Glasvezel Wijchen

In Wijchen zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk van KPN. Vrijwel overal binnen de bebouwde kom zijn de omstandigheden gunstig. De eenmalige aansluitkosten van een glasvezel-aansluiting zijn afhankelijk van de locatie van het pand. De maandelijkse abonnementskosten worden bepaald door de gewenste bandbreedte voor internet en contractduur.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Wijchen die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

Doe de Glasvezel postcodecheck

Meer informatie...

In de provincie Gelderland ligt Wijchen. Wijchen is naast een woonplaats ook een gemeente en telt zo'n 33.800 inwoners. Met in totaal 41.000 inwoners is Wijchen dé grootste gemeente en is gelegen aan de zuidgrenzen van Gelderland en Noord-Brabant. Sinds 2007 heeft de gemeente het centrum van Wijchen grondig aangepakt, waaronder door de bouw van appartementen en warenhuizen. Wijchen beschikt over diverse bezienswaardigheden waaronder het Kasteel van Wijchen. Wijchen is met de auto bereikbaar via de autosnelwegen A50 en de A326. Verder is er ook een NS-Station te vinden in Wijchen, waarvan diverse sprinter-treinen vertrekken.

Toerisme in Wijchen

Wijchen kent een rijke geschiedenis. Wijchen kent diverse recreatiemogelijkheden die variëren van natuurgebieden en wandelpaden tot zelfs een eigen golfbaan. Wijchen ligt op slechts 5 kilometer van dé oudste stad van Nederland: Nijmegen. Hierdoor heeft ook Wijchen een diverse historie. Wijchen heeft tevens ook een strand met recreatiemogelijkheden en zelfs een eigen skie- en golfbaan. Hierdoor zijn er in Wijchen het gehele jaar toeristen te vinden.

Meer informatie over glasvezel in Wijchen

Sinds 2010 liggen er in Wijchen bredere glasvezelkabels die zijn aangelegd door het glasvezelbedrijf Reggefiber. Sinds 2011 bieden zo'n beetje alle videotheken in Wijchen hun diensten online via dit glasvezelnetwerk. Sinds 2016 zijn ook de werkzaamheden begonnen om de buitengebieden van de gemeente Wijchen aan te sluiten op het glasvezelnetwerk.

E-Town Award

Sinds 2013 doet het bedrijf Google onderzoek naar plaatsen in Nederland en in de rest van Europa, waar het internet het actiefst wordt gebruikt. Deze plaatsen maken dan kans op de E-Town Award. Google heeft deze Award in 2013 aan Wijchen uitgereikt, omdat economische kansen het beste via het internet in Wijchen werden benut. Dankzij het glasvezelnetwerk kunnen veel bedrijven effectief gebruik maken van supersnel internet om te ondernemen, maar ook om economische kansen via het internet te kunnen sneller en beter te kunnen benutten.

Glasvezeltarieven in Wijchen

Wanneer uw bedrijf wordt aangesloten op het glasvezelnetwerk, dan krijgt u te maken met zowel eenmalige als maandelijkse kosten. De eenmalige kosten van een glasvezelaansluiting zijn afhankelijk van de locatie van uw bedrijfspand en de afstand tot de glasvezelinfrastructuur. Hoe kleiner de afstand van uw bedrijf is ten opzichte van de afstand tot het dichtstbijzijnde glasvezelknooppunt, hoe lager de kosten zullen zijn voor een glasvezelverbinding. De maandelijkse kosten worden bepaald door de huur van de vezel, gewenste internetsnelheid en contractduur.