Glasvezel Wierden

In Wierden zijn er voldoende mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk van KPN. De kosten van een glasvezel aansluiting zijn afhankelijk van de locatie, afstand tot de glasvezel infrastructuur, gewenste bandbreedte voor internet en contractduur.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Wierden die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

Doe de Glasvezel postcodecheck

Nabij Almelo, in de provincie Overijssel ligt het dorp/gemeente Wierden. Wierden telt zo'n kleine 24.000 inwoners en maakt deel uit van de regio Twente. Wierden wordt omringd door andere gemeentes, waaronder Hof van Twente en Almelo. Wierden is bereikbaar via de N35 en via de N36. Daarnaast is het noordelijke deel van Wierden ook aan het spoor gelegen, waardoor Wierden bereikbaar is per trein.

Glasvezel buitengebieden Wierden

In februari 2016 heeft netbeheerder Cogas aangekondigd dat ook de buitengebieden van Wierden een glasvezelverbinding zouden kunnen krijgen. In april werd het minimale benodigde aanmeldingen gehaald, waardoor de start van glasvezel kon beginnen. De buitengebieden van Wierden moeten in 2017 aangesloten zijn op het glasvezelnetwerk.