Glasvezel Zeewolde

In Zeewolde zijn er voldoende mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Zeewolde beschikt over een eigen glasvezel netwerk, zodat bedrijven gunstig kunnen worden aangesloten.

Doe de glasvezel postcodecheck

Glasvezel op diverse bedrijventerreinen

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Zeewolde die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

  • Gildenveld
  • Horsterparc
  • Planetenveld
  • Schepenveld
  • Trekkersveld

Daarnaast heeft Reggefiber in een aantal wijken van Zeewolde een glasvezelnetwerk aangelegd. De voorbereidingen voor nog meer aansluitingen zijn in volle gang. Dit zorgt er voor dat er zowel voor particulieren als zakelijke klanten volop mogelijkheden ontstaan om gebruik te maken van glasvezel in combinatie met snel internet.

Datacenter Facebook

Het ziet er naar uit dat er op korte termijn een datacenter wordt gebouwd in Zeewolde. Het is Meta de moedermaatschappij van Facebook, die plannen heeft om een van de grootste datacenters in Nederland te gaan bouwen. De bouw is niet onomstreden vanwege de grote hoeveelheid energie, die dit datacenter van Facebook zal gaan gebruiken. De gemeenteraad heeft onlangs voor gestemd, maar het is de vraag of de Tweede Kamer zich nog gaat uitspreken over de komst van het megadatacenter.