Glasvezel Yde

In Yde zijn er voldoende mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het Zakelijk Glasvezel netwerk van KPN. De kosten voor een glasvezel aansluiting in Yde zijn afhankelijk van de locatie, afstand tot de glasvezel infrastructuur, gewenste bandbreedte voor internet en contractduur.

Doe de Glasvezel postcodecheck

Het dorp Yde is gelegen in de gemeente Tynaarlo. Yde telt een kleine 900 inwoners en is gelegen rond een brink. In het dorp staan vandaag de dag nog steeds twee breukenbomen, waarvan de schors een genezende werking zou hebben. Yde is op een zeer korte afstand van het regionale vliegveld Groningen Eelde Airport gelegen. Het vliegveld van Groningen wordt voornamelijk voor de commerciële luchtvaart gebruikt, waardoor diverse bestemmingen binnen Europa gemakkelijk bereikbaar zijn vanuit Yde. Yde is voornamelijk bereikbaar via de provinciale weg N386.

Het meisje van Yde

In het dorp Yde is op 12 mei in het jaar 1897 een veenlijk gevonden. Dit veenlijk is bekend geworden als het 'Meisje van Yde'. Het Meisje van Yde is pas echt bekend geworden nadat er in 1994 een gezichtsreconstructie had plaatsgevonden. Tegenwoordig is het "Meisje" in Assen in het Drents Museum te vinden. Op de vindplaats van het meisje is tegenwoordig een zogenaamd "Land Art" kunstwerk te vinden.