Glasvezel Veendam

In Veendam zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Veendam beschikt over een eigen glasvezel ring, waardoor het voor bedrijven mogelijk is om tegen gunstige condities, vrijwel overal in Veendam, aangesloten te worden.

Doe de glasvezel postcodecheck

Meer informatie over glasvezel in Veendam

Al in 2011 werden in Veendam de voorbereidingen getroffen om een glasvezelnetwerk te realiseren door samen met de gemeente locaties vast te stellen waar de benodigde acht Area-POPs geplaatst konden worden. In deze Area-POPs zouden alle glasvezelverbindingen die naar de woningen gaan bij elkaar komen. In de jaren erna werd het glasvezelnetwerk gerealiseerd, waarvoor ieder jaar twee miljoen euro werd geïnvesteerd. Op 30 juli 2018 was héél Veendam voorzien van glasvezel. In 2018 was ook bekend geworden dat de buitengebieden van de gemeente Veendam werden voorzien van glasvezel. In de zomer van 2019 beschikte ook het gehele buitengebied van de gemeente Veendam over glasvezel.

Tegenwoordig beschikt Veendam over een uitgebreide glasvezelinfrastructuur met de centrale aan de Ketelstraat als middelpunt. Hiervandaan vertrekken diverse glasvezelringen naar de omliggende wijken- en bedrijventerreinen. Veendam is een van de eerste gemeenten van Nederland dat over een volledig dekkend glasvezelnetwerk beschikt. Het is dus voor ondernemers mogelijk om óveral in Veendam te profiteren van de voordelen van een razendsnelle internetverbinding.

Glasvezelmogelijkheden op bedrijventerreinen in Veendam

Veendam heeft diverse bedrijventerreinen. Bijna alle bedrijventerreinen beschikken over een eigen glasvezelnetwerk, waardoor aansluitingen gemakkelijk gerealiseerd kunnen worden.

Dallen

Bedrijventerrein Dallen beschikt over een eigen glasvezelnetwerk. Dit netwerk is al in 2009 gerealiseerd. Bedrijven die op het terrein een vestiging hebben kunnen daardoor tegen aantrekkelijke voorwaarden op dit netwerk aangesloten worden.

Lloyd

Op bedrijventerrein Lloyd ligt ook een glasvezelnetwerk. Op het gehele terrein zijn de benodigde voorzieningen voor glasvezel aanwezig, waardoor het voor bedrijven eenvoudig is om nieuwe aansluitingen te realiseren.

Zwaaikom

Bedrijven op bedrijventerrein Zwaaikom kunnen ook van glasvezel gebruikmaken om zo toegang te hebben tot razendsnel internet.

Overige bedrijfslocaties in Veendam

Naast de grotere bedrijventerreinen zijn er op diverse andere bedrijfslocaties in Veendam ook mogelijkheden voor bedrijven om op het glasvezelnetwerk aangesloten te worden. Op Beneden Verlaat, De Vrijheid en Tradepark kunnen ook glasvezelaansluitingen gerealiseerd worden.

Alternatief voor glasvezel op bedrijventerreinen in Veendam

Op sommige bedrijventerreinen in Veendam is het lastiger om glasvezelverbindingen te realiseren. Dit komt omdat er op deze bedrijventerreinen te weinig aansluitingen gerealiseerd konden worden om rendabel te zijn tijdens de aanleg van het glasvezelnetwerk van Veendam, wat een kostenverhogend effect tot gevolg heeft. Speciaal hiervoor is er bij IP Visie de mogelijkheid om met behulp van een straalverbinding toch een snelle internetverbinding te realiseren tegen een aantrekkelijk tarief en relatief snelle levertijden. Op een aantal van deze bedrijventerreinen is een straalzender aanwezig waarmee het mogelijk is om toch een snelle internetverbinding te leveren zonder hoge investeringen.