+31 76 - 5331331

Glasvezel Utrecht

In Utrecht zijn er volop mogelijkheden voor bedrijven om aangesloten te worden op het glasvezel netwerk. Utrecht beschikt over een uitstekende infrastructuur voor glasvezel, waardoor vrijwel alle bedrijven in Utrecht en directe omgeving gebruik kunnen maken van snel internet.

Speciale mogelijkheden zijn er voor bedrijven in Utrecht die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen:

Doe de Glasvezel postcodecheck

Glasvezelring in Utrecht

De belangrijkste centrale bevindt zich aan de Neude in Utrecht en kent enkele belangrijke nevenlocaties, die onderling met glasvezel zijn verbonden zoals in de Otto Hahnweg voor Lage Weide en omgeving, de Strijlandweg voor Utrecht-Leidsche Rijn, Laan van Chartroise voor Utrecht-Noord, Kaap Hoorndreef voor Utrecht-Overvecht en aan de Wijnesteinlaan voor Utrecht-Zuid. Vanuit deze nevenlocaties starten weer glasvezelringen, zodat panden in alle straten in de directe omgeving gemakkelijk kunnen worden aangesloten op het glasvezelnetwerk. Door deze structuur kan vrijwel overal in Utrecht beschikt worden over een breedband internet aansluiting.

Bekijk de glasvezeltarieven en mogelijkheden in Utrecht

In Utrecht geldt voor Zakelijk Glasvezel internet dat de bijbehorende tarieven uniek zijn per locatie. De afstand tussen uw pand tot het glasvezelnetwerk bepaald de glasvezeltarieven die op uw locatie gelden. Voor de aansluitkosten geldt dat hoe makkelijker uw pand te koppelen is op het glasvezelnetwerk in Utrecht, hoe lager de aansluitkosten zijn. Bekijk de mogelijkheden en actuele tarieven van Utrecht in onze glasvezel postcodecheck.

Zakelijk Glasvezel in Utrecht bestellen

Bij de aanvraag van Zakelijk Glasvezel in Utrecht zullen we om een aantal gegevens vragen. Denk hierbij aan bedrijfs- en locatiegegevens en de gewenste internetsnelheid. Standaard wordt bij Zakelijk Glasvezel de dienst Zakelijk Internet geleverd. Aanvullende diensten die u wenst te gebruiken zult u bij de aanvraag ook moeten opgeven. Ook kunt u aangeven dat u extra IP-adressen wilt. Uw voorkeur voor een router (managed of unmanaged) wordt ook gevraagd bij de aanvraag.

VDSL als alternatief in Utrecht

Utrecht is de eerste stad in Nederland waar fors is geïnvesteerd in een upgrade van het kopernetwerk. Op deze manier kan in Utrecht niet alleen snel internet geleverd worden via glasvezel, maar kunnen bedrijven ook kiezen voor snel internet via VDSL, de snellere opvolger van ADSL. Door het opwaarderen van het kopernetwerk wordt gebruik gemaakt van nieuwe technische mogelijkheden. Het gaat hierbij om pair bonding en bonded vectoring technieken. Door straatkasten via glasvezel aan de wijkcentrales te koppelen, wordt de afstand over koper beperkt waardoor veel hogere snelheden bereikt kunnen worden.

Overige locaties: Science Park