Glasvezel Utrecht

In Utrecht zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Utrecht beschikt over een uitstekende infrastructuur voor glasvezel, waardoor vrijwel alle bedrijven in Utrecht en directe omgeving gebruik kunnen maken van snel internet.

Doe de glasvezel postcodecheck

Glasvezelring in Utrecht

De belangrijkste centrale bevindt zich aan de Neude in Utrecht en kent enkele belangrijke nevenlocaties, die onderling met glasvezel zijn verbonden zoals in de Otto Hahnweg voor Lage Weide en omgeving, de Strijlandweg voor Utrecht-Leidsche Rijn, Laan van Chartroise voor Utrecht-Noord, Kaap Hoorndreef voor Utrecht-Overvecht en aan de Wijnesteinlaan voor Utrecht-Zuid. Vanuit deze locaties starten weer glasvezelringen, zodat panden in alle straten in de directe omgeving gemakkelijk kunnen worden aangesloten op het glasvezelnetwerk. Door deze structuur kan vrijwel overal in Utrecht beschikt worden over een snelle internet aansluiting.

Glasvezel op bedrijventerreinen in Utrecht

Utrecht beschikt over diverse bedrijventerreinen. Op vrijwel alle bedrijventerreinen in Utrecht zijn er voor bedrijven goede mogelijkheden om aangesloten te worden op het glasvezelnetwerk tegen aantrekkelijke voorwaarden.

Lage Weide

Bedrijventerrein Lage Weide is een van de grootste bedrijventerreinen van Utrecht. Lage Weide beschikt over een eigen spoorweg en over een haven, die de belangrijkste economische motor van Utrecht is. Sinds 2015 beschikt bedrijventerrein Lage Weide al over een eigen glasvezelnetwerk. Alle bedrijven die op Lage Weide zijn gevestigd kunnen hierdoor tegen aantrekkelijke voorwaarden een eigen aansluiting op het razendsnelle glasvezelnetwerk realiseren.

Oudenrijn

Bedrijventerrein Oudenrijn is gelegen in het westen van Utrecht. Een belangrijk kenmerk van dit bedrijventerrein is de grote diversiteit aan bedrijven in verschillende sectoren die op het terrein zijn gevestigd. Op diverse plaatsen op bedrijventerrein Oudenrijn is al glasvezel aanwezig. Dankzij deze voorzieningen hebben bedrijven de mogelijkheid om tegen aantrekkelijke voorwaarden ook aangesloten te worden op het glasvezelnetwerk en zo te beschikken over razendsnel internet.

Galgenwaard

Rondom stadion Galgenwaard zijn diverse bedrijfs- en kantoorpanden aanwezig waarin zowel grote als kleine bedrijven zijn gevestigd.

Galgenwaard beschikt over een eigen glasvezelnetwerk. Daarnaast is er in- en rondom het stadion een open wireless LAN-infrastructuur aanwezig waarmee een basis is gelegd voor een smart connected voetbalstadion waar slimme toepassingen- en diensten gebruik kunnen maken van de enorme bandbreedte.

Overige bedrijfslocaties in Utrecht

Naast de grote bedrijventerreinen kennen ook diverse andere bedrijvenlocaties in Utrecht uitstekende mogelijkheden voor bedrijven om een glasvezelaansluiting te realiseren. Bedrijven die gevestigd zijn op Cartesiusweg, De Uithof, De Wetering, Demkade, Kanaleneiland, Maarssenbroeksedijk, Papendorp, Haarrijn, Science Park, Silverpoint en Smart Business Park hebben de mogelijkheid om tegen aantrekkelijke voorwaarden een glasvezelaansluiting te realiseren.

Glasvezel in Utrecht bestellen

Standaard wordt bij glasvezel de dienst Internet geleverd. Aanvullende diensten die u wenst te gebruiken kunt u bij de aanvraag opgeven.

Aanleg glasvezel in Utrecht

VDSL als alternatief in Utrecht

Utrecht is de eerste stad in Nederland waar fors is geïnvesteerd in een upgrade van het kopernetwerk. Op deze manier kan in Utrecht niet alleen snel internet geleverd worden via glasvezel, maar kunnen bedrijven ook kiezen voor snel internet via VDSL, de snellere opvolger van ADSL. Door het opwaarderen van het kopernetwerk wordt gebruik gemaakt van nieuwe technische mogelijkheden. Het gaat hierbij om pair bonding en bonded vectoring technieken. Door straatkasten via glasvezel aan de wijkcentrales te koppelen, wordt de afstand over koper beperkt waardoor veel hogere snelheden bereikt kunnen worden.