Glasvezel Zaandam

In Zaandam zijn er voldoende mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Zaandam beschikt over een uitgebreide digitale infrastructuur, die is opgebouwd vanuit de grote centrale aan de Krimp in het centrum. Van hier vertrekken diverse glasvezelkabels als backbone naar de wijken, bedrijventerreinen en omliggende kernen. Dit zorgt er voor dat ondernemers in Zaandam vrijwel overal de beschikking hebben over uitstekende breedbandverbindingen.

Doe de glasvezel postcodecheck

Glasvezel op diverse bedrijventerreinen in Zaandam

Zaandam kent een aantal bedrijventerreinen. Op al deze bedrijventerreinen hebben bedrijven de mogelijkheid om aangesloten te worden op het glasvezelnetwerk. Zakelijke glasvezelverbindingen zijn symmetrisch, waardoor de uploadsnelheid gelijk is aan de downloadsnelheid.

Westerspoor

Bedrijventerrein Westerspoor beschikt over een eigen glasvezelnetwerk. In alle straten van het bedrijventerrein kan Zakelijk Glasvezel worden geleverd. Doordat er maar over enkele meters een aansluiting hoeft te worden gerealiseerd kunnen bedrijven eenvoudig en tegen standaardtarieven over een glasvezelaansluiting beschikken.

Bedrijventerrein Westerspoor is een jong bedrijventerrein en met een oppervlakte van 115 hectare veruit het grootste bedrijventerrein van Zaandam. Op het terrein zijn voornamelijk bedrijven in de sectoren handel, distributie en vervoer gevestigd. Door de aanleg van de Zuidelijke Randweg is de bereikbaarheid van het bedrijventerrein aanzienlijk verbeterd.

Achtersluispolder

Op bedrijventerrein Achtersluispolder zijn er ook uitstekende mogelijkheden voor bedrijven om gebruik te maken van Zakelijk Glasvezel. Bedrijven kunnen in vrijwel alle straten van het terrein worden aangesloten en zo gebruik maken van een razendsnelle internetverbinding.

Bedrijventerrein Achtersluispolder beschikt over een oppervlakte van 68 hectare en beschikt over twee insteekhavens. In 2017 is het terrein door MAAK.Zaanstad aangewezen als een focusgebied. Momenteel wordt er onderzocht hoe het terrein naar een multifunctioneel leefgebied getransformeerd kan worden waarin wonen, werken en recreëren samen gaan.

Zuiderhout

Op bedrijventerrein Zuiderhout is enkele jaren geleden een glasvezelnetwerk aangelegd. Overal op het terrein kunnen bedrijven tegen aantrekkelijke voorwaarden zakelijke glasvezelaansluiting realiseren. Op het terrein zijn allerlei soorten bedrijven gevestigd en is op minder dan 10 minuten rijden van de Ring A10 gelegen.

Overige bedrijvenlocaties in Zaandam

Naast de grote bedrijventerreinen kennen ook andere locaties in Zaandam uitstekende mogelijkheden om zakelijke glasvezelverbindingen te realiseren. Zo zijn er ook zeer goede glasvezelvoorzieningen op Hembrug, Kogerveld en Zilverland.

Glasvezel in de rest van Zaandam

Naast de typische bedrijvenlocaties zijn er ook mogelijkheden voor glasvezel in diverse wijken in Zaandam. Bedrijven die gevestigd zijn in Poelenburg, Havenbuurt, 't Kalf, Peldersveld, Hofwijk en Nieuw West kunnen een glasvezelaansluiting bestellen wanneer hiervoor behoefte bestaat.

Bekijk de tarieven voor Zakelijk Glasvezel in Zaandam

In Zaandam zijn de tarieven voor Zakelijk Glasvezel uniek voor iedere bedrijfslocatie. De tarieven voor Zakelijk Glasvezel worden voor het grootste deel bepaald door de afstand vanaf uw bedrijfspand tot het dichtstbijzijnde glasvezelnetwerk. De eenmalige aansluitkosten zijn afhankelijk van hoe gemakkelijk uw bedrijfspand gekoppeld kan worden aan het landelijke glasvezelnetwerk. Met de Glasvezel Postcodecheck kunt u snel en eenvoudig inzicht krijgen in alle actuele tarieven voor Zakelijk Glasvezel in Zaandam.

Bedrijfsvestigingen koppelen met Zakelijk Glasvezel

Met Zakelijk Glasvezel wordt het gemakkelijk om eventuele bedrijfsvestigingen aan elkaar te koppelen. Hierdoor ontstaat er een centrale netwerkinfrastructuur die vele voordelen met zich meebrengt. Het koppelen van vestigingen met behulp van Zakelijk Glasvezel kan op verschillende manieren. Zo kan er voor een optimale Quality of Service gebruik worden gemaakt van een IP-VPN. Er is daarnaast ook de mogelijkheid om andere bedrijfspanden te koppelen met behulp van een Ethernet VPN of door een IPSEC-tunnel op te zetten, met eigen firewalls over het internet. Naast vestigingen is er ook de mogelijkheid om een directe koppeling op te zetten naar het datacenter waar uw servers en applicaties zich bevinden. Het werken in de Cloud wordt op deze manier een stuk aangenamer doordat er via een VLAN een directe koppeling wordt gemaakt naar uw serverapparatuur in het datacenter.


Zaandam maakt onderdeel uit van de gemeente Zaanstad