eigen glasvezelnetwerk. Alle bedrijven die op het terrein gevestigd zijn kunnen hierdoor tegen aantrekkelijke voorwaarden aangesloten worden.

Zoeterhage

Bedrijventerrein Zoeterhage is ook voorzien van een eigen glasvezelnetwerk Op vrijwel het gehele terrein zijn er hierdoor glasvezelvoorzieningen aanwezig, waardoor er gemakkelijk glasvezelaansluitingen gerealiseerd kunnen worden.

Brinkhage

Op bedrijventerrein Brinkhage is eveneens een glasvezelnetwerk aanwezig. Bedrijven die in de straten van het terrein gevestigd zijn kunnen hierdoor eenvoudig en tegen gunstige voorwaarden worden aangesloten.

Overige bedrijvenlocaties in Zoetermeer

Op diverse andere bedrijvenlocaties in Zoetermeer zijn er ook uitstekende mogelijkheden voor bedrijven om op het glasvezelnetwerk aangesloten te worden. Zakelijke glasvezelverbindingen kunnen ook geleverd worden aan bedrijven die zijn gevestigd op Hoornerhage, Rokkehage en Rokkeveen-Oost.