Glasvezel Waalwijk

In Waalwijk zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Waalwijk beschikt over een goede netwerkinfrastructuur, omdat vanuit de centrale in het centrum diverse glasvezelringen vertrekken richting de wijken, bedrijventerreinen en omliggende dorpen.

Doe de glasvezel postcodecheck

Glasvezel op bedrijventerreinen

Waalwijk kent een aantal bedrijventerreinen. Op al deze bedrijventerreinen kunnen bedrijven aangesloten worden op het glasvezelnetwerk. Glasvezel is zeer geschikt voor allerlei toepassingen, mede doordat glasvezel aansluitingen modulair van opbouw zijn.

Haven

Bedrijventerrein Haven beschikt al geruime tijd over een glasvezelnetwerk. In alle straten van dit terrein liggen lege buizen en vezels, zodat overal eenvoudig aansluitingen gerealiseerd kunnen worden. Met meer dan 300 hectaren gelegen aan de noordkant van de A59 is Haven veruit de grootste bedrijfslocatie in de omgeving.

Zanddonk

Ook op bedrijventerrein Zanddonk is het mogelijk om gebruik te maken van glasvezel om zo over een snelle internet verbinding te beschikken.

Overige locaties

Naast de twee grootste bedrijventerreinen kennen ook diverse andere locaties in Waalwijk uitstekende mogelijkheden voor glasvezel verbindingen. Zo zijn er ook goede voorzieningen op Besoyen West, Eerste Zeine, Nederveenweg, Haven Zeven en Berkhaag.

Glasvezel in de rest van Waalwijk

Naast de reeds genoemde typische bedrijfslocaties zijn er ook mogelijkheden in de diverse wijken van Waalwijk. Zo kunnen bedrijven die gevestigd zijn in Baardwijk, Laageinde, Meerdijk, Lint van Sprang, Lint van Vrijhoeve, Lint van Nieuwe Vaart, De Hoef, Bloemenoord en 't Groenewoud een glasvezelaansluiting bestellen als zij daar behoefte aan hebben.

Datacenter in Waalwijk

Waalwijk is een belangrijke schakel in de Brabantse Internet economie, omdat het een eigen datacenter huisvest. Datacenter Brabant bevindt zich aan de Gragtmansstraat op het industrieterrein Haven 7 en biedt ondernemers in de regio unieke mogelijkheden om hun data veilig en vertrouwd onder te brengen. DCB is onlangs in handen gekomen van Dataplace, wat op haar beurt onderdeel uitmaakt van de Eurofiber Group. Wij kunnen snelle internet verbindingen leveren in dit datacenter.