+31 76 - 5331331

Glasvezel Wijdemeren

In de gemeente Wijdemeren zijn er voldoende mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. De kosten van een glasvezel aansluiting zijn afhankelijk van de locatie, afstand tot de glasvezel infrastructuur, gewenste bandbreedte voor internet en contractduur.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in de gemeente Wijdemeren die gevestigd zijn in:

Doe de Glasvezel postcodecheck

Meer informatie

Aan een zakelijke glasvezelverbinding zijn een hoop voordelen verbonden. Zo is het met Zakelijk Glasvezel mogelijk om ontzettend hoge internetsnelheden van wel 1.000 Mbit/s of zelfs hoger te behalen. Dankzij de symmetrische aard van glasvezelverbindingen is daarbij de uploadsnelheid altijd even hoog als de downloadsnelheid. Een ander groot voordeel is dat een glasvezelverbinding modulair en schaalbaar van opbouw is. Dankzij deze opbouw is het mogelijk om meerdere diensten en services af te nemen over dezelfde verbinding. Naast dit zijn er nog vele andere voordelen verbonden aan Zakelijk Glasvezel.

Glasvezelverbinding delen in de gemeente Wijdemeren

Om kosten te besparen kan ervoor worden gekozen om een glasvezelverbinding te delen met een andere partij. Hiervoor dienen wel alle deelnemende partijen gevestigd te zijn in hetzelfde bedrijfspand. Wanneer er een glasvezelverbinding wordt gedeeld, dan zal een partij worden aangesteld als hoofdcontractant. De hoofdcontractant draagt de verantwoordelijkheid voor de glasvezelverbinding. Gebruikelijk wordt een deel van de eenmalige- en maandelijkse kosten door de hoofdcontractant doorgerekend naar de overige partijen. Iedere partij heeft vervolgens de mogelijkheid om zijn gewenste diensten en services rechtstreeks af te nemen bij IP Visie, iedere partij wordt hiervoor ook individueel gefactureerd. Alle afgenomen diensten staan los van elkaar en zijn afgeschermd voor de overige partijen.

Zakelijk Glasvezel in het buitengebied van de gemeente Wijdemeren

In het buitengebied van de gemeente Wijdemeren is het voor bedrijven vrijwel altijd mogelijk om een zakelijke glasvezelverbinding te realiseren. Dit in tegenstelling tot particulier glasvezel. Reden hiervoor is dat een bedrijf op eigen verzoek een glasvezelaansluiting kan laten aanleggen. Enkel kunnen de kosten voor Zakelijk Glasvezel in een sneller tempo oplopen doordat er een grotere afstand moet worden overbrugd vanaf uw bedrijfspand tot het glasvezelnetwerk. Indien de kosten voor een glasvezelaansluiting in het buitengebied van de gemeente Wijdemeren hoog uitvallen, dan biedt IP Visie een aantal alternatieven om toch te kunnen genieten van een snelle breedbandverbinding in het buitengebied van de gemeente Wijdemeren.

Kernen binnen de gemeente Wijdemeren:

Boomhoek, Breukeleveen, Kortenhoef, Nieuw-Loosdrecht, Oud-Loosdrecht, Muyeveld en Overmeer