Glasvezel Vriezenveen

In Vriezenveen zijn er voldoende mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Vriezenveen beschikt over een uitstekende digitale infrastructuur met als middelpunt de centrale aan het Platanenplein in het centrum. Van hier vertrekken diverse glasvezelkabels als backbone naar de diverse wijken en bedrijventerreinen.

Doe de glasvezel postcodecheck

Bedrijventerreinen in Vriezenveen

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Vriezenveen die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen Weitzelpoort, Oosterweilanden en Almeloseweg. De kosten van een zakelijke glasvezel aansluiting zijn afhankelijk van de locatie, afstand tot de glasvezel infrastructuur, gewenste bandbreedte voor internet en contractduur.

Bedrijventerrein Weitzelpoort

Weitzelpoort is het grootste bedrijventerrein, gelegen in het noord-westen van Vriezenveen, tussen het kanaal Almelo-de Haandrik en de Nieuwe Daarlerveenseweg. Het heeft een oppervlakte van ruim 30 hectaren en er zijn meer dan 50 bedrijven gevestigd. In de periode tussen 2014 en 2016 heeft een revitalisering plaatsgevonden en zijn lege buizen gelegd in de diverse straten van dit terrein. Dat zorgt er voor dat bedrijven vrijwel overal eenvoudig aangesloten kunnen worden op het glasvezelnetwerk.

Bedrijventerrein Oosterweilanden

Dit bedrijventerrein is wat kleiner en deels nog in ontwikkeling. Het terrein kent goede faciliteiten op het gebied van snelle internet-aansluitingen over fiber connecties.

Bedrijventerrein Almeloseweg

Dit gemengde bedrijventerrein is gelegen in het zuidoosten van Vriezenveen, direct grenzend aan de N-36. Op dit jonge en kleine terrein zijn diverse bedrijfsverzamelgebouwen gevestigd. Ook hier zijn prima mogelijkheden voor glasvezel.

Vriezenveen is onderdeel van de gemeente Twenterand.