Glasvezel Vollenhove

In Vollenhove zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Vollenhove beschikt over een uitstekende digitale infrastructuur, voor bedrijven ontstaat hierdoor de mogelijkheid om bijna overal tegen aantrekkelijke condities een snelle internet aansluiting te realiseren.

Doe de glasvezel postcodecheck

Vollenhove wordt voorzien van glasvezel

Op 7 oktober is bekend geworden dat Vollenhove een glasvezelnetwerk krijgt. Dit glasvezelnetwerk is onderdeel van een project om alle kernen in de gemeente Steenwijkerland aan te sluiten op glasvezel. Om het glasvezelnetwerk aan te leggen moest minimaal 40% van de inwoners in Vollenhove geïnteresseerd zijn in een glasvezelaansluiting. Dit percentage werd niet gehaald, maar omdat andere kernen in de gemeente dit percentage wel ruimschoots hadden behaald is toch besloten om ook Vollenhove te voorzien van glasvezel. Naar verwachting starten de werkzaamheden aan het einde van 2019 en zal het glasvezelnetwerk in 2020 worden opgeleverd, waarmee bedrijven in Vollenhove kunnen beschikken over uitstekende breedbandvoorzieningen. Tot het zover is kunnen bedrijven uiteraard ook op individuele basis worden aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Mogelijkheden voor glasvezel op bedrijventerreinen in Vollenhove

Vollenhove heeft twee bedrijventerreinen. Op beide bedrijventerreinen ligt een glasvezelnetwerk, waardoor bedrijven tegen aantrekkelijke voorwaarden kunnen beschikken over goede breedbandvoorzieningen.

De Weijert

Op bedrijventerrein De Weijert ligt een glasvezelnetwerk. Alle bedrijven die op het terrein gevestigd zijn hebben de mogelijkheid om tegen gunstige voorwaarden te beschikken over een aansluiting op dit netwerk.

Schaarkampen

Bedrijventerrein Schaarkampen beschikt ook over een eigen glasvezelnetwerk. Op het gehele terrein zijn de benodigde voorzieningen voor glasvezel aanwezig, wat het gemakkelijk maakt om aansluitingen te realiseren.

Uw nevenvestigingen met elkaar verbinden

Met glasvezel koppelt u eenvoudig eventuele nevenvestigingen. Zo creëert u een centrale infrastructuur die vele voordelen biedt. Het koppelen van vestigingen met behulp van een glasvezelverbinding kan op meerdere manieren. Er kan gekozen worden voor een IP-VPN voor een optimale Quality of Service. Ook is het ook mogelijk om andere vestigingen te verbinden met behulp van een Ethernet VPN of een IPSEC-tunnel te bouwen met eigen firewalls over het internet. Het is ook mogelijk een directe koppeling te realiseren naar het datacenter waar uw servers en applicaties zich bevinden. Op deze wijze wordt het werken in de Cloud veel aangenamer, doordat een directe koppeling wordt gemaakt via een VLAN naar uw eigen kast of serverapparatuur in het datacenter.


Vollenhove maakt onderdeel uit van de gemeente Steenwijkerland