+31 76 - 5331331

Glasvezel Weert

In Weert zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk van KPN. Weert beschikt over een eigen glasvezel ring, waardoor bedrijven vrijwel overal binnen de gemeente tegen aantrekkelijke voorwaarden een aansluiting kunnen realiseren. De kosten van een glasvezel verbinding zijn afhankelijk van de locatie van uw pand en de afstand tot de glasvezel infrastructuur

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Weert die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

Doe de Glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Weert

Weert ligt strategisch op de grens van Noord-Brabant en Limburg en bevat twee belangrijke knooppunten in het glasvezelnetwerk van KPN. De centrale aan de Looimolenstraat is een belangrijke schakel in het netwerk. Van hier lopen diverse glasvezel kabels door Weert onder andere naar de belangrijkste bedrijventerreinen, de diverse wijken en omliggende kernen. Ook de centrale aan de Kempenweg speelt een belangrijke rol in de infrastructuur van Weert zowel op het gebied van glasvezel, maar zeker ook op het gebied van koper voor ADSL en VDSL aansluitingen.

Er lopen diverse belangrijkste glasvezelroutes langs de Ringbaan. Ze ontsluiten onder andere de wijken Maaspoort, Biest en Fatima in het centrum, Keent, Parkhof, Moesel en Graswinkel in het zuiden en Groenewoud, Leuken en Vrouwenhof in het oosten van de stad. Vanuit Weert worden ook de omliggende kernen gekoppeld.

Ook voor particulieren heeft Weert veel te bieden op het gebied van glasvezel. In 2013 heeft Reggefiber haar werkzaamheden afgerond, waardoor vrijwel alle huizen in Weert met uitzondering van het buitengebied zijn aangesloten op hun glasvezelnetwerk. Het netwerk van Reggefiber is een open netwerk waarop meerdere serviceproviders hun diensten aanbieden. IP Visie kan desgewenst een zakelijke internetdienst met vaste IP adressen leveren over het netwerk van Reggefiber, maar levert over dit netwerk geen telefoniedienst en TV. Voorwaarde is dat de aansluiting van Reggefiber reeds gerealiseerd is in uw pand.

Tarieven glasvezel in Weert

De eenmalige aansluitkosten van een zakelijke glasvezel verbinding worden bepaald door de afstand tussen uw pand en het dichtstbijzijnde knooppunt waarop we uw bedrijf op kunnen aansluiten. Onze postcodecheck kan deze afstand automatisch voor u berekenen, zodat u direct weet wat de mogelijkheden en kosten zijn. De maandelijkse kosten worden onder meer bepaald door de huur van de vezel en de gewenste snelheid voor internet.