Glasvezel Weert

In Weert zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Weert beschikt over een eigen glasvezel ring, waardoor bedrijven vrijwel overal binnen de gemeente tegen aantrekkelijke voorwaarden een aansluiting kunnen realiseren.

Doe de glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Weert

Weert ligt strategisch op de grens van Noord-Brabant en Limburg en bevat twee belangrijke knooppunten in het glasvezelnetwerk. De centrale aan de Looimolenstraat is een belangrijke schakel in het netwerk. Van hier lopen diverse glasvezel kabels door Weert onder andere naar de belangrijkste bedrijventerreinen, de diverse wijken en omliggende kernen. Ook de centrale aan de Kempenweg speelt een belangrijke rol in de infrastructuur van Weert zowel op het gebied van glasvezel, maar zeker ook op het gebied van koper voor ADSL en VDSL aansluitingen.

Er lopen diverse belangrijkste glasvezelroutes langs de Ringbaan. Ze ontsluiten onder andere de wijken Maaspoort, Biest en Fatima in het centrum, Keent, Parkhof, Moesel en Graswinkel in het zuiden en Groenewoud, Leuken en Vrouwenhof in het oosten van de stad. Vanuit Weert worden ook de omliggende kernen gekoppeld.

Ook voor particulieren heeft Weert veel te bieden op het gebied van glasvezel. In 2013 heeft Reggefiber haar werkzaamheden afgerond, waardoor vrijwel alle huizen in Weert met uitzondering van het buitengebied zijn aangesloten op hun glasvezelnetwerk. Het netwerk van Reggefiber is een open netwerk waarop meerdere serviceproviders hun diensten aanbieden. IP Visie kan desgewenst een zakelijke internetdienst met vaste IP adressen leveren over het netwerk van Reggefiber, maar levert over dit netwerk geen telefoniedienst en TV. Voorwaarde is dat de aansluiting van Reggefiber reeds gerealiseerd is in uw pand.

Glasvezel op bedrijventerreinen in Weert

Weert beschikt over een aantal bedrijventerreinen. De bedrijventerreinen in Weert worden beheerd door parkmanagement Land van Weert & Cranendonck. Een van de diensten die door dit parkmanagement worden aangeboden is de aanleg van glasvezel op de bedrijventerreinen. Hierdoor is op vrijwel alle bedrijventerreinen in Weert een glasvezelnetwerk aanwezig, waardoor bedrijven tegen aantrekkelijke voorwaarden de mogelijkheid hebben om een aansluiting te realiseren. Zakelijk Glasvezel is dankzij de modulaire en schaalbare opbouw geschikt voor allerlei toepassingen binnen uw organisatie.

De Kempen

Bedrijventerrein De Kempen is gelegen tegen de grens van de provincie Noord-Brabant en Belgisch Limburg. De Kempen beschikt over een totale oppervlakte van 116 hectare en is zowel via de auto als het openbaar vervoer goed bereikbaar. Op bedrijventerrein De Kempen is er een glasvezelnetwerk aanwezig. Bedrijven die op het terrein gevestigd zijn kunnen eenvoudig op dit netwerk worden aangesloten.

Leuken-Noord

Bedrijventerrein Leuken-Noord is gelegen aan de noordkant van Weert en beschikt over een eigen glasvezelnetwerk dat sinds 2015 online is. Dankzij de aanwezigheid van dit glasvezelnetwerk hebben bedrijven in vrijwel alle straten van Leuken-Noord de mogelijkheid om tegen gunstige voorwaarden te beschikken over een razendsnelle internet aansluiting.

Kampershoek

Kampershoek beschikt over een zeer goede bereikbaarheid via de autosnelweg A2. Op bedrijventerrein Kampershoek is een glasvezelnetwerk aanwezig. Hierdoor zijn er voor bedrijven volop mogelijkheden om tegen zeer gunstige voorwaarden te beschikken over een snelle internetverbinding.

Overige bedrijvenlocaties in Weert

Naast de grootste bedrijventerreinen zijn er ook op diverse andere bedrijvenlocaties in Weert mogelijkheden voor bedrijven om een glasvezelaansluiting te realiseren. Bedrijven die zijn gevestigd op Centrum-Noord, Kanaalzone, Kempenweg en Roermondseweg hebben ook de mogelijkheid om tegen aantrekkelijke voorwaarden op het glasvezelnetwerk aangesloten te worden.