Glasvezel Zaandam

In Zaandam zijn er voldoende mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Zaandam beschikt over een uitgebreide digitale infrastructuur, die is opgebouwd vanuit de grote centrale aan de Krimp in het centrum. Van hier vertrekken diverse glasvezelkabels als backbone naar de wijken, bedrijventerreinen en omliggende kernen.

Doe de glasvezel postcodecheck

Glasvezel op diverse bedrijventerreinen

Speciale glasvezel mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Zaandam die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

  • Westerspoor
  • Achtersluispolder
  • Zuiderhout

Overige bedrijvenlocaties in Zaandam

Naast de grote bedrijventerreinen kennen ook andere locaties in Zaandam uitstekende mogelijkheden om zakelijke glasvezelverbindingen te realiseren. Zo zijn er ook zeer goede glasvezelvoorzieningen op Hembrug, Kogerveld en Zilverland.

Glasvezel in de rest van Zaandam

Naast de typische bedrijvenlocaties zijn er ook mogelijkheden voor glasvezel in diverse wijken in Zaandam. Bedrijven die gevestigd zijn in Poelenburg, Havenbuurt, 't Kalf, Peldersveld, Hofwijk en Nieuw West kunnen een glasvezelaansluiting bestellen wanneer hiervoor behoefte bestaat.

Vestigingen koppelen

Met Zakelijk Glasvezel wordt het gemakkelijk om eventuele bedrijfsvestigingen aan elkaar te koppelen. Hierdoor ontstaat er een centrale netwerkinfrastructuur die vele voordelen met zich meebrengt. Het koppelen van vestigingen met behulp van Zakelijk Glasvezel kan op verschillende manieren. Zo kan er voor een optimale Quality of Service gebruik worden gemaakt van een IP-VPN.

Er is daarnaast ook de mogelijkheid om andere bedrijfspanden te koppelen met behulp van een Ethernet VPN of door een IPSEC-tunnel op te zetten, met behulp van een managed firewall met SD-WAN functies over het internet. Naast vestigingen is er ook de mogelijkheid om een directe koppeling op te zetten naar het datacenter waar uw servers en applicaties zich bevinden.

Werken uw medewerkers in de Cloud en maken zij gebruik van servers van Microsoft Azure dan is Cloud Connect mogelijk de ideale oplossing voor uw bedrijf.


Zaandam maakt onderdeel uit van de gemeente Zaanstad